Latvija eina iš proto. „Gana. Darykim kaip Lietuva“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-09-06 16:09
Iki vienkiemo ne, pakeliui į vienkiemius ir kaimą su 10 namų - taip. Na techniškai eina dar iki kelių kaimų su 10-20 namų, bet esmės nekeičia. Ai, Vilnius vagia... 5x mažiau per gyventoją GPM'o lieka ir išgyvena, bet kaimams matai vis tiek neužtenka. Na į balą yra trinkelizacija kaimų, kur liko paskutiniai keli senoliai gyventi, bet toliau savo kiemo išeiti jėgų nebeužtenka. Paklausiu kitaip, turi 10kEur į metus, kurie lieka nepanaudoti, turi tris opcijas, paaukoti kokiai nors pasirinktai labdarai, investuoti su 1% metine grąža ir investuoti su 12% metine grąža. Dabar su 12% metine grąža investuoji 25%, su 1% metine grąža 55%, o labdarai atiduodi 20%. Alternatyva būtų 20 metų dirbti ir dėti 90% su 12% metine grąža, 10% su 1% grąža, ir tada pradėti daugiau skirti labdarai ir investicijoms su 1% ir taip daryti dar 40 metų. Kaip manai, kuriuo iš šių atvejų, per 60 metų daugiau paaukosi ir investuosi į 1% metinę grąžą? Ką dabar darome Lietuvoje, tai pagrindiniams miestams ir toliau pjauname kojas, miestams augant, finansavimas toliau išlieka prisuktas ir miestų vystymui pinigų neužtenka. Atitinkamai, negalime auginti savo auksinius kiaušinius dedančios vištos. Kitaip sakant geriau 90% nuo milijono ar 9% nuo milijardo? Tau 90% nuo milijono. Ir ginčyk kiek nori faktus, bet realybė, kad Lietuvoje kelių per gyventoją turime 6-8x daugiau nei šalyse, kuriose kelius įvardija kaip geresnius, niekada ir neleis turėti gerus kelius nieko iš esmės nekeičiant. Kaip ir neleis miestams viena koja pasiekti savo potencialą. P.S. taip ir nesugebėjai, ką jau tokio kuria tie bažnytkaimiai, kad pateisina 200% surenkamo GPM skyrimą vs 40%. P.P.S. dar kitas pavyzdys, investicijų, ar tai vėjo, ar tai gamyba, visos savivaldybės, ypač tos kur gauna 150% GPM oficialiai, realiai arčiau 200%, ne tik kad pačios nesiekia
HardAxe 2024-09-06 17:02
nu bet kai gyveni gatviniam kaime iš 5 triobų tikėtis kad 21 amžiuj kaimo gatvės bus asfaltuotos nėra kažkokia svajonė. bent 50m prieš/po ir visa gyvenvietė turėtų būt asfaltas. Už ką žmonės turi uostyti žvyrkelio dulkes namuose? pvz čia (grynai atsitiktinis taškas): https://www.google.com/maps/@55.7868744 ... FQAw%3D%3D Nekalbu apie asfalta iki kaimo, būtų bardakas. Žvirkelį lengviau prižiūrėti. Bet pačiam kaime turėtų buti nedulkanti danga.
donatasv 2024-09-06 17:06
Pažiūrėk video: https://m.youtube.com/watch?v=7Fsri5vgC ... gdC40Y8%3D Ten tavo vieta su tokiais kliedesiais. Būtent taip viskas ir tvarkoma kaip tu sakai, o aš toliau džiaugiuosi savo Lietuva kuri gražėja ne tik sostinės ribose.
immortallt 2024-09-06 22:07
Ne, tu vis dar sukišęs galvą ten kur tamsu, ir net nebandai gilintis ką sakau. Bet žinoma, tikėk, kad trinkelės išklotos kiekviename kaime, ir žvyrkeliai išasfaltuoti, kur 10 automobilių per valandą pravažiuoja yra tai, kas kuria gerovę, išlaiko kaimus ir t.t.
donatasv 2024-09-07 07:04
Išmaišiau pusę Europos ir vakarų pasaulyje kaimai sutvarkyti taip, kad žmogui būtų patogu gyventi. Taip kad geli nesekti pasakų, kad tavo vartomos nesamonės yra gėris. Kaip šita boba video sakė smulkmenos kuria aplinką į kurią norisi sugrįžti. Tai kurti Lietuvą, o ne griauti ar apleisti ją reikia. Trinkeles sudėti labai daug nekainuoja, tarnaus 50 metų jei nedaugiau su smulkiais remontas, o visa tai daro mus iš nykstančios valstybės į klestinčią. Regionai tampa patrauklūs ne tik žmogui bet ir verslui su sava infrastruktūra, o tai jau neša savo pelną ir leidžia regionams užsidirbt tik tau sunku tai suprast kažkodėl ir vietoje kūrimo ilguoju laikotarpiu tau geriau sugriauti... Ruskynas puikus pavyzdys kas būna kai apleidi eik ir pasižiūrėk pilna tokių video. Maskvą ir Piterį puoselėja, o visa kita naikina tokią Lietuva norėtum matyt? Jei netiki manim eik pasižiūrėk savivaldybių biudžiatus ir kiek jie pasikeitė, tada bent jau galėsi pradėt vertint infrastruktūros naudą. Didelė dauguma trinkelių regionuose parėjo iš EU lėšų Briuselyje puikiai supranta regiono naudą dėl to ir finansavo regionus, o ne tavo Vilnių, Kauną ar Klaipėdą. Paprastas pavyzdys tau Naujoji Akmenė ir Akmenė du kaimai kurie merdėjo totaliai žmonių mažėjo, butus galėjai uždyką imt tik skolas sumokėk. Valstybė sukišo į kelius, į vandentiekio sistemą, valymo sistemas, aplinką ir pažiūrėk kur dabar tie du kaimai? Iš merdinčių ir nugriaut vertų darosi jaunų šeimų traukos centru nes infrastruktūra buvo sutvarkyta ir paruošta žmogui ir verslui kaip ir priklauso vakarų šalims. Taip kad sek savo pasakas kiek nori ilguoju laikotarpiu viskas susitvarkys užsidirbs regionai ir sutvarkys kelius tereikia laiko pratemt viską ir kažkaip išgyvent. Kur veda tavo pasakos pats gali pažiūrėt kur nukeliavo ruskynas ir kaip atrodo apleistos teritorijos. Man tokios Lietuvos nereikia ir gyvent tokioje Lietuvoje nenorėčiau. Gali pasiskaityt bolševikų buhalteri: https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 4Xb17U055- Kokias problemas kuria tavo sapalionės.
immortallt 2024-09-09 07:18
Dėl trinkelių kaimai netampa klestintys. Vakaruose kaimai sutvarkyti, nes gyventojų tankis yra keletą kartų tankesnis. Daug nekainuoja? Na nežinau, tik kieme, minimalus jų kiekis, 8k€. Nuo vieno 50 arų sklypo iki kito bus 2x daugiau trinkelių. 16k€ kaip minimum. Tokias sodybas dažnai gali nupirkti už 20-40k€. Sutvarko mokyklą, su jungtinėmis klasėmis už pusę milijono, o po 5 metų net ir jungtinės klasės nebesurenka - stovi nenaudojama. Pažįstamas net tokią mokyklą yra nusipirkęs, kai paleido savivaldybė aukcione (ne vieną objektą supirkęs tame kaime ir aplink). Ir tai neva kažką sukuria? Nieko nesukuria. Atvažiuoja gyventi tie, kurie dirba nuotoliu, arba naudojama kaip vasarnamiai. Kuria investicijos į gamybą, paslaugas, žemės ūkį. Naujoji Akmenė nebemerdi, dėl investicijų į gamybą - atsirado dirbančiųjų ir gerai uždirbančių, atsirado paklausa darbo jėgos tenais. Čia kaip sakyti, jei nori susirasti gerą darbą, nusipirk pirma automobilį iš salono, pakeliauk po egzotines šalis, ir tada turėsi dideles pajamas ir gerai gyvensi (nu kokiam vienam iš šimto tūkstančių taip ir gali pasisekt). Tai tavo ir mano skirtumas, kad tavo investicija į patrauklumo kūrimą yra BMW (ar brangesnis auto) ir kitos prabangos išlaidos, o mano yra investicijos į mokslą, gebėjimus, gamybos infrastruktūrą, užsienio investicijų pritraukimą ir pan. O kai jau yra kas kuria pajamas, tai bus ir "BMW", t.y. šiuo atveju trinkelės, ir mokyklos reikės, ir t.t. Bei nereikės tada iš vieno miesto, kuris kuria daugiausia vertės atimti 60% pajamų, ir padalinti kitiems, 2x tiek kiek kuria. O tekę dirbti su savivaldybėmis, kai užsienio investuotojas aktyviai siekia įdėti keliasdešimt milijonų ir sukurti keliasdešimt gerai apmokamų darbo vietų, bet savivaldybė visiškai nekomunikuoja su tokiu investuotoju, kai pastarasis bando susiekti. Parašius e-mail, ištrina, nes jis anglų kalba, paskambinus - numeta ragelį, nes niekas nesupranta angliškai ir išsigąsta, o jei jau pavyko susiekti, tai neva jie nieko negali padėti. Kai reali pagalba reikalinga padėti susitvarkyti procedūras, komunikuoti su visuomene, galbūt rasti sklypą ar pan., nereikia pinigų, o kaip tik jų atneša. O tada išlenda pilypas iš kanapių ir aiškina, kad trinkelių, gatvių apšvietimo ir renovuotos, bet apleistos mokyklos reikia, kad regionai klestėtų, ir rodo pavyzdį vakarus. Kiek vakaruose yra kaimų, kurie yra nutolę nuo miesto daugiau nei 30km ir aplink nėra pritrauktos jokios didesnės gamybos investicijos, kad ir žemės ūkio produkcijos apdirbimo? Taip kad nebent tiki, kad turtus sukursi tik leisdamas pinigus, net nedirbdamas, sapalioji nesąmones tik tu.
donatasv 2024-09-09 08:11
Kad tu čia vartai priešingai nei ištiesų yra. Nueik ir paskaityk pdfą kurį įmečiau BMW gerbėjas... ten yra sakoma kuriant geresnį pragyvenimo lygį nuo infrastruktūros iki paslaugų pasiekiamumo regionuose auga išsilavinusių žmonių skaičius ko pasekoje atsiranda žmonės gebantys bendraut keliomis kalbomis, pritraukt arba sukurt verslą ir t.t. pas tave viskas atvirkščiai nei realiai rodo moksliniai tyrimai ir bandymai vakaruose... naikink kaimus turėsi orkų armiją ir galėsi plot rankutėmis atsistojęs.
immortallt 2024-09-09 08:43
Vakaruose. Esant skirtingai situacijai, nei Lietuvoje. Vakaruose, regionuose jau yra veikianti ekonomika, ir reikia tik "atšviežinti". Taip pat vakaruose važinėja didesnius atstumus į darbą, ir yra normalu. Pritrauki į kaimą 20-ties namų 2 intelektualių, aukštos kvalifikacijos asmenų šeimas. Likę 18 namų yra pensininkai 75+ metų, kurių vaikai nė menkiausios minties neturi grįžti gyventi į tėvų kaimą. Padarai gražią aplinką, ir? Ką tos dvi intelektualių asmenų šeimos veikia tuo tarpu? Pavyzdys geras yra Molėtai, kai atėjo Teltonika, pastatė savo gamybos/tyrimų įstaigą, atsikėlė gyventi šeimos, kurios tą regioną ir pakels, ir trinkelės atsiranda ir kas tik nori. Kitas pavyzdys, tavo minėtas. N. Akmenė atsigavo, nes pritraukė naujų investicijų į buvusią Akmenės cemento teritoriją, ar kad šaligatvių padarė ir kelis daugiabučius renovavo, kur galėjai tuo metu butą nupirkti už 3-5k€ pusėtinos būklės. Ar gal kas reikėjo paramos, kad dirbantis žmogus išgalėtų tokį butą nusipirkti, jei šeimos ūkio pajamos yra 2k€/mėn? Tuo tarpu važiuoji pro kai kuriuos kaimus, kur trinkelės yra, nes nu laiko 50 metų, bet pusė namų stogai jau įgriuvę, kitų laukia toks pat likimas - kažkaip nesimato to gero gyvenimo. Tad įsigilink pirma į nagrinėjamą pavyzdį, o ne kaip viduramžių "gydytojas" žinantis tik kraujo nuleidimą, nes 1 iš 1000 pacientų padeda, gydyk mažakraujystę. BMW yra daugumos kaimiečių tikslas Lietuvoje. BMW esu turėjęs 2-3 mėnesius, kol pardaviau. Noro turėti kitą nėra, priešingai nei pas pusę populiacijos. Kaimai jau yra orkų armija, kurie tiki viskuo, ką prižada populistai.
donatasv 2024-09-09 09:08
Tai dar labiau apleisti reik ir tikėtis, kad išsilavinę žmonės eis gyventi į užmirštą žemę? Tu pirma ištrauk galvą iš didmiesčio ir nuvažiuok į tą kaimą pažiūrėt kas jame darosi. Šeimos jau dabar važiuoja, vaikų daugiau nei mieste. Pas mus kaimukas 400 gyventojų 4 gatvės 2 parkai pilni vaikų. Pirmos 4 trobos mūsų gatvėje artimiausi kaimynai 8 vaikai. Visai tai dėl ko? Dėl to, kad valstybė deda pastangas, kad regionuose būtų galima gyvent. Mokykla uždaryta bet važiuoja mikriukas surenka ir nuveža/parveža į/iš mokyklos. Tavo orkų armija tik pas tave galvoje. Gerai, kad ne toki avinai kaip tu valdžioje nes turėtume atsilupusę Lietuvą... Kodėl verslas atėjo į naują Akmenę? Bent žinai kiek valstybė investicijų padarė nuo 2008 metų? Didelės gamyklos atėjo nes jiems ten patogu? Ar dėl to, kad gavo žemės, paruoštą infrastruktūra su komunikacijomis? Čia tikriausiai dėl to, kad n. Akmenėje niekas nešneka jokia užsienio kalba prisikviestė? Tipo vakaruose kita situacija? Bent jau skaitiai pdfą? Lietuva eina vokiečių pavyzdžiu kurie apleido regionus pamatė blogumą pradėjo atstatinėt ką sugriovė... Pasiskaityk nors sykį ataskaitas, jei proto daugiau nei pas bezdžionę bus galima tęsti diskusiją... nes iki to beprasmis reikalas su žmogumi be orientacijos ginčytis.
immortallt 2024-09-09 09:31
Žemės, paruošta infra, tai čia trinkelės tarp 20-ties namų ir bendruomenės namai renovuoti bei apšviesta individualių namų gatvelė? Čia dėl šitos infrastruktūros į N. Akmenę investicijos pagal tave atėjo? Problema ta, kad civilinę infrastruktūrą suplaki į vieną vietą su pramonės ir galvoji, kad į vienkiemius kelius išasfaltuosiu ir pėsčiųjų taką nutiesiu, tai staiga čia ateis įmonės. O infrastruktūra buvo sukurta verslui, kad pritraukti jį. Atėjus verslui gyventojai ir patys daug ką susitvarko, o ko gyventojai patys negali, savivaldybei atsiranda pajamų iš verslo. Centrinė valdžia, ala bando eiti vokiečių keliu, o realiai kažkoks kratinys, kur didelė dalis pastangų nueina velniai žino kur. Daugelis savivaldybių, kur situacija bloga, jos tiesia trinkeles į bet kur, ir taip neva nukris iš oro investicijos. O realiai tiesiog išleidžia pinigus be jokios strategijos. Na kaip tu sakai. Dalis savivaldybių, pvz. Druskininkai, aktyviai vysto turizmą, pritraukia investicijas, ir net tuos pačius šaligatvius tiesia, bet tai daro tikslingai ir su planu, kaip iš to uždirbs pinigus. Ir ką jūsų kaimas 400 gyventojų veikia? Atsikėlė į sutvarkytą gerbūvį, pabuvo bedarbiais 5 metus, ir tada atsirado darbo vietų jums? Ir visi dirba dabar toje savivaldybėje ar nuo kaimo nutolusiame ne didesniame nei 15 km atstumu? Ar visgi dirbate nuotoliu, t.y. naudojatės kito miesto infrastruktūra, bet subsidijuojate tiesiogiai kaimą, ar visgi atsikėlėte gyventi, į esančią darbo vietą, o ne sutvarkytą gerbūvį? Be ad hominem nieko nesugebi išspausti? Pagrindinis argumentas? Ir "pdf'ai", kurių taikymo nesupranti? Turime krūvą asmenų, kurie rėkia prieš bet kokios veiklos vykdymą, nes besk į bet kurį žemės ūkio paskirties sklypą, ir šalia pilna apsireikš prieš gamyklą, fermą ar pan., nes viduryje laukų, nesant jokiam vandens telkiniui, infrastruktūros ar net miško, pareikš, kad čia jie ūkininko sodybą statys. Ir turime situaciją, kad didelę dalį investicijų tiesiog prarandame ar patys nevykdome. Ta pati žemės ūkio veikla pas mus yra mažiausios vertės vykdoma. Ir jei trinkelės tarp individualių namų, apšvietimas, sutvarkyti bendrieji pastatai yra tai, kas kuria didžiausią naudą, tai kodėl miestuose daug kur tai nesutvarkyta, ir vis tiek miestai kuria daugiau vertės? Ir jei kuria vertę, kodėl miestuose neleidžiame to susitvarkyti? Pvz. pro mano namus eina C2 kategorijos gatvė, kursuoja autobusai, pėsčiųjų vaikšto, ir nemažai. Pėsčiųjų tako nėra. Gatvės apšvietimo nėra. Savivaldybės pastatas nutriušęs ir pagriuvęs. Gyventojų lengvai per 5 tūkst. Vaikai netelpa į išplėstą darželį ir gimnaziją. Pinigų naujam darželiui ir mokyklai nėra.
donatasv 2024-09-09 09:43
Ne nu tu kiauras kaip kibiras. Nuo 2007 metų n Akmenėje buvo atnaujinta, valymo įrengimai, vandentiekio linijos, elektros linijos, centrinis šildymas, paruošti keliai, tame tarpe visa kita žmogui ir verslui reikalinga infrastruktūra. Paruošta ir suremontuota savivaldybė, kad galėtų tiek verslui tiek žmogui užtikrinti paslaugas. Verslas neateis ir viso šito nesukurs gali nekliedėt nesąmonių.
Hmz 2024-09-09 09:46
1. O tau tie bolševikai autoritetas ar kaip? 2. Ar galėtum pacituoti konkrečią pastraipą, kur sakoma, kad sutvarkius gatves, sudėjus plyteles ir pan. vietovė pasidarys patraukli verslininkams?
donatasv 2024-09-09 10:16
Jei pasidomėsi tai imortall propaguoja kaimų naikinimą būtent tai ką bandė daryti bolševikai kuriems šūdas gavosi. Tai čia man autoritetas? Vokiečiai bandė daryt tapatį irgi šūdas gavosi. Infrastruktūra ne tik trinkelės bet ir tai įeina. Atsakymas ankstesniuose komentaruose kuo puikiausiai išplėtotas.
immortallt 2024-09-09 10:45
Bolševikai kaip tik kaimuose išlaikė daugiau žmonių, nei natūraliai turėjo jų ten likti, nes nesugebėjo technologijų nuo vakarų nukopijuoti. Bet tarkime. Bolševikai taip pat lygioje vietoje prikūrė kaimų ir gyvenviečių, kurių iki tol nebuvo jokių. Nebuvo, nes tai buvo nepalankios vietos logistikos prasme, nebuvo gyvenimui išskirtinai palankių priežasčių. Būtent, kad tu suplaki viską į vieną vietą, ir neskiri, kur infrastruktūra investicijoms pritrakti ir palaikyti, kur infrastruktūra, kad tik išleisti pinigus. Niekur nesakiau, kad kaimus apskritai naikinti reikia. Čia tavo susigalvojimas, kad mano teiginius nurašyti. Aš tik sakau, kad pinigai skirti turi būti tikslingai ir pamatuotai, ir jei jau subsidijuoji, tai ne prabangai, o pinigams uždirbti. Net neketini nė vieno klausimo atsakyti, užsispyręs kartoji savo, kad nusipirksi prabangų automobilį ir pinigai patys pradės kristi. Taip ir neatsakei, atsikėlė 400 žmonių, kvalifikuotų į kaimą gyventi, kai nebuvo jokių darbo vietų, ar į esamas darbo vietas + dirba nuotoliu/važinėja į miestą? Taip, aš esu prieš subsidijavimą vienkiemių, bet kokia forma. Jei nori - gyvenk, niekas nesiruošia drausti, bet subsidijuoti "pirmojo būsto pirkimą" bet kur regione yra pinigų taškymas. Pirma, regionuose būstas ir taip santykinai pigus, ir jei turi gerai apmokamą darbą regione, nusipirksi be problemų. Antra, skatini keltis bet kur, kur nėra ir nebus jokių darbo vietų irgi, ir taip su valstybės skatinimu pasmerki skurdui žmogų. Taip pat subsidijuoti per elektros tinklų infrastruktūros priežiūrą vienkiemius kai kilometras ir daugiau eina elektros linija, kurią kažkada reikės atnaujinti už kelis šimtus tūkstančių - yra bukaprotystė.
donatasv 2024-09-09 10:50
Nesugebi pasimokyt iš svetimų klaidų? Reikia visa tai patirt savu kailiu? Durną ir bažnyčioje muša. Visa tai praeita išbandyta ir suprasta, kad naikinant regionus susikuri daugiau problemų nei jų išsprendi. Regionų gaivinimas pareina iš Briuselio vadovaujantis gerosiomis praktikomis. Visam tam yra skiriama ne tik patarimai bet ir finansavimas.
immortallt 2024-09-09 11:49
Geriausia praktika tiesti šaligatvius iki kiekvienos sodybos su įgriuvusiu ar tuoj įgriūsiančiu stogu ir išleisti daugiau, nei kiekviena ta sodyba verta tos infrastruktūros sukūrimui? Investicijoms ateiti visai nereikia šaligatvių iki kiekvienos sodybos. Investicijoms taip pat nereikia, apgyvendintų vienkiemių. Geriausia praktika sukurti infrastruktūrą ateiti investicijoms, sukurti relokacijos programas, iš vienų regionų, kur darbo nėra ir nenumatoma jų vystyti, į ten, kur jų yra, bet ne kelti žmones iš miestų, į bet kur, svarbu regione, ir apsimesti, kad tai daroma tam, kad regionus išlaikyti. Ir relokacijos programas taikyti tikslingai, t.y. jei tau reikia inžinieriaus, tai inžinieriui ir jo šeimai, ne kinų kalbos mokytojui. O dabar skatinimo programa keltis į kaimus yra didžiausias briedas, iš esmės net laivų kapitonus, padėjėjus ir likusį personalą subsidijuoja keltis gyventi į kaimą, nes neva jie ten dirbs, bet niekada nedirbs, tiesiog jiems į darbą važiuoti reikia 1-2 kartus mėnesyje, tai ekstra valanda kelio nelabai ką keičia. Jokie tikslai nepasiekiami, tik gerai pataškomi pinigai. Taip ir neatsakei jau 2 kartus, kai į savo kaimą atsikėlei, ir kaimynai atsikėlė, tai visgi buvo vietoje darbas, ar ne? Darbas nuotoliu ar važinėjimas į darbą 10+km nėra darbas vietoje. Neatsakai, nes darbas ateina pirmiau, nei gyvenamoji vieta. Niekada per žmonijos istoriją, neatsirado jokia gyvenvietė plyname lauke, kur nėra palanki vieta logistikai, medžioklei, žemės ūkiui ar kokiam amatui. Gyvenamoji vieta visada sekė pragyvenimo šaltinį, ir seka toliau. Bet tu bandai paneigti tai. Bandai gyvenamosios vietos infrastruktūrą ir gyvenamosios vietos subsidijavimą pakišti po infrastruktūra investicijomis, ir tai vadini gerąja praktika. Ne brangusis, skaityk detaliau, kas ta infrastruktūra. Su tokia strategija šiek tiek link tikslo pajudėsi, bet tikslą pasiekti kaštai bus dešimtys kartų didesni, o šalia naudos eis ir daug neigiamų pasekmių. Pvz., sukursi tiek infrastruktūros, kurios nebesugebėsi niekur išlaikyti, ir ne tik kaimai baisiai atrodys, bet ir miestai.
donatasv 2024-09-09 13:17
Google mapsai neseniai pravažiavo ir atnaujino Lietuvos žemėlapius įmesk nors vieną vietą kur šaligatvis eina link vienkiemio. Pas mus kaime 4 gatvės pagrindinėje yra senas nuo ruso laikų šaligatvis niekas jam nepasidarė, vaikščiot galima nieks ir netvarko. Mūsų gatvėje buvo žvyrkelis dėjo asfaltą prieš 8 metus tai padarė šaligatvius. Kur tu matai tokią prabangą iki vienkiemių šaligatviai aš nežinau ir teisybę pasakius niekad nemačiau. Jei ten ir susiorganizavo skvernelis kokį tai čia labiau retenybė nei pastovus reiškinys.
immortallt 2024-09-09 14:07
Atsitiktinai besta +- bet kur, iškart rezultatas - pėsčiųjų/turbūt dviračių takas, kilometrais einantis, kiek kantrybės turėjau žiūrėti, nė vieno asmens/dviračio. Pavieniai įvažiavimai buvo. https://www.google.com/maps/@55.7399012 ... FQAw%3D%3D Renovuota ir apleista mokykla: https://www.google.com/maps/@55.8401522 ... FQAw%3D%3D "Pavyzdžiui, Joniškio rajono Rudiškių pagrindinė mokykla, gavusi daugiau kaip 300 tūkst. eurų renovacijai, neišdirbo nė 2 metų." https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... 5-mln-euru Iki vienkiemių nesakiau, kad yra šaligatviai. Į mano vieną vienintelį klausimą net nesiryžti atsakyti. Kaip ir patvirtini mano teiginį.
donatasv 2024-09-09 14:52
Aš atsikėliau į kaimą gyventi turėjau ir vis dar turiu darbą mieste + turiu verslą kurį sukūriau gyvendamas kaime. Žmona dabar kuria savo atskirą vet paslaugų verslą. Paimkime 3 artimiausius kaimynus visi iki 40 metų. Vienas statybų įmonę turi, antras darbas + Ūkininkas, 3 inžinerinių tinklų įmoniai vadovauja. Kieme technikos prigrūdęs. Kaimukyje beto yra 1 nedidelė gamybos įmonė, lentpjūvė ir pilna ūkininkų. Į kaimą iš miesto važiuoja užsakyti autobusai surenka žmones ir veža į miestą dirbt. Čia skaitosi žmonės negebantys ant šaligatvių užsidirbt? Pijokėlį rast sudėtinga, kad nudirbti darbus kuriuos pats tingi daryt... aišku yra ir pensininkai bet jaunų šeimų tikrai netrūksta. Iš 7 pusbrolių 4 gyvena Lietuvoje 3 kaimiškoje vietovėje 2 turi savo verslus, vienas Ūkininkas. Apie žmonos giminę aplamai nešnekėsiu ten įmonės regionuose su 500+ darbuotojų.
HardAxe 2024-09-09 15:00
būna darbingi jauni žmonės deklaruoją gyvenamą vietą mieste, kad vaikas gautų darželį/mokyklą, taip ir lieka kaimo vietovė be pajamų. Tie tavo kaimynai verslininkai irgi nelabai mokesčių moka, kaip gyventojai. Gal ir klystu, but būtų labiau išimtis nei taisyklė, jei jie sau mokėtų dideles algas ant popieriaus. Tai kiek lieka rimtų "pelningų" gyventojų kaime? Iš ekonominio taško žiūrint