[Žinios trumpai] Kremliaus pakalikai susipjovė tarpusavyje – buvęs separatistinės DLR vadovas Šoigu apkaltino „išdavyste“  (2)

Buvęs Ukrainos prorusiškų separatistų vadas apkaltino Rusijos gynybos ministrą „nusikalstamu aplaidumu“ dėl nesėkmingos šalies karo kampanijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-16 [Žinios trumpai] Kremliaus pakalikai susipjovė tarpusavyje – buvęs separatistinės DLR vadovas Šoigu apkaltino „išdavyste“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Igoris Girkinas (taip pat žinomas kaip Igoris Strelkovas), anksčiau ėjęs Rusijos remiamų separatistinių pajėgų gynybos ministro pareigas Ukrainos Donbaso regione, penktadienį tokius komentarus pareiškė savo „Telegram“ kanale.

„Tiesiogiai kaltinu Sergejų Šoigu bent jau nusikalstamu aplaidumu“, – rašo Girkinas. „Neturiu pagrindo kaltinti jo išdavyste, bet galėčiau įtarti“.

Jo komentaras yra vienas stipriausių viešų išpuolių prieš Rusijos karinę vadovybę, kurį iki šiol surengė prokremliškas veikėjas. Girkinas jau seniai kritikuoja Rusijos invaziją ir netgi pasisakė už žiauresnį puolimą, nes Rusija ir toliau patiria didelių nuostolių ir įnirtingą Ukrainos kovotojų pasipriešinimą.

Anksčiau Nyderlandų prokurorai jį apkaltino žmogžudyste dėl vaidmens numušus Malaizijos oro linijų lėktuvą MH17 virš Ukrainos 2014 metais, rašo „Reuters“.

 

Nepaisant to, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viešai nerodė, kad yra nepatenkintas Šoigu. Anksčiau šiomis dienomis gynybos ministras atliko svarbų vaidmenį minint Rusijos pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare 77-ąsias metines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(6)
(21)

Komentarai (2)