„Akivaizdu, kad Ukrainoje jau yra sąjungininkų pajėgos“  (4)

Britų pulkininko leitenanto komentaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Emanuelio Macrono pareiškimą apie galimą NATO karių siuntimą į Ukrainą gyvai aptarinėja Ukrainos ir pasaulio pareigūnai bei ekspertai. Glenas Grantas, Didžiosios Britanijos kariuomenės atsargos pulkininkas leitenantas, gynybos ir saugumo organizacijų reformos Europoje ekspertas, mano, kad sąjungininkų kariai jau yra Ukrainoje.

Akivaizdu, kad Ukrainoje yra sąjungininkų karių, nes visose ambasadose yra sargybinių, žmonių, saugančių ambasadorius, ir panašiai. Tai normalu, ir visi tai žino. Taigi negalima sakyti, kad Ukrainoje visiškai nėra Vakarų kariuomenės – ji ten yra“,– pakomentavo Glenas Grantas.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2758

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis paaiškino, ką Ukrainoje gali nuveikti Vakarų kariuomenė. Pagrindinis dalykas, pasak pulkininko leitenanto, yra tai, kad gali suteikti pagalbą mokant ir dirbant su personalu. Tačiau visa tai bus įmanoma tik tuo atveju, jei Ukrainos kariuomenė priims tokią pagalbą.

Mokymo poligonams ir Generalinio štabo personalui NATO karių buvimas būtų labai naudingas. Tačiau ne visi pasirengę siųsti savo karius ir karininkus.

„Ko reikia, kad sąjungininkų nuomonė pasikeistų? Manau, jei Prancūzija nuspręs siųsti savo karius, kitos šalys greitai paseks jos pavyzdžiu“, – užtikrintai kalbėjo pulkininkas leitenantas.

 

„E. Macronas teisus, kai kalba apie galimybę siųsti Vakarų karius į Ukrainą, bet aš siūlausi padėti jau dešimt metų. Niekas man neskambina ir neklausia: „Glenai, ar galėtum atvykti ir padėti kariuomenei?“. Į mane nuolat kreipiasi kitos organizacijos, bet kariškiai yra pernelyg išdidūs, kad prašytų pagalbos dėl personalo, mokymų ir panašiai. Aš pats ir keletas mano draugų pasisiūlėme atvykti. Bet kol kas nėra jokios galimybės ką nors padaryti. Nežinau, ar tai biurokratija, ar moralinės drąsos stoka, ar vadovybės nenoras“, – pasakė Glenas Grantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(5)
(46)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: