„Dievas man pasakė, kad jis yra demonas.“ Putinas rimtai išsigando  (2)

Šamanas išpranašavo pandemiją, dabar kalba apie Putiną.



© DonkeyHotey (CC BY 2.0) | https://www.flickr.com/photos/donkeyhotey/12369023935

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas bijo paslaptingojo Sibiro šamano, kuris ne vienerius metus skelbia, kad žygiuos į Maskvą ir atliks Rusijos prezidentui egzorcizmo seansą! Po daugybės areštų Aleksandras Gabyševas 2021 m. buvo uždarytas į psichiatrijos skyrių. Aleksejus Navalnas jau yra sakęs, kad Putinas keistai bijo šamano. Tuo tarpu naujas dokumentinis filmas priminė Sibiro šamano prognozes, kurios, matyt, išsipildė.

Prieš keletą metų Aleksandras Gabyševas iš Jakutsko Sibire pasiskelbė šamanu ir sugebėjo pelnyti tarptautinę žiniasklaidos šlovę. Ir viskas dėl to, kad išdrįso sukritikuoti Vladimirą Putiną – ir nepaprastai vaizdingai. 2018 metais jis pradėjo žygiuoti į Maskvą, stebimas kamerų. Jis nuėjo net 3 000 kilometrų, kai buvo sulaikytas Rusijos tarnybų. 2020 ir 2021 metais situacija pasikartojo.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9110 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kai Gabyševas buvo paleistas iš psichiatrijos skyriaus, jis paskelbė, kad vyks į Maskvą ir atliks Putinui egzorcizmo seansą. O jo žodžius Kremlius vertino neproporcingai rimtai, kaip nurodė Navalnas.

Galiausiai, 2021 m., Gabyševas buvo apkaltintas tariamu policininko užpuolimu ir paguldytas į griežto saugumo psichiatrijos palatą, kurioje jis yra iki šiol. Jo istorija karts nuo karto sugrįžta į pasaulio žiniasklaidą, neseniai apie jį buvo sukurtas dokumentinis filmas.

Rusijos režisierė Beata Bubenec nufilmavo „Šamano romaną“ ir dokumentinį filmą pristatė 2024 metų Prahos kino festivalyje. Ji prisiminė ne tik tai, ką šamanas pasakė apie Putiną, bet ir apie... koronaviruso pandemiją.

 

„Atėjus 2020-iesiems, šamanas vis kartojo: „Žmonės, atėjo nauji laikai, viskas bus kitaip, šiais metais pasikeis visų žmonių pasaulėžiūra Žemėje.“ O 2020-aisiais, kilus pandemijai, jo žodžiai pasirodė pranašiški“, – sakė Bubenec.

„Dievas man pasakė, kad Putinas yra demonas. Gamta jo nemėgsta. Ten, kur Putinas, visada nelaimės, teroras ir karai. Jis ne iš Žemės“, – prognozavo Gabyševas.

Ar Putinas tikrai bijo egzorcizmo seanso? O gal veikiau galimos populiaraus šamano įtakos nuotaikoms giliai šalies viduje, tolimajame Sibire.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(3)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: