[Žinios trumpai] Rusija dalį karių perduoda Baltarusijai: Generalinis štabas paaiškino, kas vyksta  (1)

Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų įtraukimo į agresiją prieš Ukrainą tikimybė vis dar vertinama kaip didelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai perkelia dalinius į Baltarusiją, siekdami rotuoti prieš Ukrainą kovojančias okupacines pajėgas.

Taip teigiama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo informacijoje, pateiktoje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Rusijos Federacijos dalinių judėjimas į Baltarusijos Respublikos teritoriją tęsiasi. Šios priemonės vykdomos siekiant rotuoti didelius nuostolius patyrusius dalinius, sustiprinti esamas grupes, papildyti maistą, kurą ir amuniciją, organizuoti sužeistųjų ir sergančių karių evakuaciją“, – rašoma pranešime.

Tuo pat metu dalis Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų dalinių ir toliau yra poligonuose.

Be to, Polesėje priešas, prisidengęs artilerijos ir aviacijos ugnimi, ir toliau vienijasi pasiektose linijose, ruošdamasis dalinių rotacijai.

Taip pat Seversko kryptimi priešas tęsia Slavutičiaus blokadą, nepalieka bandymų perimti Černigovą. Lukjanovkos ir Rudnickos srityse priešas patyrė nuostolių ir pasitraukė.

Slobozhansky kryptimi priešas bando persigrupuoti Sumų srityje. Netoli Charkovo jis sutelkė savo pastangas dabartinių nuostolių kompensavimui. Slavjansko srityje priešas tobulina užimtų pozicijų inžinerinę įrangą. Ukrainos gynybos pajėgos atkūrė Trostjaneco ir Gusarovkos gyvenviečių kontrolę.

Donecko kryptimi okupaciniai daliniai ir toliau nesėkmingai bando užimti Severodonetską ir Mariupolį. Bandydami užimti Krasnohorivką, užpuolikai patyrė nuostolių ir pasitraukė.

 

Tavrichesky operatyviniame rajone okupantai toliau su Nacionalinės gvardijos pajėgomis kovoja laikinai užimtoje teritorijoje.

„Ukrainos kariai ir toliau efektyviai priešinasi rusų įsibrovėliams, atlaiko priešo atakas ir palaipsniui tam tikromis kryptimis išlaisvina laikinai priešo užimtas teritorijas“, – teigiama pranešime.

Tuo tarpu Rusijos kariuomenė ir toliau patiria didelių nuostolių. Nuo karo pradžios Ukrainos kariuomenė sunaikino apie 16,6 tūkst. rusų karių. Be to, buvo sunaikintas 121 priešo lėktuvas ir 127 sraigtasparniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: