[ŽT] Virš Juodosios jūros pasirodė iranietiškas dronas. Kas vyksta (Foto)  ()

Dronas yra skirtas žvalgybai, tačiau jis taip pat gali vykdyti atakas iš oro, naudodamas valdomąją amuniciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos pajėgos virš Juodosios jūros naudoja Irane pagamintus nepilotuojamus orlaivius „Mohajer-6“, skirtus žvalgybai ir puolimui. Tai praneša JK gynybos ministerija.

„Mohajer-6“ yra Irane pagamintas nepilotuojamas orlaivis, suteiktas Rusijai ir pastebėtas virš Juodosios jūros bei Krymo“, – rašoma pranešime.

Dronas „Mohajer-6“ yra skirtas žvalgybai, stebėjimui, taikinių paieškai, taip pat gali vykdyti atakas iš oro, naudodamas valdomąją amuniciją. Praktinis drono nuotolis ribojamas matymo linijos, kad būtų užtikrintas drono operatoriaus valdymas realiu laiku. Dronas gali nuskristi apie 200 kilometrų 3,3 kilometro aukštyje, tačiau nuotolis gali būti pratęstas perduodant signalą į kitą antžeminę valdymo stotį.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4285 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

 

JK žvalgyba mano, kad Rusijos pajėgos laikinai okupuotame Kryme naudoja droną, kad nustatytų galimas grėsmes uostams ir laivams po pastarųjų Ukrainos sėkmių pusiasalyje.

Gali būti, kad jų užduotis apims ir Rusijos veiksmų, susijusių su smūgiais Ukrainos pietvakarinėje pakrantėje, palaikymą. 2022 m. rugsėjo 23 d. virš Juodosios jūros buvo numuštas bent vienas „Mohajer-6“. Rusijos Federacija taip pat galėjo netyčia numušti droną virš Krymo 2023 m. birželio 6 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(10)
(4)

Komentarai ()