Lietuvių pamėgtam prekybos centrui – 506 mln. bauda. „Pamoka didžiausiems verslininkams“ (Foto)  ()

Įmonė turi teisę jį apskųsti.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© geralt (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/law-justice-flag-europe-6598281/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teismas patvirtino Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimą dėl baudos, skirtos tinklui „Biedronka“, priklausiančiam įmonei „Jeronimo Martins Polska“.

Bauda siekia 506 mln. zlotų (117,5 mln. eurų). Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba pridūrė, kad įmonė neturėjo teisės taikyti su prekių tiekėjais nesuderintų nuolaidų.

„Sprendimas yra labai svarbus signalas rinkai, ypač didžiausiems verslininkams. Prekybos tinklai turėtų mokėti tiekėjams už gaminius tokią kainą, dėl kurios susitarė“, – „X“ platformoje rašė Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2717 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

„Teismas nustatė daugiau nei pusės milijardo zlotų (per 506 mln. zlotų) baudą“, – informavo Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Byloje teismas akcentavo tinklo „Biedronka“ pranašumą prieš tiekėjus. „Jis taip pat pritarė Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnybos pozicijai, kad tinklas privalo vykdyti sudarytas sutartis ir susilaikyti nuo vienašalių kainų keitimų“, – pranešė Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

 

Jis pabrėžė, kad sprendimas nėra galutinis ir „Jeronimo Martins Polska“ („Biedronkos“ savininkas) turi teisę jį apskųsti.

2020 metų pabaigoje Konkurencijos ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba skyrė „Jeronimo Martins Polska“ 723 mln. zlotų (168 mln. eurų) baudą, paaiškindama, kad „nesąžiningai uždirbo pinigų maisto tiekėjų sąskaita“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(19)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()