[Žinios trumpai] Ar Ukraina norėtų sugriauti Krymo tiltą? Danilovas turi atsakymą - „Be jokių abejonių“  ()

2014 metais Rusija aneksavo Krymą. Tai sukėlė nemažai problemų, nes sausuma pasiekti pusiasalio nebuvo įmanoma. Ukraina, žinoma, nedraugiškiems kaimynams šiaip sau į Krymą važiuoti neleido. Taigi, Rusija pastatė ilgiausią tiltą Europoje, kuriuo 2020 metais pravažiavo daugiau nei 36 tūkstančiai automobilių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] Ar Ukraina norėtų sugriauti Krymo tiltą? Danilovas turi atsakymą - „Be jokių abejonių“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

19 km ilgio Krymo tiltas pradėtas statyti 2016 metais. Automobilių dalis baigta 2018-aisiais, geležinkelio - 2019-ųjų pabaigoje. Dabar, kai Rusija puola Ukrainą, ar niekas nepagalvojo šio tilto sugriauti? Žinoma, kad pagalvojo.

Krymo tiltas yra svarbus strateginis objektas. Juo į Krymo pusiasalį perkelta ir Rusijos karinė technika. Ją į Krymą Rusija gabentų ir be tilto - pusiasalis pasiekiamas laivais ir lėktuvais. Bet tai būtų žymiai sunkesnė užduotis. Be to, teisiškai Krymas vis dar yra Ukrainos dalis - kam čia Rusijos tiltai?

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas turi labai paprastą paaiškinimą - „Jei turėtume galimybę, jau būtume tai padarę. Jei tik turėsime galimybę, be jokios abejonės tai padarysime“.

Buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo vadovas generolas leitenantas Igoris Romanenko sakė, kad sugriauti visą 19 km ilgio tiltą būtų sudėtinga, bet strategiškai suplanuota ataka būtų labai veiksminga.

„Kai tiltas buvo statomas, Rusijoje buvo teigiama, kad Ukraina neturi raketinių sistemų, kas grėsmė yra tik popierinė. Dabar tie „popieriai“ paskandino Rusijos flagmaną. Žinoma, tai yra prestižo klausimas, bet tilto ataka būtų svarbi. Tai yra ne tik karinis, bet ir karinis-politinis klausimas“, sakė Romanenko. Pasak jo, tiltą reikėtų naikinti tik tada, kai juo juda karinė kolona.

 

„Dar ne laikas atakuoti tiltą, dar ne laikas atakuoti Rusijos arsenalą Padniestrėje. Kol kas rusai apie tai sapnuoja košmarus. Bet jų laikas dar neatėjo“, karininkas apibendrino situaciją.

Krymo tilto sunaikinimas ne tik apsunkintų karinės ir civilinės technikos judėjimą, bet ir atvežtų karą ir rusų namus. Jų sukurta ir paleista pabaisa grįžtų namo pavalgyti ir Kryme gyvenantys rusai galėtų ją pamatyti iš arti. Izoliacija, baimė ir supratimas, kad kunkuliuojantis karas kartais išsipila per visas įsivaizduojamas sienas.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: