„Jie atsisako.“ Audra armijoje. Kariai nebegali naudotis dronais  ()

Rusijos armijoje kilo skandalas dėl dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos FPV dronų gamintojas „metė“ Rusijos kariuomenę, kuri dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų radioelektroninės kovos priemonių (REB) fronto linijoje atsidūrė su neveikiančiais dronais, praneša Dialog.ua.

Rusijos kariuomenėje bręsta skandalas dėl FPV dronų, vadinamų „Doomsday“, gamybos. Pasak Z-karo korespondento Romanovo, siekdamas greito pelno, Rusijos gamintojas gamina tokios prastos kokybės dronus, kad jų efektyvumas mūšio lauke yra artimas nuliui.

Paaiškėjo, kad dronai gaminami taip, kad veiktų tuo pačiu dažniu, kurį Ukrainos daliniai jau seniai perprato ir aktyviai naudoja atitinkamas REB. Dėl to didžioji dauguma Rusijos operatorių paleistų bepiločių orlaivių nepasiekia taikinių dėl signalo blokavimo.

„Rezultatas – didžioji dauguma mūsų operatorių paleistų dronų nepasiekia savo taikinių“, – rašo Rusijos karo korespondentas.

 

Be to, tiekėjas atsisako keisti dažnius, nes pelnas už pristatytus dronus jau gautas, o visa kita jo nedomina, teigia Romanovas. Gamintojas išreiškia nesidomėjimą problema, kuri, pasak kariškių ir analitikų, daro didelę žalą Rusijos kariuomenės koviniam pajėgumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(5)
(123)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: