„Niekada nevažiuosiu į Baltarusiją!“ Kyla audra. Susirėmė Rusijos sąjungininkai. Kas vyksta  ()

Armėnijos premjeras įsiutęs ant Lukašenkos.


KSSO susitikimas, 2022 m.
KSSO susitikimas, 2022 m.
© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:CSTO_Summit_2022_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas neketina vykti į Baltarusiją tol, kol valdžioje bus Aleksandras Lukašenka.

Pašinianas kalbėdamas apie Armėnijos santykius su Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO) prisiminė Lukašenkos išsakytus žodžius.

„Vienas iš KSSO vadovų teigia, kad dalyvavo ruošiantis Antrajam Karabacho karui (2020 m.), skatino, tikėjo ir linkėjo Azerbaidžanui pasiekti pergalę. O po to turiu su Baltarusijos vadovu kažką aptarti?“, – retoriškai klausė Armėnijos vyriausybės vadovas.

Kartu premjeras neneigia, kad abi šalys turės bendrauti Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) ir Eurazijos ekonominės sąjungos ribose. Be to, Pašinianas „teoriškai neatmeta“ narystės KSSO, jei Baltarusija nustos dalyvauti organizacijoje arba Lukašenka „ras Armėnijos žmonėms priimtiną atsiprašymą ir paaiškinimą“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įrankių komplektai, „Makita“ baterijų įkrovikliai, giluminių raumenų masažuokliai, žaidimų kėdės, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt. (Video)
1906 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

3) „KONKA A9“ - daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

4) „LAUNCH 2024 Elite CR529“ - automobilio diagnostikos įrenginys

5) „YR-DC18RC“ - „Makita“ baterijų įkrovikliai

6) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

Išsamiau

„Nuo šiol daugiau niekada nevažiuosiu į Baltarusiją, kol ją valdys prezidentas Aleksandras Lukašenka. Ir apskritai pareiškiu, kad nuo šios akimirkos joks oficialus Armėnijos atstovas į Baltarusiją nevyks“, – Pabrėžė Pašinianas.

2024 metais Armėnija įšaldė savo narystę KSSO ir apkaltino organizacijos narius nesugebėjimu suteikti pagalbos. Be to, gegužę Armėnija atsisakė dalyvauti KSSO veiklos finansavime. Atsakydama į tai, Rusijos Federacijos Valstybės Dūma pareiškė, kad Armėnijos pasitraukimas „neturės įtakos organizacijos gynybiniam pajėgumui, bet turės įtakos pačios šios valstybės gynybiniam pajėgumui“.

Atšaukti ambasadoriai

 

Didėjant įtampai tarp Armėnijos ir Baltarusijos, abi šalys atšaukė savo ambasadorius konsultacijoms.

„Atsižvelgiant į situacijos raidą, mūsų ambasadorius Jerevane grįžta į Minską“, – sakė Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Armėnija paskelbė, kad diplomatinį konfliktą sukėlė Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos parama Azerbaidžanui, kuris pernai atkovojo anksčiau armėnų valdomą Kalnų Karabachą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()