Ateities karai bus kitokie - Prancūzija ruošiasi kurti superkarius  (2)

Kai pamatote naujieną apie galimai kuriamus superkarius, šalia tikitės perskaityti Kinijos pavadinimą. Tačiau tai nėra vieno žaidėjo žaidimas. Prancūzija ką tik uždegė šviesą ateities superkarių kūrimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Superkarys - tai praktiškai antžmogiškų galių turintis žmogus, tarnaujantis karinėse pajėgose. Tai skamba kaip idėja iš fantastinio filmo, tačiau šiuolaikinės technologijos prieš keletą metų irgi taip būtų atrodžiusios.

Kinija superkarių kūrimui ketina pasitelkti net ir genetines modifikacijas, o štai Prancūzija tam ketina naudoti kitokias technologijas.

Prancūzijos ginkluotosioms pajėgoms ką tik buvo suteiktas leidimas kurti „pagerintus karius“, pasitelkiant technologijas, kurios didintų efektyvumą mūšio lauke. Teigiama, kad kitos šalys vysto tokias technologijas ir sprendimas priimtas tam, kad Prancūzija neatsiliktų.

 

Gynybos ministrė Florence Parly teigė, kad Prancūzija turi surasti būdų išlaikyti savo karinį pranašumą, neatsukdama nugaros savo vertybėms.

Apie kokias technologijas kalbama? Pranešime pabrėžiama, kad žmonija labai ilgą laiką ieškojo būdų pagerinti savo karių fizines ir protines galimybes. Ir kada nors, kai technologijos bus išvystytos, karių kūnai gali būti tobulinami įvairiais implantais.

Žinoma, tai - tik politinis sprendimas ir greitai nesužinosime, kokios technologijos gali būti išvystytos. Tačiau kai kurios galimybės jau buvo paminėtos.

Pavyzdžiui, implantai galėtų pagerinti karių reakcijos laiką, padėti atskirti saviškius nuo priešų. Jie taip pat leistų per atstumą stebėti karių gyvybės ženklus. Tokie implantai taip pat padėtų surasti atitrūkusius karius.

 

Pranešime pažymima, kad etiniai klausimai taip pat bus rimtai svarstomi. Technologijos negali sutrukdyti kariams sugrįžti į civilinį gyvenimą ir įsilieti į visuomenę. Eugenika ir genetinė inžinerija karių gerinimui taip pat nėra galimos. Ir tai yra tas likimas prie savų vertybių.

Tiesa, nors negalime nusisukti nuo savo vertybių, nes jo jos yra tai, kas esame mes, bet būtina suprasti, kad priešiškos šalys taip nemano. Kada nors mūsų implantais gerinti kariai stovės kitoje mūšio lauko pusėje nuo genetiškai patobulintų priešų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai (2)