[Žinios trumpai] Vyksta tikras detektyvas! Palydovai seka laivą su pavogtais Ukrainos grūdais - perspėjami uostai, laivas bando slėptis (Foto)  ()

Nuo didelio masto invazijos pradžios Rusija pavogė ir išsivežė mažiausiai 400 000 tonų grūdų. Latakijos (Sirija) uoste buvo identifikuotas pirmasis Rusijos prekybinis laivas su Ukrainoje pavogtais grūdais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] Vyksta tikras detektyvas! Palydovai seka laivą su pavogtais Ukrainos grūdais - perspėjami uostai, laivas bando slėptis (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovines nuotraukas paskelbė CNN.

Birių krovinių laivas „Matros Pozynych“ – vienas iš trijų laivų, prekiaujančių vogtais Ukrainos grūdais. Dar balandžio 27 dieną jis buvo pastebėtas okupuoto Krymo uoste.

Tūkstančius tonų grūdų dabar sunkvežimiais į Krymą veža okupantai. 

Eksportuojamų grūdų kiekis iš Sevastopolio iki 100 tūkst. tonų smarkiai išaugo kovo ir balandžio mėnesiais. Iš Sevastopolio, remiantis palydoviniais vaizdais, „Matros Pozynich“ praplaukė Bosforo sąsiaurį ir patraukė Egipto Aleksandrijos uosto kryptimi. Ukrainos pareigūnų teigimu, birių krovinių laive buvo pakrauta beveik 30 tūkst. tonų ukrainietiškų kviečių.

 

Tačiau Kyjivas perspėjo Egiptą, kad grūdai buvo pavogti, ir šalis šio krovinio nepriėmė. To paties laivas sulaukė Beirute, Libane. Tuomet  „Matros“ įgula išjungė sekiklį, tačiau palydoviniai duomenys patvirtino, kad rusai juda į Sirijos Latakijos uostą.

 

Ukraina skaičiuoja, kad nuo didelio masto invazijos pradžios Rusija pavogė ir eksportavo mažiausiai 400 000 tonų grūdų.

Anksčiau Ukrainos žvalgyba yra nurodžiusi, kad nemaža dalis iš Ukrainos pavogtų grūdų yra laivuose su Rusijos vėliava Viduržemio jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: