[Žinios trumpai] „Tai genocidas, o ne speciali operacija“: patys rusai vyksta į Ukrainą kovoti su rusų įsibrovėliais (Video)  ()

Rusai atvyksta į Ukrainą ir stoja į teritorinės gynybos gretas, kad padėtų savo artimiesiems ir draugams pasipriešinti rusų okupantams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų kreipimosi vaizdo įrašai skelbiami internete.

„Esu Rusijos pilietis... Bet aš turėjau priimti sau sunkų sprendimą ir atvykti į Ukrainą, kad galėčiau padėti savo artimiesiems, broliams, kurie dabar čia žudomi... Tai tikrai tiesa, kad įžengė Rusijos kariuomenė. Ir tai nėra antiteroristinė operacija, kaip sakoma, tai yra tikras karas ir žmonių genocidas. Jie šaudo kasetines, „vakuumines“ bombas“, – pasakė vienas iš jų.

„Rusijos kariuomenė patiria labai didelių nuostolių, kuriuos, kaip ji tiki, bus galima kažkaip nuslėpti. Bet taip nepavyks... Kiekvienas žmogus, nusiteikęs prieš karą, turi pats apsispręsti ar daryti kažką“, – pridūrė jis.

Anot kito ruso, jis savo noru atvyko į Ukrainą, nes nebeturėjo jėgų žiūrėti, kas vyksta:

„Esu Rusijos Federacijos pilietis. Esu Vakarų Ukrainos teritorijoje. Atvažiavau čia iš Europos. Savanoriškai, savo jėgomis, niekas manęs čia neprivertė ir netempė. Ilgai sprendžiau, ką daryti šioje situacijoje, ir nutariau prisijungti prie Ukrainos teritorinės gynybos pajėgų... Čia tikras ukrainiečių genocidas, o ne speciali operacija, kaip Putinas tai vadina. Kreipiuosi į visus, kas mane mato: sustabdykite savo vaikus, sūnus, vyrus, tėčius – visus, kurie eina kariauti į Ukrainą. Kitaip jie visi čia atguls.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: