[Žinios trumpai] Iš kosmoso užfiksuotos nuotraukos, kaip rusai galimai vagia Ukrainos grūdus - aiškėja kur jie keliaus (Foto)  ()

Rusija toliau eksportuoja rusų iš Ukrainos pavogtus grūdus. Naujose „Maxar“ palydovinėse nuotraukose matyti, kaip okupuotame Kryme pakraunami du laivai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Iš kosmoso užfiksuotos nuotraukos, kaip rusai galimai vagia Ukrainos grūdus - aiškėja kur jie keliaus (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša CNN.

„Maxar Technologies“ nuotraukose, datuotose gegužės 19 ir 21 d., matyti, kaip du su Rusijos vėliava plaukiojantys laivai švartuojasi ir krauna grūdus. Kalbame apie laivus „Matros Pozinich“ ir „Matros Koshka“.

Jie buvo prišvartuoti prie objekto, kuris atrodė kaip grūdų saugojimo bokštai. Iš ten grūdai buvo perkelti nuo konvejerio į atvirą triumą.

 

Žinoma, kad abu laivai jau išplaukė iš okupuoto Krymo uosto. Birių krovinių laivai, remiantis laivų sekimo svetaine, gavo skirtingus maršrutus.

„Matros Pozinich“ plaukia per Egėjo jūrą ir tariamai vyksta į Libano sostinę Beirutą. O „Matros Koshka“ tebėra Juodojoje jūroje.

 

 

„Sunku tiksliai pasakyti, ar į laivą kraunami vogti Ukrainos grūdai, tačiau Rusijos aneksuotas Krymas vienas grūdų užaugina nedaug, skirtingai nei žemės ūkio požiūriu turtingi Ukrainos  Chersono ir Zaporižios regionai, esantys tiesiai į šiaurę“, – pridūrė CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: