Prasitarė deputatas. 1 500 000 000 vartotojų. Atskleisti slapti „Telegram“ ryšiai su Rusijos saugumu  ()

Kūrėjas turi atidžiau stebėti „Telegram“, nes programėlė naudojama teroristiniams tikslams.


„Crocus City Hall“
„Crocus City Hall“
© Mosreg.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2024_Crocus_City_Hall_terrorist_attack_5.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ administracija ir tinklo kūrėjas Pavelas Durovas aktyviai bendradarbiauja su Rusijos teisėsaugos institucijomis nelegalaus turinio blokavimo klausimu, RTVI sakė Valstybės Dūmos jaunimo politikos komiteto vadovas Artemas Metelevas.

Komentuodamas galimybę uždrausti „Telegram“ Rusijoje dėl to, kad juo gali naudotis teroristai, deputatas pažymėjo, kad kol kas už programėlės darbą atsakingi asmenys „elgiasi įstatymų ribose“, slopindami tokias apraiškas, nes „jie supranta savo atsakomybę visuomenei už gyvybę ir žmonių sveikatą“.

„Tiek „Telegram“ administracija, tiek pats Pavelas Durovas visada reaguoja labai greitai – mes tai matome  – į incidentus, bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis, įskaitant draudžiamo turinio blokavimą“, – sakė A. Metelevas. Jis pridūrė, kad Jaunimo teisių apsaugos centras „reguliariai sulaukia prašymų blokuoti tą ar kitą kanalą“, o „Telegram“ moderatoriai į tai „atsižvelgia“ ir vykdo.

[Vokietija] 2in1 dulkių siurblys tik 37,19€! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
3304

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

A. Metelevas taip pat pažymėjo, kad nusikaltėliai gali naudotis bet kokiomis turimomis ryšio priemonėmis, todėl kaltinti vieną konkretų tiklą yra neteisinga. „Na, teroristai neverbuotų [samdinių] per „Telegram“ , jie verbuotų per „WhatsApp“ ar kur nors kitur. Čia reikia dirbti su prevencija, su algoritmais. Esu tikras, kad specialiosios tarnybos tai daro“, – apibendrino pavaduotojas.

 

Tuo tarpu „Roskomnadzor“ paspartino „Telegram“ kanalų patikrinimą po teroristinio išpuolio „Crocus City Hall“. „Atliekame tikslinę stebėseną. Po teroristinio išpuolio fiksuojame tyčinius įvairių melagingų teiginių faktus: ir klastotes, ir raginimus imtis ekstremistinės veiklos“, – sakė reguliuotojo atstovas ir pridūrė, kad vien per pastarąsias dvi dienas buvo užblokuoti 11 kanalų su „teroristiniu turiniu“.

Anksčiau Kremlius teigė, kad Pavelas Durovas turi atidžiau stebėti „Telegram“, nes programėlė naudojama teroristiniams tikslams. Kartu jis pažymėjo, kad „šiuo metu“ nėra svarstomas tinklo blokavimo Rusijoje klausimas.

 

Prieš tai „RIA Novosti“, remdamasi informuotu šaltiniu, pranešė, kad kaltinamieji teroristinio išpuolio „Crocus City Hall“ įvykdymu galėjo būti užverbuoti per „Telegram“ kanalą, priklausantį „Islamo valstybės“ Afganistano atstovams. Dabar šis kanalas ištrintas – neatsidaro nei iš Rusijos, nei iš Tadžikistano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(5)
(-4)

Komentarai ()