„Tai labai galinga, įdomi ir strategiškai apskaičiuota karinė operacija.“ Putinas suklydo. Kas vyksta (Video)  ()

Kremliaus laukia sunkus pasirinkimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-20 „Tai labai galinga, įdomi ir strategiškai apskaičiuota karinė operacija.“ Putinas suklydo. Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos teritorijoje veikiantys rusų savanoriai yra ginkluoti sunkiąja šarvuota technika ir artilerija. Jie užėmė ir laiko placdarmus Kursko ir Belgorodo srityse – vykdo plataus masto operaciją.

Apie tai „24 kanalui“ sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų rezervistų tarybos vadovas Ivanas Timočko.

Anot jo, likus dviem trims savaitėms iki Rusijos savanorių operacijos pradžios, Vladimiras Putinas prie Baltijos sukūrė dvi atskiras karines apygardas – Leningrado ir Maskvos. Diktatorius norėjo patobulinti esamas pajėgas ir priemones, kad ryšys tarp atskirų padalinių būtų mobilesnis ir būtų atremta potenciali grėsmė iš NATO šalių.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3679 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

Taigi V. Putinas ruošėsi karui su NATO, tačiau puolimą praleido iš visiškai kitos pusės, kur anksčiau buvo vykdomos atakos.

V. Putinas nupiešė tokį karo su NATO paveikslą, kad net jo žvalgybos tarnybos nematė, kas buvo ruošiama jam prieš nosį.

„Tai labai galinga, įdomi ir strategiškai apskaičiuota viso masto karinė operacija, kuri šiame etape yra sėkminga. Ji tikrai apgalvota ir organizuota. Niekas tam neprieštaraus. Kiek tai svarbu V. Putinui? Savo kalbose jis pasakoja, kaip RF sunaikins savanorius, kaip juos nugalės. Jei jis jų nesuvoktų kaip rimtos grėsmės, apie juos nekalbėtų. O prieš rinkimus tai buvo nuostabus smūgis Rusijos pasididžiavimui“, – pabrėžė I. Timočko.

 

Ivanas Timočko pažymėjo, kad Rusijos savanorių operacija parodė, jog V. Putinas nekontroliuoja padėties Ukrainoje, o „autoritetingas“ FSB nesugebėjo apskaičiuoti Rusijos išvaduotojų puolimo, kurių iš tikrųjų yra ne keli šimtai, o keli tūkstančiai.  Mat kariai ne tik atakuoja Rusijos pozicijas, bet ir šalies agresorės teritorijoje yra sukūrę logistikos tinklą, taip kaupdami amuniciją ir išveždami sužeistuosius į užnugarį.

 

„Šiame etape V. Putinas turi pasirinkimą – arba taikstytis su tuo, kas vyksta, arba pašalinti dalį linijinių dalinių, esančių fronto linijoje okupuotoje Ukrainos teritorijoje, ir perkelti juos į  Belgorodo ir Kursko sritis“, – pabrėžė jis.

Tačiau V. Putinas neatšaukia savo dalinių iš priešakinių linijų Ukrainoje, nes baiminasi, kad kovos Belgorodo ir Kursko srityse yra nukreipiamasis smūgis, o pagrindinis gali įvykti okupuotoje teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: