[Žinios trumpai] Ukrainiečiai paskelbė, kiek jau nukovė išgirtųjų kadyroviečių  ()

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas su didele pompastika į Ukrainą pasiuntė savo karius. Barzdoti vyrai buvo giriami kaip bebaimiai elitiniai kariai, tačiau greitai buvo praminti „TikTok armija“, nes labai jau mėgsta filmuoti save šaudančius į orą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-16 [Žinios trumpai] Ukrainiečiai paskelbė, kiek jau nukovė išgirtųjų kadyroviečių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba skaičiuoja, kad į Ukrainą atvyko maždaug 2,5 tūkstančiai karių iš Čečėnijos. Kadyrovas ir įvairūs prorusiški šaltiniai kartais mini daug didesnius skaičius, tačiau tikrąjį Čečėnijos smogikų skaičių galima apytiksliai apskaičiuoti pagal jų vykdytas logistikos operacijas.

Ukrainos žvalgyba skaičiuoja, kad maždaug šimtas kadyroviečių buvo nukauti, dar 300 buvo sužeisti, o 60 pabėgo. Tai - labai dideli nuostoliai. Ypač turint omenyje, kad parys čečėnai dažnai filmavosi toliau nuo mūšių vietų. Daug karo ekspertų pastebėjo, kad Kadyrovo kariai elgiasi labai neprofesionaliai - jų veiksmai yra nekoordinuoti ir pavojingi saviškiams.

 

Ukrainos žvalgyba teigia, kad kadyroviečiai į Ukrainą buvo atsiųsti įbauginti ukrainiečiams. Juos seka žiaurumo ir nesibaigiančios drąsos mitai. Be to, manoma, kad jie buvo atsiųsti ir civiliams terorizuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(3)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: