„Čia yra 2 tvirtovės.“ Spręsis fronto likimas. Kas nutiko  ()

Fronte ruošiamasi monstriškam puolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Avdijivkos penkis mėnesius kelios rusų brigados ir pulko dalys vykdė intesyvius antpuolius. Jie įgijo 31 kilometrą sumokėdami 600 šarvuočių kainą.

Jei Rusijos pajėgos ir toliau žengs už Avdijivkos ir užims maršrutų tinklus, įskaitant į vakarus nuo Bachmuto, jos galiausiai kels grėsmę strategiškai svarbesnei vietovei – Pokrovskui, esančiam maždaug už 80 km, savo socialinio tinklo „X“ paskyroje rašo Rusijos ir Eurazijos programos vyresnioji mokslo bendradarbė, daugiausia dėmesio skirianti Rusijos gynybos klausimams Dara Massicot.

Spalio mėn. rusai daugiausia dėmesio skyrė Avdijivkai, o dabar, kaip įtaria D. Massicot, jis bus perkeltas į dvi sritis. Viena jų – Robotynė pietuose, su galimybe bandyti veržtis į vakarus iki Donecko srities pakraščio.

Pietuose Robotynė ir kitos sritys puolamos jau kelis mėnesius; pastarosiomis dienomis atakos intensyvėja. Tikėtina, kad Rusijos tikslas šioje vietoje yra pakeisti Ukrainos pajėgų kontrpuolimo laimėjimus ir suduoti psichologinį smūgį Ukrainai ir Vakarams.

Į šiaurę Rusijos pajėgos bando patekti į Časiv Jarą į vakarus nuo Bachmuto ir persikelti į Avdijivkos šiaurės vakarus. Jei jos kontroliuos šiuos kelius, Pokrovskui gresia pavojus iš dviejų pusių.

Pokrovskas yra gyvybiškai svarbi sankryža, leidžianti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sustiprinti ir aprūpinti daugybę dalinių regione. Pokrovskas turi dvi gynybos linijas.

 

Stipriausiai ginamos ukrainiečių pozicijos šiame rajone yra Kramatorsko-Sloviansko gynyba. Jei Rusija bandytų žengti prie Donecko ir Luhansko sienų, jai reikėtų pulti šias stipriai ginamas pozicijas.

Kramatorskas ir Slovianskas yra dvi tvirtovės. Kaip ir Avdijivka, šie miestai yra ginami ir buvo pastatyti per pastaruosius dešimt metų. Rusija pasirengusi šių miestų puolimo išlaidoms – tol, kol Ukrainos pajėgos gaus papildomos amunicijos ir žmonių gynybai.

Rusija turi daug paskatų toliau daryti spaudimą Ukrainos pajėgoms dabartiniu keliu – pulti Ukrainos pozicijas, kol jų atsargos yra ribotos arba išeikvotos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: