[Žinios trumpai] Rusija perspėja dėl taikos palaikymo pajėgų siuntimo į Ukrainą: „tai gali sukelti tiesioginę NATO ir Rusijos konfrontaciją“  ()

Rusija trečiadienį pasmerkė „neapgalvotą“ Lenkijos pasiūlymą siųsti tarptautinius taikdarius į Ukrainą ir perspėjo, kad tai gali sukelti tiesioginį Rusijos ir NATO pajėgų susirėmimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija praėjusį penktadienį pareiškė oficialiai pateiksianti pasiūlymą dėl taikos palaikymo misijos Ukrainoje kitame NATO viršūnių susitikime.

Paklaustas apie iniciatyvą, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė: „Tai būtų labai neapgalvotas ir itin pavojingas sprendimas“.

Jis per konferencinį pokalbį žurnalistams sakė, kad bet koks galimas kontaktas tarp Rusijos ir NATO pajėgų „gali turėti aiškių pasekmių, kurias būtų sunku pataisyti“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį taip pat užsipuolė pasiūlymą dėl NATO taikdarių: „Tai bus tiesioginis Rusijos ir NATO ginkluotųjų pajėgų susidūrimas, kurio visi ne tik bandė išvengti, bet sakė, kad iš esmės neturėtų vykti“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()