„Rusai sukėlė paraleles su Kinija.“ Nelauktas Taivano smūgis  ()

Sprendimas įsigalios birželio 14 d.


Taivano vyriausybės pastatas
Taivano vyriausybės pastatas
© CEphoto, Uwe Aranas (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Taipei_Taiwan_Presidential-Office-Building-01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano ūkio ministerija nusprendė pratęsti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, uždrausdama į šias šalis eksportuoti nitroceliuliozę, kuri yra svarbi sviedinių gamybos sudedamoji dalis.

Tai pranešė „European Pravda“.

Kaip aiškina Taivano ūkio ministerija, nitroceliuliozė yra svarbi bedūmio parako ir raketų kuro, skirto amunicijai, sudedamoji dalis ir JAV bei Europos Sąjungoje jai jau taikomi eksporto draudimai.

„Taigi, kontrolė yra būtina, kad būtų išvengta reguliavimo spragų“, – pridūrė ji.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Mini PC, karinio tvirtumo planšetės, fantastiški ventiliatoriai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, pompos ir belaidžiai siurbliai
3242 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BMAX B6 Plus“ - mini PC, 12+512GB, Windows 11

2) „FOSSiBOT DT1 Lite“ - karinio tvirtumo planšetė

3) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) „Baseus“ - ventiliatorius, USB, pastatomas ir tvirtinamas prie ekranų

6) 12V, 150PSI pompa

Išsamiau

Bauda už nitroceliuliozės eksporto draudimo pažeidimą sieks milijoną Taivano dolerių (beveik 31 tūkst. JAV dolerių). Oficialiai sprendimas įsigalios birželio 14 d.

Šių metų pradžioje Taivano ekonomikos ministerija paskelbė plečianti prekių, kurių eksportas į Rusiją ir Baltarusiją uždraustas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, sąrašą, siekiant užkirsti kelią jų naudojimui kariniais tikslais.

Į sąrašą visų pirma įtraukta puslaidininkių produkcijos įranga, kurios gamyboje Taivanas pirmauja pasaulyje, taip pat tam tikros cheminės medžiagos ir vaistai.

 

 

Taivanas pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir prisijungė prie Vakarų sankcijų jai. Šis žingsnis praktikoje turi simbolinę reikšmę, nes tarp salos ir Rusijos vyksta tik minimali tiesioginė prekyba.

Padėtis Ukrainoje sukėlė Taivano gyventojų simpatijas dėl paralelių su tuo, kas gali nutikti, jei Kinija nuspręs panaudoti jėgą prieš nepripažintą salos valstybę, kad sugrąžintų ją savo de facto kontrolėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()