[Žinios trumpai] Diplomatinis žiurkėno ratelis - Olafas Scholzas pasikalbėjo su Putinu, savaitgalį planuojamos naujos Ukrainos-Rusijos derybos  ()

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas telefonu pasikalbėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokalbis truko maždaug valandą. Tiesa, tai reiškia, nedaug, nes nors deklaruojama, kad Putinas moka vokiškai, tikriausiai prireikė vertėjų pagalbos.

Scholzas paragino Putiną tuoj pat nutraukti karinius veiksmus Ukrainoje. Jis taip pat pareikalavo užtikrinti humanitarinę prieigą prie karo nuniokotų Ukrainos vietų. Žinoma, tikriausiai viešinamos ne visos pokalbio detalės, bet aišku, kad Putinas ir Scholzas sutarė dialogą tęsti ateityje. Tai - įprasta diplomatinė kalba, užbaigianti kone kiekvieną susitikimą ir pokalbį. Tiesa, mažyčių optimizmo trupinių yra - vakar Putinas pats paskambino Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui. Nieko pozityvaus nepasakė, bet atrodo, kad izoliacija jam nepatinka.

Tuo tarpu Ukraina ir Rusija derybas turėtų tęsti šį savaitgalį. Tai bus jau trečiasis susitikimas, kuriuo bus stengiamasi užbaigti Rusijos agresiją Ukrainoje. Ukraina ir toliau stengsis įtikinti Rusiją išvesti savo karius ar bent jau paskelbti paliaubas, kad būtų galima padėti humanitarinėje krizėje atsidūrusiai populiacijai. Rusija ir toliau reikalaus to, ką iš esmės galima laikyti Ukrainos pasidavimu. Tiesa, antrame derybų susitikime buvo pasiektas šioks-toks progresas - buvo sutarta dėl humanitarinių koridorių į labiausiai karo paliestus miestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()