„Tai žiauri išdavystė.“ Šokiruojanti žinia. Gali subyrėti aljansas  ()

Ekspertų teigimu, viena artimiausių Maskvos sąjungininkių Baltarusija vargu ar būtų tai įvykdžiusi be tylios Kremliaus paramos.



© The Presidential Press and Information Office of Azerbaijan (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Azerbaijani,_Belarus_presidents_made_press_statements,_April_2021_04.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškas skandalas. Baltarusija Azerbaidžanui tiekė ginklus, kurie buvo naudojami kare prieš Armėniją. Armėnija tai vertina kaip „žiaurią išdavystę“, nes abi šalys yra KSSO narės, kurios privalo ginti viena kitą užpuolimo atveju. Ekspertai mano, kad Kremlius tam davė tiesioginį sutikimą.

„Politico“ žurnalistai sako peržiūrėję daugiau nei tuziną laiškų, diplomatinių notų, pardavimo sąskaitų faktūrų ir eksporto pasų. Medžiagoje nurodoma, kad Baltarusija aktyviai rėmė Azerbaidžano ginkluotąsias pajėgas 2018–2022 m., kai įtampa su Armėnija pasiekė aukščiausią tašką.

„Baltarusija tiekė pažangius ginklus pagrindiniam Armėnijos priešui (Azerbaidžanui – red.), nepaisant to, kad abi šalys buvo laikomos sąjungininkėmis pagal Rusijos vadovaujamą tarptautinį gynybos paktą (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija, KSSO – red.)“, – rašo „Politico“ su nuoroda į šaltinius.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmaniojo laikrodžio premjera, fantastiški net 57 vnt. įrankių rinkiniai, PC pelės, SUP irklentės, RC pultai ir kt. (Video)
1418

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „RAPOO VT9PRO“ - kompiuterinė pelė

2) „Zeblaze GTR 3 Pro“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis (Premjera)

3) „FunWater SUPFW09C“ - pripučia SUP irklentė

4) „JumperRC T20S“ - nuotolinio valdymo pultas

5) „TOPSHAK TS-CH3“ - net 57 vnt. įrankių rinkinys

6) „BlitzWolf BW-FYE15“ - belaidės ausinės

Išsamiau

Minskas taip pat atnaujino seną artilerijos įrangą ir aprūpino Baku nauja įranga, naudojama elektroninio karo sistemoms ir dronams.

Tarp dokumentų yra Baltarusijos valstybinės ginklų eksporto agentūros raštai savo karinės pramonės įmonėms dėl naujausios artilerijos užsakymų Azerbaidžanui, taip pat susirašinėjimas tarp dviejų valstybių, susitarusių dėl „Groza-S“ pirkimo.

Tokius Baltarusijos veiksmus Armėnija „laiko žiauria išdavyste“, nes abi šalys yra KSSO narės, kurios privalo ginti viena kitą išpuolio atveju, rašo leidinys.

 

Ekspertų teigimu, viena artimiausių Maskvos sąjungininkių Baltarusija vargu ar būtų tai įvykdžiusi be tylios Kremliaus paramos.

Po šio pareiškimo Nikolas Pašinianas tiesiogiai apkaltino Lukašenką rėmus Azerbaidžaną per konfliktą Kalnų Karabache. Tada Jerevanas atšaukė savo ambasadorių Minske. Baltarusija atsakė taip pat atšaukdama savo atstovą Armėnijoje.

Žurnalistų teigimu, ši aplinkybė turėjo įtakos Jerevano sprendimui galimai pasitraukti iš KSSO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()