Privers Rusiją už viską sumokėti. Tai jau nebe tušti žodžiai. Kremlių ištiks isterijos priepuolis  ()

Siekiama panaudoti metinį pelną.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© Dsns.gov.ua, CC BY 4.0 (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dnipro_after_Russian_missile_attack,_2023-01-14_(02-01).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-11 Privers Rusiją už viską sumokėti. Tai jau nebe tušti žodžiai. Kremlių ištiks isterijos priepuolis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Septynių valstybių grupė (G7) ir Europos Sąjunga svarsto galimybę panaudoti pelną iš beveik 300 milijardų dolerių įšaldyto Rusijos turto, kad suteiktų Ukrainai didelę išankstinę paskolą, kuri kasmet siektų 2,6–3,7 milijardo dolerių, ir užtikrinti jos finansavimą iki 2025 m. 

JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino, kad susitarė su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu dėl pelno, gauto iš įšaldyto Rusijos turto Vakaruose, panaudojimo Ukrainai paremti.

Aptariamos lėšos daugiausia laikomos ES, o visame pasaulyje įšaldyta apie 260 milijardų eurų Rusijos centrinio banko turto. Šiuos pinigus galima panaudoti Ukrainos atstatymui jau dabar, tačiau Vakarai nesiryžta skirti jų Ukrainai.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3587

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Anot „Reuters“, pagal JAV remiamą pasiūlymą, siekiama panaudoti metinį pelną kaip nuoseklų pajamų šaltinį potencialiai 50 mlrd. USD paskolai, kurią būtų galima gauti rinkoje, aptarnauti. Tačiau Rusija tvirtina, kad bet koks pelno nukreipimas iš jos įšaldyto turto yra laikomas vagyste.

Birželio 4 d. aukšto rango JAV iždo pareigūnas pareiškė, kad JAV ir jos G7 partneriai daro pažangą ieškodami būdų, kaip suteikti Ukrainai skubiai reikalingų lėšų, panaudojant įšaldytą RF turtą.

 

Vakarai nesiryžta konfiskuoti įšaldyto Rusijos turto, susirūpinę dėl suverenumo imuniteto ir galimų ekonominių pasekmių, tokių kaip kitų užsienio investicijų praradimas, įskaitant 3 trilijonus dolerių Kinijos atsargų. Nors JT Generalinė Asamblėja turi rezoliuciją, leidžiančią reparacijas vykdyti iš Rusijos rezervų, jos įgyvendinimas vis dar stringa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()