Parako uostęs profesionalus kariškis: šauktinių kariuomenė yra butaforija, o siūlomos lengvatos – „be naudos mėtomi saldainiai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rndbit 2015-04-17 14:49
Niekam neįdomu. Visi per daug užsiėmę populizmu ir idiotizmu. Labanakt.
PupuDede 2015-04-17 15:20
Jau ši tema išsemta niekas straipsnių nebeskaito, pavėlavot šita banga jau nuėjo. Keiskit krypti.
vanduo4 2015-04-17 15:38
Pašnekovas - tai tipiškas atsilikusio karinio mąstymo pavyzdys - "Konkrečia veikla gali užsiimti tik potencialiai tam tinkamas individas, o visi kiti net neturi teisės bandyti"; - Pvz.: Buvo dvi žiurkių grupės. 1. Į šią grupę buvo atrinktos mažiau agresyvios žiurkės; 2. atrinktos labiau agresyvios žiurkės. Kažkiek laiko jos ten tūsavojo, o paskui iš grupės 1 paėmė pačią agresyviausią žiurkę, iš grupės 2 paėmė pačią ramiausią žiurkę ir suleido kartu. Išvada: Pati ramiausia žiurkė iš grupės 2 buvo agresyvesnė už pačią agresyviausią iš grupės 1. - Moralas. Jeigu mes atrinkinėsime tik atskirus "įsivaizduojamai geriausius" individus - bus sunkiau surasti labiausiai tinkamų, bet jeigu procese leisime dalyvauti visiems norintiems ir ne tik, laikui bėgant pasirinkimo galimybės didės. - Tad pirmiausia pakeiskite savo atsilikusį požiūrį į tai - kas yra PROFESIONALI ARMIJA - o tada bus galima tikėtis rezultatų. - Profesionali armija šiais laikais daug profesionalesnė nei buvo anksčiau. Tad tas žodis "PROFESIONALUS" yra kintantis. Tad nustok malti šūdą ir pradėk treniruoti tai kas yra. Bet blogiausia yra tai, kad paėmę naujokus - juos taip spaudžia, kad jie palūžta, o paskui vadai stebisi kad niekas tam durnyne nenori tarnauti. Lietuvos armijoje profesionalumas tiesiogiai lyginamas su brutalumu, kaip tai buvo prie sovietų. - Tarnaudamas tokioje armijoje tu ne tai, kad mokaisi techniškai naudoti ginklus, bet dar turi išmokti keiksmažodžius, būti achujienai kietu, kas vėliau civiliniame gyvenime nachui niekam nereikalinga. Duosi kam į snukį ir tave pasodins. - Šauktinis iš pat pradžių turi būti vertinamas ne kaip nevykėlis plaukiantis šūde, bet potencialus draugas, brolis, patriotas, savas. O jam nepritapus - turi būti leista jam ramiai pasitraukti be pavertimo silpnu žmogumi ir pajuokos objektu. - Tas silpnas žmogus dar ilgai gyvens po to, kai jū profesionalai nudvėsite fronto linijoje. Ir būtent jo palikuoniai (silpnesnių žiurkių grupė) ateityje formuos armijos pajėgas, o "idiotus" patriotus (galingas žiurkes) laikas nuo laiko tik prisiminsime kaip divyrius. Juk kaip kitaip surasi idiotų kurie eitų šaudyti į velnias žino ką ir dėl ko. - "Mes ėdam mėsą, geriam kraują, plaukiam šūde ir neskestam. Uhuhuh. Huaa hu hu. jaaa." Kaip tokie šaukiniai susiję su profesionalumu? - Paėdę žalios mėsos pagausit trydą, trichineliozę, salmoneliozę ir išnyksite kaip homo-erectus, kurie nemokėjo naudoti ugnies ir termiškai apdoroti maisto.
hamann 2015-04-17 15:41
čia turbūt iš savo karinės praktikos surašei?
Laurynas19 2015-04-17 15:42
Tai, kad visiems aišku jog čia tiesą žmogus pasakė.. Šalininkai nebeturi nieko daugiau paporint, o opozicija (jei galima taip išsireikšti) nebeturi daugiau argumentų prieš pastatyti.
Shinigami 2015-04-17 16:22
Labai teisingai pasakyta. Mano nuomone šauktinių atnaujinimas nėra kažkoks karinis pasikeitimas, o politinis žaidimas.
UTF16 2015-04-17 17:18
Straipsnio pabaigoje yra faktų santrauka. Eilinį kartą pasigedau aiškiai įvardytos ir teisės aktais pagrįstos išpirkos dydžio. 300 €? 1000 €? Areštas? Kalėjimas? Reikia būti visiškai trenktam, kad įsivaizduotum, jog prievartinį darbą kažkas rimtai šiais laikais žiūrės.
tomzaslt 2015-04-17 17:45
O man labai patinka šio vyro mintys, aš pilnai jam pritariu. Protingai , teisingai išdėstyti argumentai. + Labai didelį autoritetą duoda ir tai jog žmogus mates tikrojo karo , o ne kaip politikieriai , mokslininkai ir visokie psaudo expertai , galu gale mes čia komentuojantis. Neturim žalio supratimo kas yra karas tik per tv ir filmus matėm. Darbo pasidalijimas jau labai stipriai pasitvirtino žmonijos istorijoje. Taip išgaunama didžiausia pridėtinė vertė. Kam siūsti gera protingą strategą į frontą ir pasodinti raumeningą bezdžionę štabe.
Niko 2015-04-17 18:18
Bet tai kokie čia kiti išėję, kad net trūksta žodžiu. Karui vykstant Lietuvos eisim ginti visi, ne tik kariai, tad karo atvėju, norint apginti savo šeimą, savo namus, savo šalį - 9mėn. pasiruošimo yra žymiai geriau nei išvis jokio pasiruošimo.
Arthuras 2015-04-17 19:00
Interviu tikrai realistiškas ir geras. Žmogus, kuris turi REALIOS patirties išsakė savo nuomonę (ir akivaizdu ne šiaip koks budulis, kuris supranta tik jėgos kalbą, o intelektualus asmuo). Ir žiūriu, kad jo mintys - labai sutampa su manosiomis, kurias Kionig praeitoje temoje išdėjo į šuns dienas, kaip nieko nenusimanančio asmens sapaliojimus. O kai "sapalioja" karinės patirties turintis - čia vis vien sapalionės?.. Labiau tikim Grybauskaite? Spėju, baisiai jaunas dar?.. Ar istorijos nesimokei? Ar realybėje nesigaudai?
Arns 2015-04-17 19:07
Man regis pernelyg gerai mokėsi kai kurie, vis dar galvoja jog pasaulis 1940-uosiuose, nuolat cituojami Suomijos bei pokario partizanų kovos. Tik pamiršta jog visuose po to sekusiuose konfliktuose viskas vyko visiškai kitaip, ir tiesiog ginklo turėjimas nieko nebereiškė (apart padidinto aukų skaičiaus).
Niko 2015-04-17 19:24
Tai kad greičiausiai tu čia realybėje nesigaudai arba dar pienas nuo lūpų nenudžiuvęs arba tiesiog asocialus asmuo esi, kuris nieko neturi? Joks Lietuvis nepaliks savo žmonos okupantams prievartauti, nepaliks savo verslo okupantams valdyti, nepaliks savo tėvynės, būtent dėl to, kad žino savo istoriją, esame maža tauta, kuri išsivadavo iš daug metų okupacijos, laisvę ir nepriklausomybę ginsim tol, kol bent vienas žmogus vaiksčios pasaulyje. Partizaninį karą jau teko kariauti, jei vėl teks - džiaugsimės turėdami bent 10tūkst. apmokyto jaunimo. Apskritai, reikia džiaugtis, kad turim progą pasiruošti, kaip Ukrainiečiai metė mokslus, darbus ir išėjo tėvynės ginti. Mokytojai, studentai tiesiai iš universiteto, parduotuvių vadybininkai ir pan. visiškai neturėdami karinio pasiruošimo išėjo ginti savo šalies nepriklausomybės, jei bent 9mėnesius prieš tai būtų galėję pasitreniruoti, tikrai tūrėtų daug daugiau šansų grįžti pas savo tėvus, žmonas, šeimas. Kaip dar bandysi įrodyti, kad karo atvėju apmokyti piliečiai yra blogiau už neapmokytus? )
Arns 2015-04-17 20:01
nikuti nikuti, tai kad tavo išgirtieji ukrainiečiai jau vos iki 60-ies sulaukusius kviečia, atsiliepimo į šaukimus procentas neperkopia 20%. Net Lietuvos spaudoje pilna kalbinamų ukrainiečių, kurie taip gražiai atsiliepia apie savo šalį, bet va ne fronte sėdi, o dėl gyvenimo Lietuvoje atvažiavę pasiprašyti. Partizaninės kovos pasikeitė ir miškuose niekas nebeišsėdės, maksimaliai ką galima daryti, tai kovos miestuose. Nė velnio tai ne žavu, atsitiktinių aukų be galo daug, o realios prasmės iš šaukimo jokio, nes visos taktikos, įsitivirtimai, mokymaisi slėptis beverčiai. Aišku nepaliktum parodyk kokį konfliktą kur kovojo visi. Net tavo išgirtuoju laikotarpiu lietuvių pakankamai mažas procentas išties ėmė ginklą į rankas, kita didžioji visuomenės dalis taikėsi prie naujų gyvenimo sąlygų. Tad kaip vienas garsus dėdė sakė, mokykis mokykis ir dar kartą mokykis, nes prieš kitų pieno gėrimo ypatybėmis, reiktu bent jau žinduką išsiimti
Niko 2015-04-17 20:37
Apie Ukrainiečius tai jau geriau patylėk, skleisdamas dezinformaciją tai tik įžeidi užpultą ir alinamą Ukrainą. Pažįstu nemažai 22-30m. Ukrainiečių, kurie ne tik, kad metė viską ką turėjo ir išėjo gint tėvynės, bet daug net iš užsienio grįžo, tu net neįsivaizduoji, ką jiems tenka patirti, kai vos ne kasdien žūsta po vieną draugą ir kaip reikia kovoti toliau. Padėjau jų tėvams įsikurti Lietuvoje, jie čia daugiau mažiau visi palaiko ryšį ir visi pagrinde čia atvažiavę jau garbino amžiaus. Šiauliuose ir Klaipėdoje vedžiau jiems internetą į mažą bendrabučio kambarėlį, džiaugėsi jie, kad pagaliau galės paskaityti naujienas, kas dedasi Ukrainoje, tu bent įsivaizduoji kaip turi jaustis žmogus, kurio namuose okupantai alų geria, o jis svetimoje šalyje, nemokėdamas kalbos, neturėdamas pažinčių, turi glausti mažame bendrabučio kambarėlyje??? Tau tai tik pramoga, Ukrainiečiams tai realybė! Aš suprantu, kad rusijos banditai, sėdintys valdžioje, norėtų matyti Lietuvą nusiginklavusią, o Lietuvius besišaukiančius putinuko, ir tu, neaišku dėl kokių priežasčių (greičiausiai finansinių arba brainwashingo), palaikai juos. Bet to niekada nebus, Lietuvos piliečiai bus kviečiami atlikti garbingą pareigą Lietuvai ir susirinkę Lietuvos piliečiai pasitreniruos, išmoks ko reikės, pamatys bei pačiupinės moderniausią karo techniką, susiras draugų bei įgaus dar daugiau patriotiškumo. O tu čia toliau losi. Šunys loja, o karavanas eina toliau. "atsitiktinių aukų be galo daug, o realios prasmės iš šaukimo jokio, nes visos taktikos, įsitivirtimai, mokymaisi slėptis beverčiai." Tai gal paaiškinsi, kuom geriau visiškai jokių treniruočių, nei 9mėnesiai pasiruošimo? Kuriuo atvėju daugiau aukų?
Arthuras 2015-04-17 21:11
Gali pateikt kokią nors statistiką į realią situaciją ir realius skaičius? Nes "aš pažįstu" - ne argumentas. Tai viena. Visų antra, kokiam velniui rytų ukrainiečiui važiuoti į Lietuvą?.. Kariniai veiksmai vyksta tik Ukrainos rytuose. Visa kita Ukrainos dalis - laisva ir taiki. Tai tas tavo paverkimas, kaip sunku senam žmogui Lietuvos bendrabutyje tarp nepažįstamų - ne į temą. Trečia, tau išplautos smegenys. Gal kada suprasi, o gal ir ne.
UTF16 2015-04-17 21:29
Kaip tai paneigia informaciją, kad ukrainiečių atsiliepimas į šaukimus nesiekia 20 %?
Niko 2015-04-17 21:39
Linksmas jūs pilietis. Arns net procentus ir žmonių amžių teikia kaip statistika, nors visa informacija "iš pilvo", tau užkliūva realūs mano pažįstami, kai aš tik papasakojau, kaip tenka jiems gyventi, o ne svaidausi išgalvotais skaičiais? Mano pažįstamų bei draugų atvėjų, jie tėvus iš Ukrainos išsiuntė į Lietuvą, o ne į vakarinę Ukrainos dalį, bijodami dėl jų gyvybės, nes patys išėjo kovoti dėl savo šalies nepriklausomybės, o ten atvėjų daugybė, kada grasinama susidoroti su karių artimaisiais. Kodėl kiti renkasi Lietuvą, o ne vakarinę Ukrainos dalį? Gal bijo, kad rusijos siūsti smogikai veršis toliau ir vėl, kas bus spėta uždirbti, įsitvirtinti, teks mesti ir vėl bėgti, juolab, kad metuose žmonės neturi ir tiek sveikatos tampytis palei karo sienas, gal dar dėl kokių priežasčių. Eik jų ir paklausk, turėtum bent jau tiek suprasti, kad savo šalį palieka tikrai ne dėl pramogos.
Niko 2015-04-17 21:40
Nemanau, kad apskritai verta komentuoti "iš pilvo" traukiamus skaičius.
Arns 2015-04-17 22:07
1. Pradedamos šaukti ir moterys http://www.newsweek.com/ukraine-armed-f ... cle-304276 Tikint parlamentaru, elementarios matematikos dėka, nes jis vos 59% atsiliepusių priskaičiuoja (loginis klausimas, kam tokio dydžio šalyje (vis tik apie 46 mln žmonių), jei netrūksta norinčių tarnauti, reikia lygiagrečiai ir moteris kviesti?) 2. Didelis procentas mieliau renkasi teistumą arba bėgimą iš šalies http://www.kyivpost.com/content/kyiv-po ... 80055.html Užkarpatėje, net patys ukrainiečiai šiame straipsnyje pateikia, kad nė 37% pašauktinių nesurenka... Atkreipk dėmesį, kad čia iš tų pačių šaltinių, kurie teigė jog Debalcvėje žuvo keliolika karių per organizuotą atsitraukimą, nors visi ten dalyvavę mini kitokius vaizdinius, tad skaičius reikia gerokai mažinti iki realybės. Nepatogu?
2015-04-17 22:09
Vienus praplautasmegeninius užčiaupė straipsnio herojus, bet atsirado naujas. Nežinau, tas toks perdėtai saldaus patriotiškumo skleidimas labiau vimdo, nei verčia „suklusti“ - kitaip tariant kvepia pudrinimu ir niekuo daugiau. Gal valdžios atstovai susirūpino įvaizdžiu, kaip, kad norvegai ir pasisamdė kažką tais, kad gerintų plačiąją nuomonę dėl šauktinių reikalingumo? Per prievartą meilės niekada nebus - gimsta tik neapykanta. Per prievartą privertus murkdytis purve jaunuolius, kuriems fizinio lavinimo pamoka buvo didžiausia nuobodybė, manau, kad nieko gero neduos. Tiesiog tokie jaunuoliai visai tikėtina, kad ne tik, kad neis ginti ˜„tėvynės“, bet priešingai - keršydami valdžiai gali ir trukdyti. Ir straipsnio herojus tiesiai į dešimtuką nutaikė - kad žmogus eitų ginti savo krašto, pirmiausia jis privalo norėti tai daryti - o dabartinėmis priemonėmis manau, tik sumažins tą norą... Ir belieka tik žemai nusilenkti tokiam žmogeliukui (kariškiui) už tąsias jo mintis, ypač apie tuos tris banginius.