[Karšta tema] Kodėl „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius dalyvauja Ukrainos ir Rusijos taikos derybose? Kokią rolę jis atlieka?  ()

Sklido gandai, kad Romanas Abramovičius jau keletą savaičių dalyvavo taikos derybose tarp Ukrainos ir savo gimtosios Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus kelioms dienoms po konflikto pradžios, buvusio futbolo Londono „Chelsea“ savininko atstovas sakė, kad „Ukrainos pusė susisiekė su milijardieriumi, prašydama paramos siekiant taikaus sprendimo“.

Vos prieš kelias dienas Kremlius pirmą kartą prisipažino, kad Ambramovičius dalyvavo ankstyvosiose taikos derybose.

Buvo pranešimų, kad Abramovičius skraido pirmyn ir atgal tarp Stambulo, Maskvos ir Kyjivo, kad perduotų Vladimiro Putino ir Volodymyro Zelenskio žinutes.

O pirmadienį paaiškėjo, kad Abramovičius ir kiti du derybininkai tapo įtariamo apnuodijimo aukomis, kovo pradžioje dalyvavę taikos derybose Kijeve.

Taigi, kaip Abramovičius dalyvauja taikos derybose?

Vasario 28 d.

„Chelsea“ savininko atstovas spaudai sakė: „Galiu patvirtinti, kad Ukrainos pusė susisiekė su Romanu Abramovičiumi dėl paramos siekiant taikaus sprendimo ir kad nuo to laiko jis stengiasi padėti“.

Po šio pareiškimo, Ukrainos filmų prodiuseris Aleksandras Rodnyanskis paprašė su Rusija susijusių asmenų pagalbos.

„Nors Romano Abramovičiaus įtaka ribota, jis vienintelis atsiliepė ir ėmėsi pabandyti siekti taikos“, – sakė Rodnyanskis.

Kovo 3 d.

„The Wall Street Journal“ rašo, kad „Chelsea“ savininkas anksčiau šį mėnesį dalyvavo derybose Ukrainos sostinėje Kijeve.

Tiriamoji žiniasklaidos grupė „Bellingcat“ nurodė, kad derybos vyko „Ukrainos teritorijoje“ ir truko iki maždaug kovo 3 d. 22 val.

Trys derybų komandos nariai nuvyko į butą mieste, kur pradėjo jausti pirmuosius apnuodijimo chemine medžiaga simptomus, įskaitant akių ir odos uždegimą, pridūrė „Bellingcat“.

 

Kovo 4 d.

Abramovičius ir dar du derybininkai iš Kyjivo nuvažiavo į vakarų Ukrainos miestą Lvivą, prieš išvykdami į Lenkiją, o paskui į Stambulą tęsti derybų, sakė „Bellingcat“.

Kovo 10 d.

Kaip rašo Vokietijos laikraštis „Bild“, milijardierius dalyvavo Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir jo kolegos iš Ukrainos Dmitro Kulebos susitikime.

Oligarchas įėjo ir išėjo pro šonines duris, kad nebūtų pastebėtas, rašo laikraštis.

Kovo 15 d.

Pranešama, kad Abramovičius nusileido Maskvoje po to, kai, matyt, buvo pastebėtas Izraelio oro uoste.

 

Su Rusijos ir Izraelio milijardieriumi susijęs lėktuvas nusileido Rusijos sostinėje po trumpo sustojimo Stambule, pakeliui iš Tel Avivo, rašo „Flightradar24“.

Kovo 24 d.

Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pripažino, kad Abramovičius dalyvavo ankstyvose taikos derybose tarp Ukrainos ir Rusijos.

Tačiau V. Putino atstovas tvirtino, kad jis daugiau nebedalyvaus viršūnių susitikimuose, kurie buvo palikti kariaujančių šalių diplomatinėms komandoms.

Kovo 29 d.

Rusijos ir Ukrainos derybininkai antradienį Stambule pradėjo pirmąsias tiesiogines taikos derybas per daugiau nei dvi savaites, kuriose netikėtai vėl dalyvauja Rusijos milijardierius Romanas Abramovičius, kuriam Vakarų sankcijos yra taikomos dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: