„Jie perėjo į kitą sienos pusę.“ Įsiveržimas į Lenkiją. Atidengta ugnis  (1)

Žiniasklaidos pranešimai apie pasienyje su Baltarusija šūvius paleidusių karių sulaikymą sukėlė Lenkijos politikų pasipiktinimo audrą – opozicija paragino vyriausybę atsistatydinti, o gynybos ministras jų suėmimą pavadino „nepriimtinu“. Tačiau penktadienį gynybos viceministras Pawelas Zalewskis atskleidė naujų faktų apie incidentą.


Lenkijos-Baltarusijos siena
Lenkijos-Baltarusijos siena
© Gov.pl (CC BY 3.0 PL) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20220630_Zapora_na_granicy_z_Bia%C5%82orusi%C4%85_to_wyraz_naszej_skuteczno%C5%9Bci_i_przewidywalno%C5%9Bci_004.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reikalas tas, kad šūviai buvo paleisti į nelegalius imigrantus jiems jau perėjus į kitą sienos pusę, į Baltarusiją“, – penktadienį Lenkijos visuomeninei radijo stočiai sakė P. Zalewskis.

„Įsivaizduokime, kad kulka būtų į ką nors pataikiusi, pavyzdžiui, į Baltarusijos pasienio apsaugos pareigūną. Tiesą sakant, Baltarusija tą ir daro, kad mus provokuoja. Ji mus provokuoja padaryti būtent tai“, – sakė P. Zalewskis ir perspėjo: „Taip prasidėjo karai“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2828 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

Viceministras pripažino, kad kariai patiria didžiulį stresą ir kad jų misija yra „neįleisti nelegalių migrantų“. „Tačiau tai nėra misija fronte. Tai nėra ginkluota kova, kuriai rengiami kariai. Tragedija ta, kad turime puikių karių, parengtų kovai, kur vadovaujamasi kitokia logika, – sakė jis. – Tokia logika, kad priešas turi būti pašalintas“.

 

Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad dviem kariams pareikšti kaltinimai viršijus savo įgaliojimus už tai, kad jie paleido šūvius nebūdami gyvybei pavojingoje situacijoje ir taip sukėlė pavojų žmonių gyvybėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(26)
(81)
(-55)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai (1)