Grėsmė Kyjivui ir Odesai. Kas gresia 2024 metų vasarą  ()

Tolesnė konflikto stadija priklauso nuo priešo veržimosi į Avdijivkos sritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vadovybė nerimauja dėl galimybės Rusijos kariams 2024 metų vasarą užgrobti reikšmingas teritorijas, jei Vakarų pagalba ir toliau bus vilkinama, rašo Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai remiasi „Bloomberg“ publikacijos duomenimis, kuriuose Ukrainos vadovybei artimi šaltiniai teigė, kad Rusijos kariai spręs, ar tęsti dabartinį laipsnišką taktinį puolimą ir ar ruoštis didesniems proveržiams 2024 metų vasarą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vasario 25 dieną pareiškė, kad Rusijos kariai ruošiasi naujai puolimo operacijai, kuri prasidės 2024 metų gegužės pabaigoje arba vasarą. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos dabar naudojasi taktinėmis galimybėmis, kurios atsivėrė užėmus Avdijivką, ir siekia kuo toliau šioje srityje žengti į priekį.

[EU+Kuponai] „Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas! Mažiausios kainos istorijoje (Video)
3646 2

„Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-03-12

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T2“ - technologijos ką tik išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

2) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Išsamiau

„Rusijos pajėgos gali pakeisti būsimas puolimo operacijas, priklausomai nuo jų sėkmės lygio per atakas į vakarus ir šiaurės vakarus nuo Avdijivkos“, – rašoma leidinyje.

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos taip pat vykdo puolimo operaciją palei Kupjansko-Svjatės-Kreminos liniją, tačiau pastaruoju metu jos čia nepasiekė jokių pastebimų pasiekimų. Sėkmė ar nesėkmė čia taip pat turės įtakos tolesnio puolimo perspektyvoms.

 

Rusijos Federacijos operatyvinė pažanga, kaip ir anksčiau, daugiausia priklauso nuo Vakarų paramos Ukrainai lygio: vis dėlto gerai aprūpintos Ukrainos pajėgos įrodė, kad gali neleisti Rusijos kariams pasiekti net menkų sėkmių plataus masto puolimo metu.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Kremliaus lyderis Putinas neatsisakė savo pirminio tikslo – užimti didžiuosius Ukrainos miestus, tokius kaip Kyjivas ir Odesa. Ekspansinė Rusijos karinės-politinės vadovybės retorika pastaruoju metu tapo atviresnė, tai daroma tam, kad nebūtų jokių apribojimų tolesniam Ukrainos teritorijos užgrobimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(15)
(-10)

Komentarai ()