[Žinios trumpai] Prezidentas Zelenskis sako, kad Ukraina pasirengusi diskutuoti dėl neutralaus statuso priėmimo  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį (kovo 27 d.) pareiškė, kad Kyjivo derybininkai atidžiai žiūri į Rusijos reikalavimą dėl Ukrainos neutralumo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-28 [Žinios trumpai] Prezidentas Zelenskis sako, kad Ukraina pasirengusi diskutuoti dėl neutralaus statuso priėmimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis sakė, kad Ukraina yra pasirengusi diskutuoti apie neutralaus statuso priėmimą kaip taikos susitarimo su Rusija dalį, tačiau tokį paktą turėtų garantuoti trečiosios šalys ir surengti referendumą.

Duodamas interviu kelioms nepriklausomoms Rusijos naujienų organizacijoms, naujienų agentūros citavo Zelenskį: „Šis derybų taškas man yra suprantamas ir yra svarstomas, jis kruopščiai tiriamas“.

Zelenskis sakė: „Saugumo garantijos ir neutralumas, mūsų valstybės nebranduolinis statusas. Esame pasirengę to siekti. Tai yra svarbiausias dalykas."

Zelenskis pridūrė: „Turime susitarti su Rusijos Federacijos prezidentu. Bet kad susitartume, jis turi pakilti iš ten, kur yra, ir ateiti susitikti su manimi".

Kremlius anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad pasiūlė neutralumo modelius pagal Švedijos ir Austrijos formatą, kuriuos Ukraina galėtų priimti.

Tačiau Ukraina atmetė pasiūlymą, sakydama, kad tik Kyjivas siekia sukurti sistemą, kuri būtų priimtina ukrainiečiams.

 

Kalbėdamas su Rusijos žurnalistais 90 minučių trukmės vaizdo pokalbyje, Zelenskis sakė, kad Rusijos invazija sunaikino rusakalbius Ukrainos miestus. Jis pridūrė, kad žala yra didesnė nei Rusijos karų Čečėnijoje.

Kalbėdamas praėjus daugiau nei mėnesiui po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą vasario 24 d., Zelenskis sakė, kad joks taikos susitarimas nebūtų įmanomas be paliaubų ir kariuomenės išvedimo.

Abi šalys šiandien Turkijoje turi susitikti antrajame akis į akį derybų raunde.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: