[Žinios trumpai] Ukrainos prezidentas Zelenskis pirmą kartą nuo karo pradžios įvardijo žuvusių Ukrainos karių skaičių ir palygino su rusais - skirtumas baisus  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą nuo Rusijos agresijos pradžios paskelbė kare žuvusių Ukrainos karių skaičių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-12 [Žinios trumpai] Ukrainos prezidentas Zelenskis pirmą kartą nuo karo pradžios įvardijo žuvusių Ukrainos karių skaičių ir palygino su rusais - skirtumas baisus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo vasario 24-osios mūšiuose su Rusijos armija žuvo apie 1300 Ukrainos gynėjų. Šiuos skaičius Ukrainos lyderis paskelbė per savo spaudos konferenciją užsienio žurnalistams.

„Pas mus žuvo apie 1300 karių, o Rusijos – per 12 000. Santykis vienas prie dešimties. Aš nesidžiaugiu, kad pas juos žuvo 12 000“, – sakė V.Zelenskis.

Pasak jo, žuvę Rusijos kariai taip pat turėjo tėvus, kuriems nusiųs jų žuvusių vaikų palaikus. V.Zelenskis taip pat pareiškė, kad daugelis Rusijos karių apskritai nesupranta, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, kovo 12 d., dauguma Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių, turėjusių tiesioginį ugnies kontaktą su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniais, buvo demoralizuoti, moralinė ir psichologinė personalo būklė toliau mažėja, fiksuojami pasidavimo ar dezertyravimo iš mūšio lauko atvejai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: