[Žinios trumpai] Istorikas paaiškino, kodėl NATO taip nori, kad Švedija prisijungtų prie karinio aljanso: mažai kas žino, kokia tai galinga valstybė  ()

Panašu, kad Suomija jau visai greitai jungsis prie NATO, o paskui ją paseks ir Švedija. Abi šios neutralios valstybės greitai taptų pilnavertėmis NATO narėmis ir aljansas tuo galėtų džiaugtis. Tiesą sakant, Švedijos prisijungimas prie NATO būtų daug reikšmingesnis įvykis nei daugelis mano.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-15 [Žinios trumpai] Istorikas paaiškino, kodėl NATO taip nori, kad Švedija prisijungtų prie karinio aljanso: mažai kas žino, kokia tai galinga valstybė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija ir Švedija abi daug investuoja į gynybą ir pagal savo struktūras, karinį pasiruošimą ir technologijas yra artimos NATO doktrinai. Tiesą sakant, šių šalių karinės pajėgos yra stipresnės nei ne vienos dabartinės NATO šalies. Be to, NATO labai rūpinasi standartizacija - panašūs ginklai stipriai palengvina mokymus, amunicijos gamybą ir tiekimą, ypač karo atveju. Tačiau yra dar viena priežastis, kodėl Švedija NATO gretose yra labai laukiama. Ją viename interviu paminėjo britų istorijas Peteris Caddickas-Adamsas.

Švedija jau dabar gamina daug artilerijos, kurią naudoja NATO šalys. Švedijos karinės pramonės pajėgumai padėtų sustiprinti aljanso gynybinius pajėgumus. Švedijai tapus NATO nare, tikriausiai būtų galima tikėtis geresnių „Bofors“ kompanijos produktų pirkimo sąlygų.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6228

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

Švedų „Bofors“ vardas su karo pramone siejamas jau daugiau nei 350 metų. Kompanija gamina ginklus laivams, artileriją, priešlėktuvinės gynybos raketas. „Bofors“ dabar yra britų „BAE Systems“ koncerno dalis.

Suomijos karo pramonė irgi turi ką pasiūlyti - „Patria“ šarvuoti pėstininkų transporteriai ir kitos mašinos yra pajėgūs ginklai.

 

Švedija ir Suomija abi turi puikiai paruoštas, modernias kariuomenes, turinčias ypatingai aukštą kompetenciją kariaujant atšiauriomis sąlygomis. Be to, priėmusi šias šalis NATO pagerintų ir Baltijos šalių gynybos galimybes. „Jos yra galingesnės už daugelį šalių“, sako britų istorijas Peteris Caddickas-Adamsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(94)
(5)
(89)

Komentarai ()