Mongolija neareštavo Putino. Priežastis pakankamai svari  (6)

Jai sunku surakinti V. Putiną antrankiais.


Plakatas  Mongolijoje
Plakatas Mongolijoje
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=hK19gFKAKQY&t=79s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atsiprašau visų, mūsų rankos yra kažkaip surištos“ – tokią žinią Mongolijos valdžia siunčia, nesuimdama Rusijos prezidento Vladimiro Putino, rašo „Politico“.

Prisiminkime, kad šalis, į kurią keliavo Rusijos prezidentas ir kurioje jis buvo sutiktas aukščiausiu lygiu, yra signatarė vad. Romos statuto nuostatų, įpareigojančių suimti asmenį, kuriam Hagoje įsikūręs Tarptautinis Teisingumo Teismas išdavė orderį. Šiuo atveju tai yra V. Putinas.

[Mega gimtadienio rinkinukas] Bent 200€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus“ išmanieji telefonai ir „Xiaomi“ kameros (Video)
6338 3

Specialus gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

1) „OnePlus 12“ - 16GB+1TB, globalios versijos išmanieji telefonai, dovanų 100W įkrovikliai

2) „Xiaomi Outdoor Camera BW300“ + 4W, 5V saulės panelė

3) „OnePlus Nord 4“ - 12+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

4) „OnePlus Nord CE4 Lite 5G“ - 8+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

Išsamiau

Mongolijos vyriausybės atstovas teigė, kad šalis yra energetinėje priklausomybėje nuo RF, todėl Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) nurodymu dėl karo nusikaltimų Ukrainoje jai sunku surakinti V. Putiną antrankiais.

„Mongolija 95 procentus savo naftos produktų ir daugiau nei 20 procentų elektros energijos importuoja iš mūsų artimiausios kaimynės. Šis tiekimas yra labai svarbus siekiant užtikrinti mūsų šalies ir mūsų žmonių egzistavimą", – sakė atstovas.

„Mongolija visada laikėsi neutralumo politikos diplomatiniuose santykiuose, kaip parodė ankstesni mūsų pareiškimai“, – pridūrė jis.

 

Mongolija yra didžiulė, tik 3,3 milijono žmonių turinti šalis, esanti nepatogioje geografinėje vietoje, tarp Rusijos ir Kinijos supervalstybių. Iki šiol ji sėkmingai balansavo ant diplomatinės virvės, o Rusijos įsiveržimas į Ukrainą nepakeitė Mongolijos sostinės Ulan Batoro vyriausybės apskaičiavimų.

Europos Sąjunga, Ukraina ir tarptautinės žmogaus teisių organizacijos, tokios kaip „Amnesty International“, anksčiau ragino Mongoliją laikytis savo įsipareigojimų.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Georgijus Tichijus Mongolijos nesugebėjimą suimti V. Putino pavadino „smarkiu smūgiu Tarptautiniam baudžiamajam teismui ir tarptautinei baudžiamojo teisingumo sistemai“.

 

„Mongolija leido apkaltintam nusikaltėliui išvengti teisingumo, taip pasidalydama atsakomybę už jo karo nusikaltimus. Dirbsime su partneriais, siekdami užtikrinti, kad Ulan Batorui būtų pasekmės“, – pridūrė jis.

Vizito metu V. Putinas pakvietė Mongolijos prezidentą Uchnaagiiną Khurelsukhą į spalį Rusijoje vyksiantį besivystančių BRICS šalių viršūnių susitikimą ir jis kvietimą priėmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(1)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)

Susijusios žymos: