Šauktinio amžiaus IT specialistas: verčiau nusipjausiu koją, bet neisiu į kariuomenę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mimifef 2015-04-03 18:16
+1 Animaciniai filmai kartais iskraipo vaizduote, gerbiamas ISG, tai puikiai pateisintu Jusu vaikiskas fantazijas.
Arwis 2015-04-03 18:20
Viso sito dauguma ismoksta tiesiog isvyke gyventi is tevu namu. Just sayin'.
DJ_LFS 2015-04-03 18:25
Nors pats esu IT specialistas, bet pasisakau už šauktinių kariuomenę ir jei šauks tai eisiu, jei ne tai eisiu savanoriu.
ISG 2015-04-03 18:28
Ir kokios mano fantazijos?
Arthuras 2015-04-03 18:33
Na siauresnio mąstymo, vargu ar sutiksi... Pasigamint sau valgyti mokėjau jau ir mokykloje, universiteto pirmame kurse išmokau tai daryti optimaliau ir greičiau. Namų ruošos darbus taip pat atlikinėdavau, dabar taip pat visą tai atlieku. Drausmės manęs mokyti nereikia, aš ne gyvulys. Sportuoju taip, kaip man patinka ir kada man patinka. O visa kita - tai tavo subjektyvūs kliedesiai, kurie nėra niekuo paremti.
UTF16 2015-04-03 18:42
Kariuomenėje valgyti daryti nereikia, yra valgyklos. Kalbant apie kitus Katės išvardytus kariuomenės „privalumus“, greičiausia dauguma iš jų nėra tiesa. Pvz., iš pokalbių su buvusiais jau nepriklausomos Lietuvos šauktiniais išaiškėjo, kad pas juos patalynė būdavo keičiama kas savaitę. Kas dar netiesa? Kokiomis aplinkybės kareiviui gali prireikti įsiūti sagą? Logika sakytų, kad jei nėra siūlų, tai suplyšus uniformai ją reikėtų pakeisti, o ne pačiam susiūti. Kaip yra iš tikrųjų? Analogiškai su lyginimu – jei jau kariuomenės administracija pati skalbia patalynę, tai jau drabužius išskalbti išlyginti irgi gali. Būtų įdomu, jei kas nors apšviestų, kas žino.
w00xer 2015-04-03 19:11
Viso to isnokau gyvendamas aptriususiam universiteto barake savarankiskai ir uzsiimdamas sportu, ruosdamasis varzybom ir t.t. Todel tikrai nejauciu mustravimo ir izoliuotos aplinkos stygiaus
SG 2015-04-03 20:28
Geriau lavonas nei geltonai-žaliai-raudonas.
Bobinux 2015-04-03 20:58
Taip kalbantis žmogus mano akimis yra kaimo runkelis, įsivaizduoju kaip tuos pražilusius viengungius... Ne nu rimtai, gyvenimiškų dalykų tik ten išmoko žmogus? Gaila man tokio... Į kariuomenę dauguma nenori eiti, nes tikrai susiplanavę yra kitokią ateitį ir net tie 9 mėnesiai tikrai gali kaip reikiant apkarpytį tuos planus. O ir tie, kurie yra patriotiškai nusiteikę... Baimę įvaro, kuomet skelbiama, kad tai patriotiškumo ir vyriškumo mokykla... Juolabiau iš politinės puses, matant, jog į šauktinius žvelgiama, kaip kažkokią gynybą, greičiau jau pagalbą, negu gynybą, tas lėšas geriau panaudoti tikrai gynybai, aukštosioms technologijoms ar pvz. kaip šveicarai, apsodino visus kelius pasienio tankiai miškais, tiltus ir kelius bei tunelius užminavo, kad okupacijos atveju lengvai užblokuotų bet kokius žemės transportavimo būdus. Belieka tik oro būdų būti užpultiems, o tam jau oro gynybinius ginklus pirkti. Civilių deja lig šiol niekas neruošia kaip gintis, tad tik beviltiškumas lieka, kai kartojama (išmokys ką daryti karo atveju!), ką išmokys? 3000 šauktinių? Šveicarijoje toje pačioje, kiekviename naujame pastate privaloma bunkerius įrengti nustatyam tos vietos lankytojų bei papildomam kiekiui žmonių, ar tai parduotuve, ar kas kita. Pranešimo sistemos, sirenos ir sms vadinami i telefonus, jau seniausiai daug kartu kartota, kad daug kur net neveikia, bet visi kurti, tik pinigai nukapseje, kur sleptis, ka daryti bio/cheminio ginklo atveju, radiacijos pavojaus ir t.t., užtenka klausimelio laida surengti, beveik niekas neatsakytu ("tai i rusi... arba toli toli i miska vaziuoti..." firminis atsakymas). Dėl to net ir ne karjeros planai bėda, o šita beprotybė ne efektyvi...
Niemand 2015-04-03 21:04
Valgykloje ir skalbykloje dirba tie patys šauktiniai, kartais savo noru, kartais rotuojami arba už bausmę. Sagą įsisiūti ir t.t. kariui mokėti privalu, nes žygyje nebus jokių siuvėjų, virėjų, skalbėjų ir t.t. Karius tipiškai moko išgyventi savarankiškai, be pagalbinių tarnybų ir ypatingų patogumų. Nesižaviu kariuomene, bet suprantu, kad tokioje situacijoje kaip Lietuvos ar Izraelio, kai po šonu agresyvūs bepročiai, tai tampa būtinybe. Naivu tikėtis, kad okupacija paties nepalies. Tiesa, bent jau kol kas šaukimas daromas, švelniai tariant, kvailai, bet iš principo mums to reikia, idealybėje, pgl Izraelio pavyzdį.
SG 2015-04-03 21:07
Žmonės, nėra ką ginčytis su kaimiečiais, kurie vos sugeba sakinį suregzt. Didelė dalis "entuziastų" yra tie žmonės, kurie neturi jausmų, vilčių, svajonių ir perspektyvų. Kitaip tariant - atsilikėliai. Jiems bepigu kalbėti, kai daugiau nieko gyvenime taip ir nepasieks. Tuo tarpu man ar kitiems specialistams čia yra didelis pagalys į ratus. Arba dar yra ta dalis, kurie rėkia, kad gerai kariuomenė. Bet jei paklausi, ar patys užsirašys, "tai neee, nebent pakvies". Tai jei toks didis patriotas esi, tai kodėl neini ir neužsirašai? Ar patriotas tik tol, kol kalbėt pakanka? Pvz. man nusispjaut ant Lietuvos, galiu tiesiai šviesiai pasakyt ir to neslepiu. Mano tėvynė - nulių ir vienetų pasaulis. Analogiškai nors aš ir negerbiu kaip žmonių tų, kurie patys užsirašo, tačiau bent gerbiu už sąžiningumą. Puiku, jie yra patriotai, ir tai parodo darbais. Bet didžiąjai daugumai patriotizmas dingsta tada, kai reikia nuo kalbų pereiti prie veiksmų.
Tulžys 2015-04-03 21:11
Mano nuomone, kaip tik žmogus įkūręs verslą turėtų būti motyvuotas eiti į kariuomenę ir ginti tai, ką yra sukūręs ir tą aplinką, kuri leido jam tai sukurti.
Niemand 2015-04-03 21:13
Baimę varo tai, kad šaukiant mažą dalį susirinks daugmaž gauja pridurkų, nes protingi išsisuks, tas nėra labai sudėtinga. Tas vėlgi išsispręstų, jei šaukimas būtų visuotinis.
Shinigami 2015-04-03 21:24
Ir kur čia jo motyvacija? Eiti į kariuomene tai nėra eiti į karą. Kam eiti į kariuomenę ir 9 mėnesius pratupėti kokioje nors duobėje vaidinant karą, kai tuo metu tai ką sukūrei eina šuniui ant uodegos ir kai grįši nieko nebus likę iš to ką sukūrei? Ir kaip armija aprūpinti ginklais kai visi dirbantys ne dirba, o sėdi armijoje, kai tuo tarpu bedarbiai ir toliau gyvena iš pašalpų? Čia tas šauktinių sugrąžinimais kaip žemės saugiklių įstatimas.
