„Tai ne Leopardas, Gepardas ar Puma.“ Specialus Ukrainos užsakymas. „Labiausiai laukiama vokiečių katė“ (Video)  ()

Ukraina tapo pirmąja šių taktinių šarvuočių operatore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ne Leopardas, Gepardas ar Puma. Ukraina užsakė papildomą vokiečių koncerno „Rheinmetall“ gaminamų lengvųjų šarvuočių „Caracal“ (liet. Karakalas) partiją. Tai labiausiai Ukrainoje laukiama vokiečių katė.

Apie tai pranešė vokiečių leidinys „Sicherheit und Technik“.

Ukraina pasirašė dar vieną sutartį su „Rheinmetall“ dėl 20 „Caracal“ šarvuočių tiekimo. Ją finansuos Vokietijos vyriausybė kaip karinės pagalbos Ukrainai dalį.

Atsižvelgiant į transporto priemonės paskirtį, galima daryti prielaidą, kad jos tarnaus Specialiųjų operacijų pajėgose.

Ukraina tapo pirmąja šių taktinių šarvuočių operatore. Nyderlandai, kaip ir Vokietija, taip pat užsakė „Caracal“ ir pirmąsias transporto priemones gaus tik 2025 m.

„Caracal“ specifikacijos

„Caracal“  yra lengvasis šturmo automobilis, sukurtas „Mercedes-Benz G-Class 464“ civilinio visureigio pagrindu.

Transporto priemonė gali būti gabenama sraigtasparnių CH-47F „Chinook“ ir CH-53K „King Stallion“ vidiniuose krovinių skyriuose arba pakabinti išorėje.

Modulinė konstrukcija leidžia montuoti ir derinti įvairius ginklus – nuo kulkosvaidžių iki prieštankinių raketų sistemų. Be to, gamintojas taip pat pasirenka galimybę montuoti papildomus balistinės apsaugos elementus.

 

„Caracal“ varomas šešių cilindrų 183 kW dyzeliniu varikliu, kuris leidžia transporto priemonei judėti iki 140 km/val. greičiu. Kartu su visų ratų pavara transporto priemonė pasižymi aukštu visureigio galimybių lygiu.

Važiuoklę gamina „Mercedes-Benz“, o galutinis transporto priemonių surinkimas ir modifikavimas vyksta „Rheinmetall“ gamyklose. Įmonė gali individualiai atlikti projekto pakeitimus ir keisti įrangą pagal užsakovo reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()