„Niekas per visą istoriją nebuvo su Rusija griežtesnis...“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-09-16 19:40
Pigi darbo jėga - ne pranašumas, o nuolaida. Tai viso labo tik pigi darbo jėga, tai nereiškia, kad pigumas pasiektas efektyvumu, tiesiog žmogus mažesne kaina įvertina savo laiką ir darbą. O klausimas kuo Kinija bus pranašesnė/geresnė eiliniam žmogui, nei ES ar JAV? Kuo žmogui geriau gimti Kinijoje, nei į ES ar JAV?
donatasv 2024-09-17 07:55
Viskas priklausys nuo tavo apsukrumo. Gali labai gerai gyventi Kinijoje ir labai prastai EU, JAV. Minimalus atlyginimas gal ir mažas Kinijoje, bet vidutinis panašiai kaip Lietuvoje tai čia skaitosi pigi darbo jėga? Kinija seniai jau nėra pigios darbo jėgos šalis greičiau darbuotojų masės šalis. Kitas reikalas dar klausimas kur geriau gyvensi piniginia išraiška Lietuvoje ar Kinijoje gaudamas taptį atlygį? Pavyzdžiui aš visiškai nenorėčiau gyventi JAV. Kinijoje gaunant panašų atlygį kaip čia būtų daug pigiau turėti daugiau idomių hobių. Jei sugebi nekreipti dėmesio į žodžio laisvę ir teisę balsuoti, kitaip sakant nesukant perdaug galvos dėl valdžios galima gyventi ir Kinijoje neką prasčiau nei čia pas mus. Visur savi niuansai.
Benediktas 2024-09-17 08:18
Vienodo apsukrumo žmogui kur geriau gimti Kinijoje ar ES ir JAV, Japonijije, Kanadoje, Australijoje? Gali sakyti, kad jei būsi afigienai apsukrus, tai gerai gyvensi bet kur, bet taip nepalyginsi. Man adrodo be jokių abejonių JAV ar ES. Kur tavo laisvės užtikrinamos ir ginamos ir netapsi patrankų mėsa, valstybės dadarys nesamoningų sprendimų, nes tokios valdžios bus pakeistos po 4-5 metų. Užsimerkimas į žodžio laisvę veda į degradaciją valstybės, bei žmogaus joje gyvenančio. Tas pats lauks ir Kinijos. Ji arba prades karus ir minijonai žmonių bus mesti bereikalingą karą ir konfrontaciją su demokratijomis arba transformuosis ir nuvers komunistus.
immortallt 2024-09-17 08:42
Na taip, ant popieriaus atlyginimai priartėjo prie Lietuvos, tik Lietuvoje dirbama realiai 40 valandų, Kinijoje ir 80 valandų per savaitę, ir tai atskirai neapmokestinama. Atostogų dienų kiek Kinijoje ir Lietuvoje? Kinijoje gerai galima gyventi, jei esi aukštos kvalifikacijos specialistas, o dar kaip vakarietis, ten kaip karalius gyvensi. Apart žodžio laisvės dar yra tarša, trynimasis subinėmis su bent 20 kartų didesniu gyventojų tankiu. Benediktas, jei esi apsukrus, geriausiai gyvensi (jei vertiname pinigais), turbūt kad Kinijoje (su rizika būti suimtas, pradingti ar sušaudytas). Jei būtent, nori būti sąžiningas ir ramiai gyventi, dirbant kvalifikuotą darbą savo srityje, tai turbūt kad JAV. Jei visgi labiau vertini laisvalaikį ir laiką su šeima - ES. Na ir dar priklauso kokia tavo profesija.
donatasv 2024-09-17 10:53
40 valandų savaitė čia tik Europa. Jeigu imsi JAV net ir tapačią Japoniją, Korėją ir t.t. panašus žmonių išnaudojimas kaip ir Kinijoje.
kestutisz 2024-09-17 11:43
Buvo naudingi (dar ir dabar juos vadina "Trumpo javelinais", tsakant legendary weapon) nes galėjo treniruotis, žiūrėti kaip veikia ir netgi kažkiek tobulinti (pvz standartiniam lyg netraukia baterija tiek kiek pozicijoje gali išbudėti žmogus, tad yra ten kažkokios racionalizacijos ta tema). Na ir taip, yra begalė f-checkerių kur tipo paneiginėja kad paramą suteikinėjo tik Trumpas - ir paneigia taip, kad pagal paneigimą ginklus būtent tik jis ir davė bet parama gi ne tik ginklai, bet ir paplekšnojimas per petį tai "pusiau klaidinga" :) O jei rimčiau - ta vieno ar kito prezidento parama ji nebūtinai būtent jo, mechanizmas galėjo būti pasuktas ir anksčiau. Net ir USA abejoju ar gali paimt kad ir šimtą javelinų iš sandėlio ir tiesiog atiduot nes nu šiandien žiū reisas į UA tai tuo pačiu ir nuvešim kad jau sutarėm.
immortallt 2024-09-17 12:36
Niekur ir nesakiau, kad kitur dirbama 40 valandų. Konkrečiai aš tik palyginimą LT ir CN algų imdamas įvardijau. ES dar ir mažiau yra kur dirba. JAV gerokai daugiau. Užtat toliau ir rašau, kad jei laisvalaikis ir šeima svarbu, tada ES yra geriau.
Benediktas 2024-09-17 13:04
Bet ar reikia amerikonui ar japonui ar korėjiečiui, dirbti po 80 valandų per savaitę, kad turėti savo būstą ir normaliai pavalgyti ir šeimą, mašiną? Čia daugiau, gal jis pats nori. Gal daugiau kulturos dalis, o ne aplinkybės.
donatasv 2024-09-17 13:43
Gali nedirbti bet turėsi atsisakyti kažko. Tarkim jav daug kas dirba be sveikatos draudimo, bet po visko bijosi eit pas daktarą nes kai išrašo sąskaitas tai turi skolą visam gyvenimui. Turi 2 savaites atostogų bet bijosi eit nes atsiras kitas kuris užims tavo vietą. Japonai bijosi išeiti iš darbo ankščiau nei viršininkas nes būsi nelojalus ir t.t. Europoje uždirba mažiau, bet mes ir dirbame mažiau valandų.
Benediktas 2024-09-17 14:24
Na bet tokio pačio apsukrumo žmogus dirbadams 40val per savaitę Kinijoje turės atsisakyt daugiau. Ne tik gerbuvyje, sveikatos apsaugoje, bet ir laisvių. Kada diktatūroje dirbdamas 40val turėsi visko daugiau, tiek gerbūvio, tiek galimybių realizuotis, reikštis - manau niekada. Apie ką ir eina kalba.
donatasv 2024-09-17 15:52
Kaip ten kinai sako? Mes kaip valstybė gyvuojam daugiau nei 5000 metų ir visada buvo autokratinis valdymas. Kokio velnio brukat savo demokratiją? Pas juos kitokia kultūra, kitoks požiūris ir supratimas kaip viskas turi būt. Bandė daryt perversmus, pilietinius karus ir visa kita, bet žmonės pasirinko komunizmą. Per 30 metų iš vienos skurdžiausių šalių žengė į priekį ir tapo viena turtingiausių valstybių pasaulyje. Kas tinka tau nebūtinai tinka visiems. Kryžiuočiai per jėgą kišo savo krikščionybę dabar kiša demokratiją. Nafik to reikia? Aplamai 1k eurų pas mus nebūtinai lygūs 1k eurų pas kiną. Jei jau taip būtų blogai patiems kinams seniai būtų į gatves išėję. Kai reikalas užspaudžia ten žmonės ir pingviną pastato į vietą. Tą puikiai matėm per kovido uždarymus.
Benediktas 2024-09-17 15:54
Bet jei kinas pagyventu metelius vienus kitus demokratijoje, ar norėtų grįžti į Kiniją? Žinoma, kad kai nežinai, kaip gali būti, atrodo, kad taip turi būti - vierna partija ir draudimai.
immortallt 2024-09-17 16:06
Kinija, kaip vientisa šalis nesenai atsirado. Komunizmas šiaip yra ala už demokratiją, tik komunizmas patinka autokratams, nes juo lengviau valdyti žmones prisidengiant gražiais tikslais verčiant esamą valdžią. Kinai mažiau komunistai, nei amerikonai. Tai kad pasivadini komunistu, bet elgiesi grynai kaip kapitalistas, nieko nereiškia. Kinas lygina gyvenimą prieš, su gyvenimu dabar. Paskutinis didelis badas buvo prieš kiek daugiau nei 60 metų. Dalis populiacijos dar tai prisimena ir savo vaikams bei anūkams pasakoja. Prieš kokius 20-30 metų, turbūt daugiau nei pusė populiacijos šviesoforo nebuvo matę. Jie iš tokių gūdžių laikų ir skurdo atėjo, kad jie gyvena daug geriau, nei gyveno. Ir su daug kuo linkę susitaikyti. Taivanas ir nenori grįžti. Dauguma kinų neturi galimybės legaliai išvykti į užsienį, ir dar ten gyventi. Kas išvyksta, tai ir Europoje ar JAV dirba dažnai kitiems kinams, ir išlaiko darbo kultūrą, kai realiai gyvena darbo vietoje su visa šeima ir dirba po 80+ valandų per savaitę. Po Italijoje kinų fabrikus teko pavažinėti. Nei itališkai, nei angliškai kalbančių, apart pardavėjų, ten nerasi. Tik įvažiavus į jų kvartalus, net nebesupranti, kad Italijoje dar esi.
Benediktas 2024-09-17 16:11
Tai lietuviai ar rusai irgi mėgsta dirbti pas savus užsienyje, nes nereikia mokintis kalbos. Bent jau pirmam darbe. Bet jaunimas manau lankstesni ir drąsesni ir paskui nesigaili ir laimi, nes darbo kulūra užsienyje turbūt vis dar aukštesnė ir yra ko pasimokinti.
donatasv 2024-09-17 18:00
Visko yra tiek pas mus tiek tam užsienyje. Viskas priklauso ką su kuo lyginti. Europoje darbo salygos geresnės bet mes pralošiam šalims kurios turi konkurencingiasnią ar lankstesnę darbo rinką. Kol buvome aukštos pridėtinės vertės kūrėjai, galėdavome už brangiai parduoti savo produktą tol galėjome manipuliuoti darbuotojų teisėmis. Bet povaliui Europa krenta į brangios darbo jėgos liūną, o konkurencingo produkto sukurt nepajėgia. Kur vėliau visa tai nuves dar neaišku. Pas kiną atlyginimai auga, tai reiškia, kad darbdavys turi didinti darbo našumą ir efektyvumą, negana to kokybė kino per paskutinį dešimtmetį labai pagerėjo. Žiūrėt reikia, kad iš Europos neliktų kaimas su gražiais norais ir vargingu gyvenimu. Ir čia mus spaudžia ne tik kinas, o visos išsivysčiusios ar besivystančios šalys.
Dannas3 2024-09-17 18:57
Jei bandai susieti komunizma su ekonomikos pagerejimu, tai labai klysti:)) komunizmas privede juos iki vieno didziausio bado zmonijos istorijoj. Tik po Mao mirties, atsivere uzsienio kapitalui del ko ir iskilo. Kitaip sakant iskilo seno gero kapitalizmo deka. Siaip sutikciau, kad tukstancius metu, jiems autokratinis valdymas tiko labiausiai, bet nereiskia, kad jie butinai ant to turetu but uzprogramuoti. Taivanas, juk tie patys kinai, iskilo prie autokratinio valdymo, bet gyvenimui pagerejus, perejo i demokratija. Lygiai tas pats buvo su Pietu Koreja.
donatasv 2024-09-17 19:36
Nebandau pritempinėti, kad komunizmas didelis gėris ar demokratija blogis. Tiesiog bandau pasakyt, kad kinas pagal savo supratimą, kultūrą, požiūrį ir visa kata koregavo valdymo struktūra, tinkamų sprendimų ir sunkaus darbo dėka iškėlė šalį. Pas Benediktą tik demokratija ir joks kitas valdymo būdas negali egzistuoti. Kinijos pavyzdys rodo, kad gali ir gyvuoja taip, kad mums gali tekt pasistengti, kad juos pralenkti. Laisvas žodis kritika ir visa kita gali tiesiog atsisukt prieš mus jei kinas ir toliau taip dominuos. Sumestų kinas su indu skudurus būtų visai įdomus scenarijus.
Benediktas 2024-09-17 19:53
Demokratijai trūksta ryžto ir greičio, kai reikia priiminėti greitus ir teisingus sprendimus, kai reikia ryžtingų veiksmų prieš parazitus. Pamatėm Rusijos Ukrainos kare. Visuo kituo nematau kuo demokratija blogesnė. Kai kalbam apie valstybės išlikimą, reikia pagalvoti, kokia ta valstybė. Jei valstybė gyvuoja 5000 metų ir žmonės joje vergai, tai kam tarnauja tokia valstybė? Tikrai ne žmonėms joje gyvenančioms, o klanui. Na ir kas kad klanas, issilaike 5000 metų, per prievartą visus pajungęs. Yra gi kitas, tolimesnis isivystymo lygis, kai zmogus savo laisva valia, nusprendzia prie ko nori prisideti ir ką palaikyti, ir joks vadukas negali už jį geriau žinoti, ko jam reikia.
donatasv 2024-09-17 20:21
Parazituojanti tauta Rusija visada tokia buvo. Pavokdavo technologijas ir jas išnaudodama bandė dominuoti pasaulyje. Kinas panašiu principu bando prasisukti pasaulyje, bet čia įdomus skirtumas tarp ruso ir kino. Rusijoje vogti buvo natūralu nuo jos įsikūrimo pradžios. Tai buvo priimtina nuo aukščiausio lygio iki žemiausio. Kinija priešingai korupcijos netoleruoja. Fiktyvaus daug, išpučia skaičius ir t.t. bet jei pagauna korumpuotą valdininką kuris išvogė biudžetą gaus grotas ar net mirties bausmę. Kitas reikalas kuriame yra skirtumas tarp ruso ir kino yra technologinis tobulėjimas. Dar vakar kinas vogė iš vakarų bet šioje vietoje situacija smarkiai keičiasi išmoko patys ir daro labai didelį įdirbį kurdami patys. Valstybė šioje vietoje labai smarkiai investuoja. Pažiūrėk į Huawei turėjo mirt, o kur dabar? Auto pramonė valstybė merkė pinigus bankrotai vienas po kito išliko stipriausi. Skatinamos pačios svarbiausios sritys ne taip kaip pas rusą. Su JAV ir vakarais kas gerai per laiką išmoko, kad atimt iš kažko viską ir neduot nieko yra blogai susikuri priešą. Išmoko sugyvent ir padaryt nuo savęs priklausomą. Kinas kolkas šito neišmoko bet jei išmoks vakarams bus riesta.
SPeed_FANat1c 2024-09-17 20:51
rinkos uzemimu. Viska jei parduos jie nes mes nekonkurencingi busim, tada jie visus pinigus ir uzdirbs. Pigios darbo jegos milijardas.