„Jie gali palūžti bet kurią akimirką. Gyventojai savęs nekontroliuoja“ (Video, foto)  ()

„Buitinių ir gatvės agresijos pavyzdžių bus vis daugiau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Tihvino gyventojas smogė prekybos centro kasininkei – jis tiesiog jai trenkė be jokio paaiškinimo. Jį sulaikė Rusijos gvardija.

57 metų moteriai teko skubiai važiuoti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, tokio staigaus įniršio priežastis – pirkėjo vaizduotė: jam atrodė, kad pardavėjai iš jo juokiasi. Už tai – stiprus smūgis į veidą vyresnio amžiaus moteriai prie kasos.

Apskritai tai yra visiškai lokali istorija, tačiau reikia suprasti, kad nemotyvuotos buitinių ir gatvės agresijos pavyzdžių bus vis daugiau. Nenutrūkstamo valstybės informacinio smurto fone nemaža dalis gyventojų savęs nekontroliuoja.

Tiesą sakant, nemaža dalis žmonių, net nelaikiusių rankose ginklo (išskyrus karo tarnybą), šiandien yra vienokio ar kitokio streso būsenoje. Ir atitinkamai jie gali palūžti bet kurią akimirką be jokios akivaizdžios priežasties. O tie, kurie net ir be valstybinio teroro yra linkę į tokį nemotyvuotą smurtą, dažniausiai tampa vaikščiojančiomis bombomis.

Vologdos regiono gyventoja buvo pasmerkta dėl nuotraukos su geltona striuke mėlyno dangaus fone.

Pasak Antoninos Smolinos, balandžio 3 dieną ją aplankė policininkas. Jis paaiškino, kad prieš ją pareiškimą parašė vyras – jam nepatiko Smolinos nuotrauka, kuria ji pasidalino soc. tinkluose, nuotraukoji ji su geltona pūkine striuke mėlyno dangaus fone. Jis sako, kad nuotrauka jam kelia asociacijas su priešo simboliais.

 

Moteris turėjo parašyti pasiaiškinimą. Jame ji nurodė, kad dangaus spalva nuo jos nepriklauso, o dėl mažo atlyginimo negali sau leisti keisti striukių kaskart, kai pasikeičia viešas konkrečios spalvos vertinimas. Kaip  rašė BAZA, policininkas į situaciją sureagavo supratingai ir pasakė, kad ji gali rašyti ką tik galvoja.

Antonina socialiniuose tinkluose rado informatorių. Paaiškėjo, kad tai buvo tam tikras Valerijus Nikolajevičius. Ji palinkėjo sėkmės, sveikatos, gerovės bei susirasti socialiai naudingą hobį.

 

O rusai dabar turi priešų kaip šuo blusų. Anglosaksai, pečenegai ir teroristai. Niekas nežino, kokios asociacijos gali kilti sergančių piliečių vaizduotėje. Vaikščioti gatvėmis darosi vis pavojingiau – kas žino, kas nepatiks kitam patriotiškai nusiteikusiam psichopatui.

Apie tai rašo Rusijos karo ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) savo „Telegram" tinklaraštyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(4)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: