[Žinios trumpai] Putinas sugalvojo labai suktą manevrą, kaip Ukrainoje atidaryti „antrą frontą“  ()

Vidaus reikalų ministerija mano, kad Maskvos stačiatikių bažnyčios vadovo Kirilo pareiškimas rodo įsibrovėlių bandymą Ukrainoje atidaryti „antrąjį frontą“ religiniais pagrindais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija nori sukurti Ukrainoje susiskaldymo frontą pagal religines linijas kaip vieną iš galimų vidaus destabilizacijos šalyje scenarijų.

Tai pareiškė vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka.

Jis pakomentavo Maskvos stačiatikių bažnyčios vadovo patriarcho Kirilo pareiškimą, kurio tikslas, jo nuomone, yra religiniais pagrindais „suskaldyti“ Ukrainos visuomenę iš vidaus.

„Pasakysiu savo nuomonę... Sekmadienio pamoksle patriarchas Kirilas padarė pareiškimą, kurio jis bando „atsikratyti“ nuo 2014 m... Šiandien jis labai iškalbingas, pasakė labai aiškiai, pakartojo visas Putino straipsnio tezes apie „vieną tautą“ ir pasakė, kad „suprantu, jog dabar Ukrainoje apie tai bus daug kalbama, bet mes esame viena tauta“. Tada pasakė, kad baisiausia, kai „brolis pakelia kardą prieš brolį“...“, – sakė Denisenka.

Denisenka pažymėjo, kad šiuo atveju galima aiškiai pasakyti, jog „Kirillas buvo priverstas tai padaryti, nes stengėsi „iki paskutiniųjų“ tylėti, ne išlikti neutraliu, o būtent tylėti.

Taip pat Denisenka pridūrė, kad šis pamokslas tikriausiai buvo pasakytas siekiant Ukrainoje pakurstyti priešiškumą Maskvos patriarchatui ir suskaldyti Ukrainą religiniu požiūriu.

 

„Manau, kad yra didelė tikimybė, jog dabar tai buvo padaryta tyčia, kad dauguma žmonių, kurie dabar yra neigiamai, švelniai tariant, nusiteikę prieš rusus, stos į kovą su Maskvos patriarchatu. T. y. suskils Ukrainos viduje pagal religines linijas. Todėl tai yra vienas iš galimų scenarijų tokiai vidaus destabilizacijai Ukrainoje. Turime į tai atkreipti dėmesį“, – pabrėžė Denisenka.

Jis taip pat ragino ukrainiečius žiūrėti į situaciją šaltu protu, nesileisti išnaudojamiems ir neįsitraukti į šiuos naujus Rusijos informacinius-psichologinius „spąstus“.

 

„Visų pirma, norėčiau paprašyti absoliučiai visų išlaikyti blaivią galvą ir šaltą protą... yra Ukrainos saugumo tarnyba, kuri turėtų nustatyti, vienas ar kitas asmuo yra agentas. Jokiu būdu čia neturėtų būti linčas“, – sakė jis.

„Noriu raginti absoliučiai visus laikytis įstatymų išskirtinai be linčo, be jokio fizinio smurto ir kitų dalykų! Mums nereikia šio „antrojo fronto“, vidinio religinio fronto, į kurį „stumia“ Vladimiras Putinas. Vėliau, po karo, išsiaiškinsime, kas kam dirbo, kas ką pasakė per karą, o kas dirbo ar nedirbo Rusijos Federacijai“, – ragino Denisenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: