Lietuvos gynybai – vokiečių kovinės mašinos „Boxer“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-07-10 14:02
Na pirmasis video įvestas tai įdomus. Iš skirtingų gabalų sumontuotas tankas, ir skirtinguose talpinimuose vis skirtinga markė, be jokios info kas ir kur bandė. AGM-114 Hellfire, sunkesnė keturiskart ir pasiekianti didesnį greitį tanko į gabalus nesuplėšo, net jei jis dinaminių šarvų neturi https://www.youtube.com/watch?v=E0K9PRA2PsY
kestutisz 2015-07-10 14:16
Su sąlyga, kad mes nelabai net minimumo kariuomenės finansavimui pasiekiam, vistiek geriau pirkti kažką ir mokytis, o ne laukti ateities "kai bus geriau ir visos mokyklos pastatytos", nes tos ateities gali ir nebūti. Niekas gi nesako, kad va kariausim jais, tai vistiek labiau yra mokomoji priemonė (kaip ir visame pasaulyje kiek procentų ginklų patenka į karo zonas? o prigaminama tai bala žino kiek - kareivukam panešiot, pasiruošt - gal ir apsiginti nepavyks, bet atsitraukus ir persigrupavus tas pats šarvuotis jau nebebus visai nematytas daiktas, kad kvalifikacija nebūtų tinkama tik pėškom vaikščioti). Vien dėl tos priežasties reiktų ir numatomų priešų technikos nusipirkti, kad žinoti kas kaip ne tik teoriškai.
Vytax 2015-07-10 14:22
Iš kur čia tokias tankų kainas trauki? Suomiai už Leopard tankus paklojo po 20mln. €. http://www.puolustusvoimat.fi/portal/pu ... 5746776b01
Skunkas 2015-07-10 14:25
Boxer turbūt geras šarvuotis, tačiau liūdna tai, kad ir vėl renkamės ne naujausius ir efektyviausius, bet "išbandytus" (t.y. tokius, kurie jau yra kitose kariuomenėse, įskaitant ir potencialaus priešo) bei "taupius" varijantus. 30 mm patrankomis ginkluoti naujieji Rusijos BTR, o BMP turi suporintas 30mm graižtvinę dar ir 100 lygiavamzdę patrankas. Taigi, mūsų šarvuočiai bus ginkluoti taip pat arba prasčiau už potencialaus priešo šarvuočius, tad jų turėjimas nevykdys atgrąsymo funkcijos. Turbūt buvo galima įsigyti ir šarvuočius su dvigubai galingesne 35mm Bushmaster III patranka, kuriai gaminami pvz. šoviniai su distanciniu sprogdikliu ir volframo šrapnele, leidžiantys numušti bepiločius orlaivius ar sraigtasparnius, skrendančius iki 3,5 km aukštyje, jau nekalbant apie daug didesnį efektyvumą, naikinant antžeminius taikinius. Dar įdomu, kokios Javelin raketos planuojamos montuoti, ar tokios pat, kaip mūsų kariuomenės jau turimas nešiojamasis varijantas (šaudantis iki 2500 m), ar koks nors naujesnis, sunkesnis varijantas su didesniu šūvio atstumu. Jei tokios pat, tai geriau būtų įsigyti daug efektyvesnes Izraelio gamybos SPIKE-ER prieštankines raketas, kurios (1) gali būti paleistos iš paslėptos pozicijos net ir nematant taikinio ir jau ore nukreiptos į jį, naudojant jose sumontuotą vaizdo kamerą, ir po to perjungtos į savaiminio nusitaikymo režimą, ir (2) turi 8000 m šaudymo nuotolį. Manyčiau, kad jei kiekvienas Geležinio Vilko brigados būrys būtų aprūpintas trimis šarvuočiais, kurių vienas turėtų greitašaudę 35 mm Bushmaster III patranką ir SPIKE-ER raketų paleidimo ir valdymo sistemą, antras turėtų belgišką CT-CV bokštelį su 105 mm patranka (kurią galima naudoti ir kaip haubicą) ir ginkluotėje turėtų 105 mm lazeriu valdomus prieštankinius sviedinius-raketas Falarick, o trečiasis turėtų Saab-Bofors gamybos bokštelį su dviejų 120 mm vamzdžių greitašaudžiu minosvaidžiu AMOS ir ginkluotėje turėtų nusitaikančias į tankus minas Strix, tai iš 4 tokių būrių sudaryta kuopa galėtų sulaikyti potencialaus priešo kariuomenės sustiprintą tankais ir artilerija bataliono grupę, ir kalbos apie Lietuvos užėmimą per 2 valandas ar 2 dienas tikrai prarastų realų pagrindą. Tačiau mūsų bėda, kad Putino 5-ja kolona - pencinykais - rūpinamės labiau nei nepriklausomybe ir taupom kariuomenės sąskaita.
Arns 2015-07-10 14:38
Na suomiai ryškiai permoka Bent jau kanadiečiai 2007 m. už 100 5-ukų ir 6-ukų rinkinuką sumokėjo 650 mln dolerių: http://defense-update.com/newscast/0407 ... 7_leo2.htm (t.y 6,5 mln už 1 vnt) 2013 m. lenkai vos už 180 mln eurų nusipirko 119 vnt "ketvertukų" tai panaudoto "leopard2" kaina nė 2 mln eurų nesiekė http://www.defenseindustrydaily.com/buy ... ks-019466/
Simplicity 2015-07-10 15:06
Na, laido riteri, tai kas gi priverstų rusų pajėgas įstrigti ties Klaipėda?
DaFTaz 2015-07-10 15:10
Prieš kritikuodami, nepamirškim, kad tai labai IR politinis pirkimas, kaip ir haubicų užpirkimas. Vokiečiai kažkiek bus labiau suinteresuoti apginti savo gamintojų interesus, jei kažkas sumanys juos atimti. Puikus sprendimas ir kariniu lygiu, kai kas vardina \'geresnius\' variantus, bet kaip dėsnis, jie yra zooparkas mažais kiekiais, čia gi prisegti pirkimai prie bundesvero ir olandų užsakymo ir tiek. Puikus pirkinys; lauksim labai vidutinio nuotolio priešlėktuvinės ginybos sprendimų, ties jais dirbama.
rndmintzdude 2015-07-10 15:19
Tas pat kas ir donbase priverte istrigt, pirma - ju paciu kompetencijos stoka, antra pasipriesinimo veiksmai.
ISG 2015-07-10 15:27
Rusai padarys kovrovoju bombarderovku ir per 30 min nusluos visus strateginius taikinius, tada vyks partizaninis karas. Jau geriau gatves sutvarkytu uz tuos pinigus
Arns 2015-07-10 15:33
Donbase nėra rusų armijos. Ar tikiesi jog Rusija savo puolime neturės lėktuvų, sraigtasparnių, bombonešių rimtosios artilerijos (kaip Msta), nenaudos krūvos tankų (tame tarpe ir naujausių su visais dinaminiais šarvais), neturės laivų paramos (pajūriui), neturės galingųjų sistemų Točka-U/Iskander, nenaudos UAV... Čia tas pats kaip sakyti jog Libijoje Kadaffi nuvertė amerikos kariuomenė. Jie prisidėjo, bet ten apart aviacijos (kurios Donbase nėra) paramos, apart vieno kito ginklo nebuvo nė trečdalio realios kovinės technikos.
ISG 2015-07-10 15:55
Arns vel be didesniu pastangu sutrype visus oponentu argumentus. Pripazinkim, toji musu lietuvele su sitais boxeriais tik sypsena sukels motinos rusijos karo strategams
SaMaras 2015-07-10 16:01
na 100 boxerių tai sukels juoką, bet mes nekariaujam (bent kolkas) bet kaip bebūtų tai jau mažiau juokinga nei 300 m1113, dar pridėkim PHz2000, dar pridėkim vidutinio nuotolio oro gynybą... noriu pasakyt kad šiuo metu mūsų pajėgumai juokingi, bet tai nereiškia kad turim mažai tai nedarykim nieko.. reikia palaipsniui kamšyt spragas, o tada JAU TIK VISKAS KARTU bus pakankama atgrasymo priemonė..
ISG 2015-07-10 16:53
As tai manau, kad jeigu rusija nores PULTI, tai jos neatgrasys, kad ir ka musu lietuvele tures priespastatyt, taip jau nevykusiai gavosi, kad rysija yra vos ne galingiausia dzerzhava pasaulyje, ir jinai yra salia musu nuskriaustos ir nustekentos lietuveles, kuri priedo yra ir strategiskoj vietoj. Taip, kad visas sitas ginklavimasis yra del akiu, o jei vyktu kazkokie realus veiksmai, tai vienintele viltis butu ta, kad atskubes nato. Na o sitie sarvuociai ir visa kita lt technika butu humanitarinems reikmems... man tik vat idomu: tarkim uzpuolama lietuvele. Atskuba nato, ir kas tada vadovauja visai strategijai lietuvoje? Ta prasme tom nato pajegom? Manau tikrai ne lietuviai generolai su 0 patirties. Tai ka karo metu veiks lietuvos stabas?
Simplicity 2015-07-10 16:59
Manau, kad daug pigiau būtų susitarti su lietuviškais cigarečių ir narkotikų kontrabandininkais, kad tie iš Kinijos kelis DF-21 paslėpę tarp baltarusiškų radioaktyvių malkų parvežtų. Suslėptumėm lietuviškose giriose ir tegul rusas žino, kad bet kada Maskvą galim radiokatyviais pelenais paleist.
mnv 2015-07-10 17:59
https://www.youtube.com/watch?v=2zssIFN2mso https://www.youtube.com/watch?v=C66mAkS1ZfM Nėra. Tikrai nėra. O rusija savo puolime tavo išvardintų dalykų ir nenaudoja, nes jų nereikia ir tai tik dar labiau atkreiptų dėmesį - tokiem kaip tu išviso nebeliktų galimybių neigti faktus.
Dannas3 2015-07-10 18:15
Gerai kad Lietuva ne viena,tai visi tie pasvaiciojimai, kad mus nusluotu per valanda, man kazkaip keistai atrodo.Ar siais laikais dar imanomas zaibo karas,kai zvalgyba tokiam lygyje? Lenkijoj daug gausesnes Nato pajegos,o ji kaip zinia visai salia,tad netruktu atskubet i pagalba.
Arns 2015-07-10 18:24
Aišku įmanoma, jei turime tokią galybę kaip Rusija prie sienų. Pilnai kelios brigados gali daryti nemažai žalos, o per keliolika valandų atvykti pastiprinimas. Kai stebime JAV veiksmus, turėtume atminti jog ji toli, ir ji žaibo karo negali vykdyti dėl technikos atsigabenimo. Bet koks kaupimas prie sienų iškart pastebimas. Tą patį, jei nebūtu NATO narė, laisvai galėtu su Lietuva padaryti ir Lenkija. Ryškus techninis pranašumas, daliniai jau yra prie sienos, kol vykstant karo veiksmams vykdoma desperatiška situacijos vertinimo ir mobilizacijos atlikimo darbai, lenkai iš tolimesnių vietų galėtu pradėti permetinėti naujus dalinius. Žaibo karo esmė ne didelė kariuomenė, o kritinė masė kariuomenės įsiveržianti ir draskanti frontą.
Finalfour 2015-07-10 19:02
Tai taip, net jei LT ir atsilaikys tas kelias valandas, ok, busime issove simbolinius suvius ir t.t. Bet - kaip atrodytu NATO vadavimo operacija? Tarkime NATO ryztinga iki kaulu smgenu ir nutaria kuo skubiau ginti/vaduoti baltijos valstybes. Kiek laiko reiketu ateiti ir isgrusti rusus atgal? Imanoma tai padaryti plnai nesunaikinus musu salies?
Simplicity 2015-07-10 19:37
Visų pirma, būtų bandoma su rusais susitarti gražiuoju, kol tie įtvirtinimus ir minų laukus įrenginės. Kol dvi pusės (NATO ir Rusija) tartųsi, gyventojams tektų kęsti girtų rusų karių priekabiavimą ir plėšikavimus, kaip tai jau buvo Antrojo pasaulinio, Čečėnijos ir Gruzijos karų metais. (Youtube pilna vaizdo įrašų su kilimais ir unitazais nukrautais rusiškais šarvuočiais ir iš kišenių styrančiais sidabriniais stalo įrankiais.) Na, o jei jau viskas peraugtų į karinius veiksmus, tai vaizdas ir situacija būtų tokia pati kaip ir Rytų Ukrainoje: plėšikavimas, kovos veiksmai miestuose ir gyvenvietėse, bei milžiniški sugriovimai.
Salubri 2015-07-10 22:50
Kaip cia visi nori kariauti Jau strategijas desto ir planus ruosia. Gal jau zinot data kada puls?