„Praradome laiką. Tai svarbiau nei Ukrainos išlaisvinimas.“ Kas vyksta  ()

„Ukrainos išvadavimas turėtų prasidėti nuo Baltarusijos išvadavimo.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Varšuvos „Rytų Europos namuose“ (Dom Wschodni) įvyko knygos „Baltarusija NATO“ pristatymas.

Diskusijoje dalyvavo pilietinės kampanijos „Europos Baltarusija“ vadovas, buvęs kandidatas į prezidentus Andrejus Sannikovas, buvęs Lenkijos gynybos ministras, buvęs Europos Parlamento vicepirmininkas Januszas Onyszkiewiczius ir garsus rusų kilmės amerikiečių istorikas Jurijus Felštinskis. Pokalbį moderavo Natalija Radina, svetainės Charter97.org vyriausioji redaktorė.

Istorikas Jurijus Felštinskis išreiškė nuomonę, kad Baltarusija yra raktas į Ukrainos regiono problemų sprendimą:

„Kaip bebūtų keista, Ukrainos išvadavimas turėtų prasidėti nuo Baltarusijos išvadavimo. Baltarusijos praradimas Rusijai reikš, kad bandymas užgrobti Ukrainą taps beprasmis. Net ir dabar, kaip matome, ši užduotis Rusijos Federacijai pasirodė per sunki, bet jei Baltarusija taps nesuvaldoma, tai karas rusams bus pralaimėtas.“

Istorikas mano, kad NATO kariai turėtų padėti išlaisvinti Baltarusiją:

„Praradome laiką. Kai tik tapo žinoma, kad Rusija perduoda Baltarusijai branduolinius ginklus, pradėjau rašyti straipsnius ir duoti interviu apie NATO būtinybę prevenciškai išlaisvinti Baltarusijos teritoriją. Nes branduolinių ginklų buvimas Baltarusijoje kelia neįtikėtiną pavojų saugumui Rytų Europoje. Net ir dabar, atvirai kalbant, manau, kad NATO karių įėjimas į Baltarusiją yra itin svarbus dalykas. Kažkuria prasme tai svarbiau nei Ukrainos išlaisvinimas.

 

Be to, kai buvo planuojamas Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas, pakankamai delikačiai, kad neįžeisčiau Ukrainos, pasakiau, kad reikia koncentruotis ne į Rusijos kariuomenės išstūmimą iš okupuotų teritorijų, o į Baltarusijos divizijos formavimą Kalinovskio pulko pagrindu ir įžengimą į Baltarusiją. Aš manau, kad Baltarusijos išvadavimas strategiškai pakeičia situaciją Ukrainos fronte.

Be to, skirtingai nei Rusija, kur taip pat būtina keisti režimą, bet tai padaryti gana sunku, Baltarusija yra gryna diktatūra. Tai žinome iš 2020 m. rinkimų rezultatų, kai Baltarusija protestavo visos žmonijos akyse. Todėl režimo keitimas Baltarusijoje NATO yra gana paprasta operacija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: