[Žinios trumpai] Šoigu melavo Putinui apie pilną Mariupolio užėmimą ir visišką „Azovstal“ blokavimą: AZOV pateikė savo atsakymą  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu papasakojo Putinui, kad Mariupolis yra visiškai kontroliuojamas. Jis paminėjo, kad „Azovstal“ gamykloje vis dar yra apie du tūkstančius „Ukrainos kovotojų ir užsienio samdinių“, bet teigė, kad miestas yra „išlaisvintas“, o gamykla - užblokuota. Tačiau „Azovstal“ esantys „Azov“ kariai teigia, kad Šoigu meluoja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] Šoigu melavo Putinui apie pilną Mariupolio užėmimą ir visišką „Azovstal“ blokavimą: AZOV pateikė savo atsakymą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tas ištransliuotas Šoigu ir Putino pokalbis buvo nufilmuotas ne šiaip sau. Putinas paskelbė, kad šturmuoti „Azovstal“ gamyklos nereikia, taip pabandė pasirodyti dosnus ir geras, o Šoigu paskelbė apie pergalę Mariupolyje. Z tauta, kuri laukė „Azovstal“ kritimo, dabar iškart persigalvos ir manys, kad Mariupolio kampanija baigta.

Tačiau „Azov“ paskelbė atsakomąjį pranešimą.

„Nepaisant labai sudėtingos situacijos, „Azov“ pulkas per pastarąsias dvi dienas sunaikino 3 tankus, 2 pėstininkų kovos mašinas ir pėstininkų transporterius“, teigiama pranešime. „Azovstal“ gamykloje esantys kariai ir toliau vykdo operacijas, todėl nepripažįsta tos „visiškos blokados“. Ukraina vis tiek derybomis bandys išlaisvinti gamykloje esančius karius ir civilius, nes ten daug sužeistųjų bei vaikų, o atsargos nėra amžinos.

(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: