„Streso testas Putinui.“ FSB ant kojų. Kas drebina Maskvą (Video)  ()

Po Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties Kremlius surengė keletą susitikimų su aukštais FSB ir Vidaus reikalų ministerijos pareigūnais. Nors Putinas pabrėžtinai demonstruoja, kad jam nerūpi ir Rusija bado priverstinai ištrinti Navalno atminimą, Kremliuje nerimo tikrai yra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-01 „Streso testas Putinui.“ FSB ant kojų. Kas drebina Maskvą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Moscow Times“ pasikalbėjo su dviem aukšto rango šaltiniai Rusijos vyriausybėje ir sužinojo, kad Navalno laidotuvės kelia aukščiausių šalies vadovų nerimą, nepaisant prezidento Vladimiro Putino demonstruojamo pasitikėjimo savimi.

„Navalno laidotuvės Rusijos valdžiai yra išbandymas nepalankiausiomis sąlygomis. Ši tema buvo viena iš svarbiausių susitikimuose, kuriuose dalyvavo Kremliaus pareigūnai, FSB generolai ir Vidaus reikalų ministerija“, – „The Moscow Times“ sakė anonimiškumo pageidavęs aukštas Rusijos pareigūnas.

Žmonės Navalno laidotuvėse:

Buvo pasigirdusi ir skanduotė „Putinas – žudikas“.

Šaltinio teigimu, specialiosioms tarnyboms buvo pavesta „apsaugoti konstitucinę santvarką nuo grėsmių“. Ir propaganda šioje operacijoje vaidina svarbų vaidmenį. Norima, kad atsisveikinimas su Navalnu neprimintų atsisveikinimo su Andrejumi Sacharovu. Jo laidotuvėse 1989 m. dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių.

 

„Vadovybei to pasikartojimo nereikia“, – aiškina „The Moscow Times“ šaltinis: „Todėl specialiosios tarnybos dirba pagal planą. Ir valstybinei žiniasklaidai buvo duotas nurodymas užpildyti eterį, įskaitant prezidento kalba, žadančią trilijonus dolerių investicijų, taip pat pasakojimais apie tai, kad naujasis elitas yra paprasti žmonės.“

Rusijos taktika Navalno atžvilgiu yra paprasta – jį bus bandoma pamiršti. Propaganda apie jį kalbės kiek įmanoma mažiau, oficialių komentarų tuoj neliks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(6)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: