Jis nenuspėjamas. Dar nematytas kiekis ginklų Ukrainai su viena sąlyga  ()

Kas slypi už „plataus masto sandėrio“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas toliau manipuliuoja karo Ukrainoje tema. Žiniasklaida atskleidė jo vadinamojo „taikos plano“ detales, kuriame numatoma, kad šiuo metu okupuotos Donecko ir Luhansko sritys, o taip pat Krymas būtų atiduoti Rusijai mainais į karo pabaigą. 

Buvęs Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnas Ivanas Stupakas „24 kanalui“ paaiškino tokią Trumpo retoriką ir priminė, kaip ji pasikeitė nuo visuotinės invazijos pradžios.

„Donaldas Trumpas yra neprognozuojamas. Jis yra „plataus masto sandėrių“ šalininkas, ir labai nenuspėjamas tiek rusams, tiek patiems amerikiečiams. Jis gali nutolti nuo retorikos ir politikos, kurią vykdė anksčiau“, – pažymėjo pareigūnas.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3116

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

Tačiau Stupakas pažymėjo, kad būtent Donaldas Trumpas perdavė Ukrainai prieštankinių raketų sistemas „Javelin“ ir jam būnant prezidentu iš JAV buvo išsiųsta daugiausia Rusijos diplomatų.

„2018 metais reaguojant į Skripalių apnuodijimą iš viso visame pasaulyje buvo išsiųsta 150 diplomatų. Iš JAV – apie 60, tai yra beveik pusė. Ir net konsulatas San Fransiske buvo uždarytas. Štai koks nenuspėjamas gali būti D. Trumpas“, – sakė jis.

Taigi jo pasikeitusi retorika gali būti susijusi būtent su „plataus masto sandėrio“ koncepcija. Tačiau tiksliai neaišku, kaip Trumpas įsivaizduoja karo pabaigą – jis pats į šį klausimą dar neatsakė.

 

„Manau, kad Donaldas Trumpas galėtų pasiūlyti tokį dalyką: „Aš priversiu jus atsisakyti dalies savo teritorijos – tai Krymas, Doneckas, Luhanskas. Mainais gausite daug ginklų vien tam, kad atgrasytumėte rusus. Savo ruožtu aš pagrasinsiu rusams, kad jei jie ir toliau žengs pirmyn, atiduosiu Ukrainai ir visus „Tomahawk”, ir visas savo arsenale turimas tolimojo nuotolio raketas“, – Stupakas prognozavo tokią Trumpo poziciją.

Taigi amerikiečių politikas moka keisti retoriką ir manipuliuoti tezėmis. Tačiau Zelenskis pakomentavo Trumpo žodžius, sakydamas, kad teritorijų atidavimas yra primityvi idėja ir toks sprendimas atvertų Putinui kelią dar vienam karui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(21)
(18)

Komentarai ()