[Žinios trumpai] Kažkas naujo! Rusija skelbia, kad užpuolė Ukrainą, nes reikėjo gelbėti Putiną  ()

Okupacinės šalies valdžia rado naują pateisinimą savo šiurkščiai invazijai į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas išsakė dar vieną invazijos į Ukrainą „versiją“. Anot jo, karas buvo „prevencinis“ ir esą sužlugdė Vakarų planus Rusijoje įvesti savo kontroliuojamą režimą.

N. Patruševas tai pareiškė gegužės 17 dieną Mokslo tarybos prie Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos posėdyje, pranešė „RIA Novosti“.

„Vakarai siekė sudaryti sąlygas Rusijoje įsitvirtinti vakariečių kontroliuojamam režimui, kaip tai jau buvo padaryta Ukrainoje ir daugelyje kitų valstybių. Speciali karinė operacija sužlugdė šiuos planus“, – sakė jis.

N. Patruševo teigimu, Rusija „buvo priversta prevenciškai griebtis šios priemonės“ (invazijos), nes „grėsmių nacionaliniam saugumui lygis, mūsų šalies interesų nepaisymas pasiekė tokią ribą, kuri kėlė grėsmę pačiai Rusijai ir jos egzistavimui“.

Kartu jis tiksliai nepaaiškino, kaip Ukraina prieš karą neva kėlė grėsmę Rusijos egzistavimui.

 

Rusijos diktatorius V. Putinas savo kalboje gegužės 9 d. vykusiame parade pareiškė, kad karas Ukrainoje yra „įspėjamasis atkirtis NATO agresijai“.

„Pernai gruodį siūlėme sudaryti susitarimą dėl saugumo garantijų. Viskas buvo veltui... NATO šalys nenorėjo mūsų girdėti, turėjo visiškai kitokius planus. Mums grėsė invazija į mūsų teritorijas, ypač į Krymą. Pavojus augo kiekvieną dieną, Rusija davė atkirtį agresijai“, – tuomet sakė V. Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(28)
(-28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: