[Žinios trumpai] Po sprendimo dėl NATO, Suomijoje įsiplieskė panika – siaubiamos parduotuvės, tikrinamos bombų slėptuvės  (1)

Suomijos gyventojai regionuose, besiribojančiuose su Rusija, skuba pirkti maisto ir tikrina bombų slėptuves, ruošdamiesi potencialiam konfliktui su Maskva, Kremliui pareiškus, kad imsis „atsakomųjų veiksmų“, reaguojant į Suomijos siekį tapti NATO nare.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] Po sprendimo dėl NATO, Suomijoje įsiplieskė panika – siaubiamos parduotuvės, tikrinamos bombų slėptuvės  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus po to, kai Suomijos prezidentas Sauli Niinistö ir ministrė pirmininkė Sanna Marin paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad jų šalis turi „nedelsdama“ pateikti paraišką dėl prisijungimo prie karinio aljanso, Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Kremliui „neliks nieko kito, kaip tik atsakyti“.

„Rusija bus priversta imtis atsakomųjų – tiek karinio-techninio, tiek kitokio pobūdžio – žingsnių, kad sustabdytų grėsmių savo nacionaliniam saugumui kilimą“, – nurodė ministerija.

Kai kurie gyventojai dabar kaupia maisto atsargas ir mintyse ruošiasi galimam konfliktui su Rusija, kuri turi daugiau nei 1300 km sieną su Šiaurės šalimi, pranešė BBC Rusijos naujienų tarnyba.

„Daugelis žmonių perka maistą 72 valandoms, miesto lygmeniu patikrinome savo bombų slėptuves, esame pasiruošę galimiems hibridiniams išpuoliams“, – sakė Lapenrantos miesto Pietų Karelijos regione, esančio apie 30 km nuo Rusijos sienos, meras Kimmo Järva.

Järva sakė, kad suomiai nebijo, bet ruošiasi. Meras teigė remiantis savo šalies stojimą į NATO.

 

„Tokiai mažai šaliai kaip Suomija reikia draugų, ypač kai Europoje vyksta karas“, – sakė jis, turėdamas omenyje vasario mėnesį prasidėjusią Rusijos invaziją į Ukrainą.

Jei Putinas nuspręstų imtis „karinio-techninio“ pobūdžio „atsakomųjų žingsnių“, Suomija turi daugiau nei 54 000 slėptuvių (iš jų vien 5500 Helsinkyje), kuriuose tilptų 4,4 mln. žmonių (iš 5,5 mln. Suomijos gyventojų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai (1)