Gyventojų apklausa: Lietuvą gintų dauguma šalies vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KarolisC 2012-01-04 22:27
Diskutuoti ar verta būtu Lietuvai meginti gintis, tarkim ir prieš tapačią Rusija, manau tikrai verta. Geriausias pavyzdys yra Suomija. Jie visų pirma kovojo, turbut visi zino, kad oficialiai jie pralaimėjo, turėjo atiduoti nemaža žemės dalį, bet issaugojo valstybę. Ir pažiurėkite kaip dabar jie gyvena ir kaip mes...
Arthuras 2012-01-04 22:29
Pamirškit tą Suomiją. Ten pasitarnavo aplinkybės. Jei ne jos, būtų sutrypta dar žiauriau.
Arns 2012-01-04 22:30
tapus musulmonu tokios plačios galimybės atsiveria? Vien užsidėjus kitokią etiketę vidus nepasikeičia, o ir islamo vieningumas tik visiškai nesidomintiems atrodo wow. Nors jie toli gražu nėra vieningi. Lighfire, nepamiršk kad laikai ir technologijos keičiasi. Net LT kariuomenė jau turi ir termovizorius. Tad tiesiog geros maskuotės išmokius karius, jie vis vien bus pažeidžiami bet kokios technikos, ypač aviacijos, kuriai vienas juos praskrist ir prašukuot miškus. Tad ar tikrai su pagaliu apginsi kažką?
azotas 2012-01-04 22:30
FtBall - noriu paklaust karo atveju kaip tu nestum ar skleistum taika ?
sielinas 2012-01-04 22:39
Nesuprantu diskusijų prasmės. Kam reikės tas gins kam nereikės tas pabėgs (vieni jau pabėgo) arba prisitaikys. O tokie tyrimai su savo statistikomis yra gal daugiau prevencinės - "jeigu dauguma už tai ir aš kartu...". Pavyzdžių toli ieškoti nereikia, prisiminkime padėtį Lietuvoje po Antro pasaulinio karo, kai vieni pabėgo, kiti į partizanus išėjo, o treti tuos partizanus įdavinėjo. Partizanai 10 metų išsilaikė miškuose, kol rusai nesugalvojo pasinaudoti žmogiška lietuvių silpnybe išduoti savus. Lietuvos elitas, mokytojai, kultūros veikėjai, rašytojai jau seniai puvo Rusijos gulaguose, kai tuo tarpu didžioji dauguma (tikrai ne visi) likusių Lietuvoje buvo padugnės, nusikaltėliai, galvažudžiai - jais rusai ir pasinaudojo išardant partizanų kovotojų gretas. Dėl priešo persvaros tai Lietuvoje galimas tik partizaninis karas, kuris padarytų tikrai didelių nuostolių priešui. Geras pavyzdys Grozne sunaikinta rusų tankų divizija be jokios šarvuotos technikos arba Suomijoje žiemos karas, Afganistanas, Irakas, Vietnamo karas - pralaimėti karai dėl šalies piliečių vienybės. O priešas labiausiai bijo vienybės, pas mus gaila to nėra - matau iš komentarų. Nors gal kritiniu momentu vienybė atsirastų?
lightfire 2012-01-04 22:41
esame technologiškai pranašiausio karinio Aljanso dalis, o kariuomenėje kiekv sraigtas turi savo paskirtį ir prasmę. Ne visur priešininkas turės ar naudos modernias technologijas bei aviaciją - šią norint panaudoti reikia įveikti NATO aviaciją - molon labe
KarolisC 2012-01-04 22:42
Na gerai Lietuviai nebūtu laimėja, bet būtu išsikovoja nors tam tikras privilegijas. http://www.antraspasaulinis.net/e107_pl ... ontent.715 Vien faktas, kad priešinomes daug ką reiškia...
FtBall 2012-01-04 22:45
Savo veiksmais rodyčiau, kad esu prieš karą, tai yra daryčiau priešingai, nei gerbiamasis lightfire.
rimka 2012-01-04 22:50
O aš visai nesuprantu kaip save gerbiantis vyras gali daugiau kalbėti negu kad žino. Čia panašiau į močiučių pezalus. Esi kada buvęs kariu? Ar tik kalbi ką pats sugalvoji ?
sielinas 2012-01-04 22:50
Kodėl niekas nepastebi patyčių užuomazgų dar mokykloje? Per "fuksų" krikštynas? Ar tai ne tas pats? Vėliau pastebi tik karo akademijoje... Vėliau profesinėje karo tarnyboje to nebėra, be abejo pasitaiko išsišokėlių, tačiau juos suvalgo sistema.
Arthuras 2012-01-04 23:15
Ne nesu, nes neturiu absoliučiai jokio noro(beprasmiška, tuščia veikla). Kalbu tai, ką girdžiu iš aplinkinių pasakojimų. Tai jau pabrėžiau aname post'e. Bet su teksto suvokimu problemos, matau...
Atlast 2012-01-04 23:19
..
kionig 2012-01-04 23:33
Ironija tam, kad jei ir mes stotume visi ginti, o kas toliau ? Esame maža šalis. Kaip ir minėjau, mus galėtų strategiškai palaužti, kiek tada prasilaikytume ? Nors Rasa ir sakė, kad yra planų ir strategavimų sukurtų, bet kiek jie realūs ? Nors žiūrėk, dabar jau rusai pasišovė pastatyti keletą atominių aplink mus, ir ką mes galime padaryti jiems ? Mano nuomone, iš tikrųjų vien ginklais visko neišspręsime. Kraštutiniu atveju, be abejo ginklai tarnautų.
Domaz 2012-01-04 23:41
lightfire kartais nebusi verbuotas? O gal siaip koks karininkas busi? Aisku cia tik retorinis klausimas, juk vistiek saziningai neatsakytum Technologijos.lt lankausi jau gan seniai ir seniai atkreipiau demesi i tavo komentarus. Bent man susidare ispudis, jog tu stacia galva gini vakarus, o dabar ir kariuomene. Zodziu viska ko nori musu valstybe. Duociau 70%, jog uz tai gauni pinigus, arba esi koks karininkas kuris negali galvoti kitaip, nes tada visas jo gyvenimas ir isitikinimai butu nesamones. Cia taspats kaip tikinciam pasakytu, jog dievo tikrai nera. Manau jis vistiek tiketu ir stenktusi irodyt jo egzistavima.
KarolisC 2012-01-04 23:51
Na Lietuva turi suskystintų dujų terminalą, tai vis šis tas... ir jei neklystu žada dar 2 statyti.
Arns 2012-01-05 00:01
Lietuva turi tik Būtingės naftos terminalą. Dujų terminalai tik planuose, vienas valstybinis (bet reikės panašu ES lėšų), kitas privatus (ar Achema be B. Lubio vykdys neaišku).
Montis 2012-01-05 00:32
Neparodo tokios apklausos žmonių patriotizmo, nes gali bet ką pasakyt, o kaip būtų, neaišku.Geriausias patriotizmo pavyzdys būtų emigracija - žinant jos mąstus pasidaro aišku, kad Lietuvoje patriotizmas tikrai žemo lygio, dar ir kaip visi stumia ant savo šalies, propagandos aukos, piniginę užsienio gerovę keičia į buvimą Tėvynėj, bet ką padarysi, per daug propagandos išpuikinti žmonės ir bėga, bet jei jiems patinka savo vaikus augint, kad ir tokioj degradavusioj iš kultūrinės pusės šaly kaip Anglija, tai tegul.
Iko 2012-01-05 02:13
Kad ir kaip noretusi gerbti kiekvieno nuomone, bet labai atsiprasau, per daug degradavusi nuomone o ne kultura. Net nesinori lyginti Lietuvos kulturos su Anglijos nes mes tokios kaip ir neturim. Antras dalykas tai ne emigrantai gadina lietuva o tokie zmones kaip tu, tokie nevykeliai kurie tik sugeba keikt kitus, ir neturi jokio atrodytu, kad ir paprasto supratimo apie gyvenima. Tokiem kaip tu atrodo jog kiekvienas turi buti ir sedeti salyje ir tai yra patriotizmas, deja zmogeli tai nera patriotizmas o tai yra sios savokos suvokimo stoka. Tau taip pat reiketu ismokti ka reiskia zodis propoganda nes metai ja neitema. Siaip ar taip tokia pagieza neapykanta aplinkiniam ir toks poziuris yra blogesnis negu to paites emigranto daroma zala, todel ir emigruoja zmones, del tokiu kaip tu. Ir, kad ir kaip butu patriotizmas nera mokesciai ir financine parama valstybei, tokiose salyse kaip sveicarija apie 50% studentu studiijuoja svetur ir tai yra normalu pasauly, bet tik nelietuvoje, nes tu, kad ir isvaziaves studijuoti i didziaja Britanija busi vadinamas emigrantu. Galu gale patriotizmas man yra tas pats kaip tikejimas dievu, kvaila nereikalinga savoka manipuliuoti zmonemis, o virs manes yra geriausias to pavizdys. Zmones negali pasirinkti kur gimti ir cia yra ju reikalas ka daryti su savo gyvenimu, atrodytu lyg gimes tam tikroj sali privalai joje gyventi, mokytis ir slovinti, kad ir kokia apgailetina ji bebutu, aciu ne, neturejau pasirinkimo kai gimiau, bet dabar turiu visiska pasirinkimo laisve ir ja isnaudosiu, nereikia man kasokio akiu dumimo apie gimtaja zeme ar meile tevynej, jeigu esi normalus zmogus prisitaikysi bet kur ir savo patirtimi sakau, kad studijuodamas anglijoje supratau viena dalyka, kad netraukia manes lietuva ir, vargu ar kuri nors is jusu trauktu jeigu kitoje salyje turetumet daugiau draugu, geresni darba, atlyginima, galu gale didesni pasirinkima ir geresnes socialines garantijas. Tokia yra tiesa, patriotizmas tiesiog akiu dumimas kaip ir religija, laisviu varzymas panaudojant sazine, neslovinu as nei musu 3 spalvu nes tai tik spalvos kaip ir musu superines cepelinu ir krepsinio kulturos kuri yra Rusijos ir Lenkijos tradiciju misinys. Zinoma gerbiu sia sali ir esu dekingas bei visada palaikysiu ja, bet del zmoniu kurie cia yra, del tokio poziurio kaip auksciau ir kasokiu iskreiptu vertybiu nenoriu cia buti ir nelabai rupi man nuomone, kad neesu laukiamas bet kokiu atveju, zmogus gali prisitaikyti bet kur ir nera kasokiu taisykliu, kad turi sedet gimtojoje salyje, tai yra grynu gryniausia kvailyste.
KarolisC 2012-01-05 10:50
Na žodis kultūra turi labai daug reikšmių, bet jeigu kalbi apie Lietuvos mena, literatūra ir pnš. tai jau tikrai tu čia persistengiai "Lietuva neturi kultūros"....
lightfire 2012-01-05 11:35
Išties Norėčiau, kad man mokėtų pinigus už tai, ką čia parašiau. O gal ir būti karininku. Bet taip nėra. O gavęs pinigus už komentarą, kaip ne kai kurie 5-osios kolonos nuolatiniai rašytojai delfyje ir ne tik (čia jau ne įtarimai, o faktas) juos mielai skirčiau ne kariuomenei net, o švietimui, gal net tamstos mokytojai, kad išmokytų lietuviškai rašyti ir šiaip mąstyti, o ne sąmokslo teorijas sapalioti. Tad gali kiek nori procentų duoti, tikėti, netikėti - čia technologijų forumas, o ne tikėjimo žodis. Savo nuomonę išsakiau.