UTF16 2015-04-03 21:30
Sakinio pirma dalis tiesiogiai prieštarauja antrai: jei per brangu, vadinasi, neefektyvu.
Niemand 2015-04-03 21:36
Durnius tu, o ne specialistas. Ir Lietuva čia niekuo dėta. Tėvynė yra ten, kur nusprendi "nusėsti", sukurti šeimą, įsigyti būstą, kažką sukurti. Tai nutinka beveik visiems, nepriklausomai nuo profesijos, amžinų keliauninkų labai labai nedaug. O kai įsikuri, susikuri aplinką, negi tiesiog viską mesi ir bėgsi? Kam tada kažką iš vis kurti, jei vis vien pasiruošęs tai atiduoti pirmam pasitaikiusiam su pistoletu?.. Reikia armijos šiuolaikiniame pasaulyje, kad ir kaip ta mintis nepatiktų asmeniškai. Ir reikės tol, kol egzistuos visokie agresyvūs pridurkai su imperinėmis ambicijomis. Dabartinėje šaukimo sistemoje yra daug kvailų dalykų, bet apie juos ir reikėtų kalbėti, o ne tyčiotis iš armijos ir Lietuvos.
Radiant 2015-04-03 21:36
Man tai atrodo nelogiska kad sauktiniams moka centus, sorry vyrai bet tik visiski marozai sutiks dirbt uz 150 eu ar dar kiek, net ir nieko nemokantis vyrukas gali isidarbinti statybose ir gaut 4 kartus daugiau. O kas del specialistu kvietimu tai absoliutus absurdas, ir patiems zmonems blogai, ir valstybe pinigus praranda. Politikai mala suda ir sako visi lygus tai kvieciam visus, bet kaip cia yra kad nekvieciam moteru? jos gi turi teise balsuoti, ir tiek pat visu kitu teisiu kaip ir vyrai, o pareigos nera? Logikos nesimato. Manau beprasmiska i sauktinius kviesti fiziskai silpnus zmones, kokio galo IT ar dar kokia ofisine ziurke kviest i kariuomene kai jie vos sugeba 100 metru pajudet, manot 9 menesiai bus uztektinai gauti pilnaverti kari? Tokiu 20 neverti vieno sportisko vyruko, nes jie i antra auksta su karine apranga net neuzliptu. Taip pat mane stebina jog nera atliekami psichologiniai testai ar tikrai zmogus sugebes saudyt i gyva taikini, pirma kart zudyti nera lengva, garantuoju didele dalis sauktiniu turetu problemu nusauti kad ir laukini gyvuna.
Radiant 2015-04-03 21:41
Nezinau, bent jau as tai ne kiek neprisirises prie gabalo zemes vadinamo lietuva, kilus realiai konflikto gresmei su visa savo seima sesciau i artimiausia lektuvo reisa ir pradingciau kuo toliau nuo fronto linijos. Ginti savo zemes yra absoliuti kvailybe. Zmogaus gyvybe verta daug daugiau negu bet koks zemes plotas. (deja taip mano tik mazuma aukstus postus uzimanciu individu)
UTF16 2015-04-03 21:48
Nemačiau, kad tam kas nors aršiai prieštarautų.
Niemand 2015-04-03 21:55
Ne per brangu, o tiesiog brangu. Saugumas ir šiaip brangus reikalas. Bet kas dešimt kartų susimąstytų pulti valstybę, kurioje kiekvienas gyventojas gali patyliukais papjauti paprastą karinį patrulį. Afganistano pamokos, gali tam kartui "užvažiuoti", bet to net okupacija nepavadinsi, kai okupantas bijo iš bazės žingsnį žengti be sunkiosios technikos.