Tai kainuos 1 600 000 000 EUR. Grandiozinis projektas. Ką daro Lietuva, Latvija ir Estija  ()

Baltijos šalys nutrauks ryšius 2025 m.


Trys Baltijos šalys
Trys Baltijos šalys
© Blomsterhagens, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Estonia-latvia-lithuania-in-northern-europe.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija, Latvija ir Lietuva palieka Rusijos ir Baltarusijos energetikos ratą, kuriam priklausė. 1,7 milijardo dolerių vertės projekto dėka 2025 metais Baltijos šalys atsijungs nuo Rusijos elektros tinklų.

Baltijos valstybės – Estija, Latvija ir Lietuva – 2025 metų vasario 8 dieną atjungs savo elektros tinklus nuo vieningos energetikos sistemos su Rusija ir Baltarusija, pranešė „epravda.com“, remdamasi Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmaniojo laikrodžio premjera, „Xiaomi“ belaidės ausinės, planšetės, belaidžiai siurbliai ir kt. (Video)
1548 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „LAUNCH CR3001“ - automobilio diagnostikos įrenginys

2) „Zeblaze Beyond 3 Pro“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis (Premjera)

3) „Xiaomi Redmi Buds 6 Vitality Edition“ - belaidės ausinės

4) „INSE N5 6“ - belaidis dulkių siurblys

5) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

Anot pranešimo, Baltijos šalys prie kontinentinės Europos tinklo prisijungs kitą dieną.

Desinchronizacijos procesas tarp Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Rusijos, Baltarusijos elektros sistemų operatorių truko apie 20 metų.

Remiantis ataskaita, bendra projekto kaina siekia 1,6 milijardo eurų (1,7 mlrd. USD), jo trys ketvirtadaliai sumos padengiama iš Europos Sąjungos biudžeto.

„Latvija, Lietuva ir Estija yra paskutinės ES šalys, dar prisijungusios prie žemyninės Europos tinklo“, – teigiama straipsnyje.

 

Visos trys Baltijos valstybės priklauso Baltarusijos-Rusijos-Estijos-Latvijos-Lietuvos (BRELL) žiedui, kurio dažnį palaiko Rusijos sistemos operatorius.

Tikimasi, kad Baltijos šalys oficialiai praneš apie pasitraukimą iš BRELL 2024 metų rugpjūtį. Sinchronizacija su kontinentinės Europos energetikos sistema turėtų įvykti 2025 metų vasarį. Anksčiau sinchronizacija buvo numatyta 2025 metų pabaigoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()