[Žinios trumpai] Rusija atakavo didžiausią kultūros centrą Charkivo srityje: sprogimo momentą užfiksavo saugumo kameros (Video)  ()

Rusijos pajėgos paleido tris raketas į 1000 žiūrovų talpinantį pastatą – didžiausią kultūros centrą Charkivo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiausiai aštuoni žmonės, tarp jų vaikas, buvo sužeisti per galingą Rusijos raketos smūgį naujai suremontuotam kultūros centrui Rytų Ukrainoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis socialinėje žiniasklaidoje pareiškė, kad Rusija nusitaikė į „naujai renovuotus kultūros namus“ Lozovos mieste rytiniame Charkivo regione. Išpuolį jis apibūdino kaip „absoliutų blogį“ ir „absoliučią kvailystę“.

Charkivo regiono gubernatorius Olegas Sinegubovas sakė, kad buvo sužeisti aštuoni žmonės, tarp jų – 11 metų mergaitė. Visi nukentėjo nuo skeveldrų. Vietos sveikatos apsaugos pareigūnas anksčiau nurodė, kad sužeistųjų skaičius yra septyni.

Po raketos smūgio kultūros centre kilo gaisras, kuris taip pat apgadino netoliese esančius pastatus, sakė Sinegubovas ir pridūrė, kad Rusijos pajėgos paleido tris raketas į pastatą – didžiausią kultūros centrą regione.

 

Jis pridūrė, kad gaisras užgesintas.

„Okupantai įvardijo kultūrą, švietimą ir žmoniją kaip savo priešus. Ir jie negaili nei raketų, nei bombų", - telegramoje rašė Zelenskis.

Sprogimo momentą užfiksavo saugumo kameros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()