[Žinios trumpai] Kremlius imsis KGB metodų: pačioje Rusijoje planuoja teroristinių išpuolių seriją – sprogdins net ligonines ir mokyklas  ()

Rusijos specialiosios tarnybos planuoja teroristinius išpuolius Rusijos Federacijoje, kad išsklaidytų „antiukrainietiškos isterijos smagratį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Rusijos specialiosios tarnybos planuoja teroristinių išpuolių seriją, kurių metu bus sprogdinami gyvenamieji pastatai, ligoninės ir mokyklos Rusijos gyvenvietėse. Taip pat planuojami raketų ir bombų smūgiai Belgorodo miestui ar vienam iš Krymo miestų“, – sakė Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas generolas majoras Kirilas Budanovas.

Jis įsitikinęs, kad nesėkmingas mobilizacijos plano įgyvendinimas Rusijoje verčia Putino režimą įgyvendinti nešvarius scenarijus, siekiant emociškai sujudinti Rusijos visuomenę ir dar labiau ją konsoliduoti prieš ukrainiečius.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6598

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Siekdami tai padaryti, jie planuoja sprogdinimus Rusijos gyvenamuosiuose pastatuose arba raketų atakas, apkaltindami Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir savanorių batalionus, kad sukurtų emocinį vaizdą apie „Ukrainos nacionalistų žiaurumus“. Visai gali būti, kad šie teroro išpuoliai bus pasmerkti kaip ukrainiečių kerštas už Bučą ir Kramatorską bei kaip pasiteisinimas žiaurumui prieš Ukrainos civilius gyventojus“, – pabrėžė Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas.

 

Anot jo, pastarosiomis dienomis Rusijos valdžia vis labiau išsklaido antiukrainietiškos isterijos smagratį.

„Belgorodo ir Kursko srityse aktyviai kasami apkasai, kurstoma panika dėl įsivaizduojamo Ukrainos savanorių batalionų ir sabotažo grupių puolimo“, – pridūrė Budanovas.

Jo nuomone, labai simboliška, kad V. Putino valdymas prasidėjo nuo „KGB teroristinių išpuolių“ – daugiabučių susprogdinimo, kas tapo pagrindu sunaikinti Čečėniją.

„Ir dabar atrodo, kad tai baigiasi tais pačiais metodais“, – pridūrė Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: