Šauktinio amžiaus IT specialistas: verčiau nusipjausiu koją, bet neisiu į kariuomenę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-04-03 15:53
Dėdė Stalinas buvo suinteresuotas, kad okupuotos šalys gyventų lygiai taip pat blogai kaip Rusija. Jei šiais laikais didžiausią grėsmę keltų Lukašenka, tai tikrai būtų galima dėl kažko nerimauti. Kita vertus, dabartinė Rusija yra rinkos ekonomikos pagrindais valdoma ir praktiškai tos pačios kultūros bei tomis pačiomis konservatyviomis vertybėmis kontroliuojama valstybė kaip ir Lietuva. Rusijoje yra visokių sėkmingų (ar nelabai) lazerius, kompiuterius ir šiuolaikines technologijas kuriančių įmonių; logiška manyti, kad šio straipsnio objektas – šiuolaikinių technologijų įmonės – okupacijos atveju tęstų savo veiklą. Taip, darbuotojai būtų nepatenkinti. Vienintelis skirtumas būtų tai, kad visi tautiški dalykai (pvz., kalba) būtų integruoti į okupantų valstybę. Jei man asmeniškai tai būtų didžiulė problema, ji nebūtų jokioms IT kompanijoms, kuriose jau šiandien tiek Lietuvoje, tiek Rusijoje vartojama daugiausia anglų kalba.
Arns 2015-04-03 15:55
beretėms juodos dienos? Nebespėja šaukti vatnykai Telieka pasikartoti tik dar kartą, šauktinis niekad neatstos savanorio profesionalo. O dabartinis modelis įdingas viskuo, nes padarytas tik dėl politinio piaro ir jame logikos spragų daugiau nei girtuoklio bandančio atgaminti ką jis veikė vakar. Pradedant atrankos kriterijais, baigiant kompensacijomis už prarastą laiką. Vertinant grėsmes net nebandoma žvelgti kur nors toliau nei pora mėnesių (iš ekonominės pusės kaip kalbos ir veiksmai gali paveikti Lietuvos ekonomiką, negirdėjau nė vieno rimtos svarstymo), o kariuomenės įvaizdis niurkomas į dar gilesnius purvus nei pastaroji rengiasi pavaikyti kareiviukus...
ISG 2015-04-03 15:56
Pupu dede, prie ko cia snaiperiai ir kariuomene? Kariuomenej atitarnaves snaiperiu nebusi, tai ka tu cia lygini? Kazkoks nesveikas... Mano manymu tai jei jau daryt ta sauktiniu kariuomene, tai kaip tarybiniais laikais - iskart po mokyklos. Nes dabar zmogu traukt is gyvenimo yra tikrai nekas. Gris visi tie sauktiniai tiesiai i kita armija - lietuvos bedarbiu armija. O iskart po mokyklos butu pats tas - nieko neprarandi, tik islosi, grizti jau ne loxas, o panasus i vyra. O i tuos IT specus tai as dejau. Stori apsisnargleje nerdai, cia ne i tema, bet nesusivaldziau. Dejau as ant jusu projektu - mars i armija
bentski 2015-04-03 15:57
Naivus zmones pasidaro gyvendami taikoje ir manydami, kad ji gyvuos amzinai
rndmintzdude 2015-04-03 16:01
heh vatnyku virsininkas siam portlui pagaliau prisistate, turbut ir prie kompo sedi georgijaus juostelem apsikarstes. Juodos dienos tai tik jum, jau nemazai suseme, delfi komentaruose perpus jusu maziau, galima ir cia pranest manau, be problemu , bet kolkas uztenka stebet jus, cia tokia nisine svetaine, labiau idejiniai vatnykai, ne samdyti speju.
UTF16 2015-04-03 16:04
Aš nemoku šiuolaikinio senimo slengo. Kas nors gali paaiškinti, kas tas „vatnykas“?
rndmintzdude 2015-04-03 16:05
Yra ir kitokiu spalvingu pavadinimu , pvz koloradas, rublinis, kremlinis, visi ta pati reiskia
UTF16 2015-04-03 16:10
Man jie visi vienodai nieko nereiškia. Aš tik žinau „Kolorado vabalą“. Ką čia veikia bulvių vabalai?
Arns 2015-04-03 16:12
Tiksliau taip beretės pritrūkusios žodžių internete bando kumščiais pamojuoti, kad niekam nebekiltu klausimų kieno žodis svarbiausia. Ane? Jei tipo "vatnykas", reiškiasi netiesa? Matyt jei pasakysiu jog Lietuvos valiuta euras, būsiu baisiai klaidinantis, gi turiu savo mąstymą, o ne klišių taikymą.
rndmintzdude 2015-04-03 16:13
Apsimetimas slanga visiem sitiem veikejam budingas , kad tikrai nezinai sunku butu patiket, beje ir is konteksto suprast nesunku
UTF16 2015-04-03 16:16
Aš iš konteksto suprantu, kad čia turėtų būti kažkokia neigiamai konotuota sąvoka. Jei tu norėjai mane įžeisti, tai nepavyko, nes aš sąžiningai sakau – nesuprantu, ką reiškia šitas žodis, kurį tu kiši į kiekvieną savo atsakymą.
rndmintzdude 2015-04-03 16:16
Pasakes kad lietuvos valiuta euras tiesiog konstatuosi fakta, uz tai vatnyku niekas nenominuos. Sakykim vat jei pasakysi tokia nesamone, kad krymas prisijunge prie rusijos laisva valia, va cia jau vatnyko zodziai
rndmintzdude 2015-04-03 16:17
Paziurek i Arns, va tau tipinis pavizdys, pro rusiskas trolis, aiskiau turbut ir neimanoma isreikst, kas tie kremliniai
UTF16 2015-04-03 16:24
Matyt, kažką praleidau – kurie tiksliai jo pasisakymai yra „pro rusiški“? Tu taip pats susigalvoji kažkokį žodį, priskiri jam nesąmoningą reikšmę ir tikiesi, kad tave supras?
rndmintzdude 2015-04-03 16:29
Ne lingvistas as, akd pats zodzius kurciau ir jiem reiksmes priskyrineciau. Beretes - cia tipinis kremlinio zargonas, "kitokia nuomone" irgi, jei paskaitinetum jo komentarus po kitom temom, ypac liecianciom rusija, pamatytum negincijamai, kad jo komentarai tip top pagal sablona kremliniu, sitas portalas dar ne taip stipriai uzkrestas, paskaitinek delfi, bus aisku. Faktas informacinio karo negincijamas, vidaus saugumo tarnybos ta pripazino savo kasmetineja ataskaitoja. Ryskiausios personos jau sulauke ir jegos strukturu apsilankymo.
UTF16 2015-04-03 16:34
Aš prašiau pateikti pavyzdžių, o ne literatūrinės analizės.
enzim 2015-04-03 17:04
Manau, kad atsakiau į jūsų keliamus įstatymo trūkumus, atsakydamas jūsų, oponentui immortallt. Pagaliau "pirmo blyno" efektas ypač gerai matysis, kai pirmas šaukimas išeis į "dembelį". Aš neabejoju, kad jau po pirmos laidos susikurs atitarnavusių šauktinių organizacijos ,atstovaujančios jų interesus. Pagaliau, šiuolaikinė ginkluotė, kurios vis gausės reikalaus gilesnių profesinių įgūdžių, ko pasekoje labai prireiks atitinkamo išsilavinimo ir kvalifikacijos šauktinių. Man "pasisekė". Paėmė mane iš antro radioelektronikos fak. kurso ir papuoliau į šviežutėlį raketinį kreiserį. Atpyliau 3 metus, įgijau 3 kariškas profesijas( viens kito pakeičiamumas labai svarbu laive), viena iš jų radaro operatorius- ar gali būt geresnė praktika pagal specialybę?
Arthuras 2015-04-03 17:27
Priversk, neraštingas nevykėli tu.
Arwis 2015-04-03 17:42
Kare nelaimi niekas, o ypac karys. Jau nekalbant apie tai kad moderniame kare visi mobilizuoti sauktiniai butu ne kas kitas o kaip mesos skydas skirtas nukreipti bent dali patranku nuo profesionaliu ir gerai ginkluotu kariu. Nematau jokios prasmes atiduoti savo gyvybe del kazkokiu ideologiniu priezasciu, kurioms visai nepritariu.
Katė 2015-04-03 18:11
Vaikai nesuprato. Kariuomenė - vyriškumo mokykla visai ne todėl, kad ten moko šaudyti. Pirma, esi atskiriamas nuo mamos kotletų. Išmoksti įsisiūti sagą, išplauti grindis, pasikloti lovą, lyginti, skalbti. Išmoksti drausmės, išmoksti subordinacijos, sugyventi dideliame kolektyve, stresinėmis ir ekstremaliomis sąlygomis. Išmoksti sportuoti. Surandi savo laiptelį socialiniuose santykiuose. Grįžus, tave gerbia merginos. Žodžiu, prieš kariuomenę buvęs paauglys, kaimynų laikytas amžinu mamytės sūneliu, po jos tampa tikru vyru, dėl ko jau niekam nekyla abejonių.