[Žinios trumpai] Ukrainos karo fone – Rumunijoje sudužo armijos sraigtasparnis ir naikintuvas: kas vyksta?  (2)

Aštuoni kariškiai žuvo po to, kai jų sraigtasparnis ir naikintuvas sudužo atskirai esant blogam orui rytinėje Rumunijos dalyje prie Juodosios jūros, o tai yra baisiausia oro pajėgų avarija šalyje per pastaruosius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungai priklausanti Rumunija yra viena iš NATO rytinio sparno šalių, į kurias Aljansas siunčia pastiprinimus po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą. Pastarosiomis savaitėmis į Rumuniją atvyko papildomų tarptautinių pajėgų.

Sraigtasparnis „IAR 330 Puma“ sudužo trečiadienį Gūra Dobrogėjaus rajone, už 11 km nuo aerodromo, pranešė Rumunijos Gynybos ministerija.

Orlaivis ieškojo naikintuvo „MiG-21 LanceR“, kuris per patruliavimo misiją prarado radijo ryšį su valdymo bokštu ir dingo iš radaro.

Vėliau trečiadienį naikintuvas taip pat buvo rastas, nukritęs netoli Kodžalako, negyvenamos vietovės prie Juodosios jūros, pranešė Gynybos ministerija. 31 metų pilotas žuvo.

„Įvardinti galimas priežastis dar anksti. Žinoma, buvo nepalankių oro sąlygų, bet dabar negalime komentuoti“, – trečiadienį vietos televizijai sakė generolas Constantin Spanu.

Pasak ministerijos, sraigtasparnio pilotas pranešė apie nepalankias oro sąlygas ir jam buvo liepta grįžti į bazę.

Visi sraigtasparniai „IAR 330 Puma“ ir naikintuvai „MiG-21 LanceR“ neskraidys, kol bus ištirtos avarijų priežastys.

NATO rytinis flangas

Rumunija, buvusi komunistinio bloko narė, dabar priklausanti NATO ir Europos Sąjungai, sulaukė dešimčių tūkstančių pabėgėlių, kai Rusija praėjusią savaitę užpuolė savo kaimynę Ukrainą.

 

Jungtinės Valstijos pastarosiomis savaitėmis į Rumunijos bazę prie Juodosios jūros išsiuntė šarvuočių „Stryker“ ir apie 1000 karių, papildydamos 900 šalyje jau dislokuotų karių.

O per pastarąjį mėnesį šeši Vokietijos oro pajėgų „Eurofighter Typhoon“ orlaiviai prisijungė prie keturių panašių lėktuvų, kuriuos Italija išsiuntė prieš krizę.

Šią savaitę į šią Rytų Europos šalį siunčiama daugiau nei 500 prancūzų karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai (2)