„Jo dėka numušė „Kinžal“.“ ZDF skelbia sensaciją. Visiškai slaptai. Kas perėjo į Ukrainos pusę  ()

ZDF sukūrė dokumentinį filmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karininkas išgelbėjo Kyjivą. ZDF skelbia sensaciją

Aukštas Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų karininkas perspėjo Ukrainą apie planuojamą pirmąjį smūgį su hipergarsine raketa „Kinžal“. Šios informacijos dėka ukrainiečiams pavyko ją perimti.

Apie tai pranešė Rusijos žmogaus teisių šaltinis Gulagu.net, taip pat vokiečių leidinys ZDF.

Informaciją apie „Kinžal“ nutekino Rusijos gynybos ministerijos aviacijos ir kosmoso pajėgų pareigūnas, turėjęs 1-osios formos leidimą, tai yra, turėjęs prieigą prie „visiškai slaptos“ ir „ypatingos slaptos“ informacijos. Jis perspėjo, kad pirmajai atakai prieš Ukrainos sostinę ruošiamasi 2023 metų gegužės 4-osios naktį ir nurodė tikslias koordinates.

„NATO blokas suaktyvino saugumo protokolą, o kariškiai Ukrainoje greitai dislokavo oro gynybos sistemą „Patriot“, kuri smogė ir pirmą kartą numušė „Kinžal“. Buvo išgelbėta šimtai Kyjivo gyventojų gyvybių“, – rašo Gulagu.net.

Apie šį vyrą, kurio tapatybė slepiama, ZDF sukūrė dokumentinį filmą.

 

Žmogaus teisių aktyvistai tvirtina, kad pareigūno pagalba buvo savanoriška ir nesavanaudiška. FSB bandė jį sučiupti, tačiau kariškiui pavyko pasprukti į užsienį, jis sutiko duoti parodymus Tarptautiniame baudžiamajame teisme (TBT). Šiuo metu jam taikoma liudytojų apsaugos programa.

„Po evakuacijos iš Rusijos sujungėme savo viešai neatskleistą asmenį ir šaltinį iš VKS su TBT prokuroro biuru; jis jau davė parodymus ir dalyvauja liudytojų apsaugos programoje“, – pranešė Gulagu.net.

Žmogaus teisių aktyvistai paragino Rusijos kariuomenę nustoti dalyvauti agresijoje ir pasekti šio karininko pavyzdžiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(4)
(227)

Komentarai ()

Susijusios žymos: